Det har jeg aldri smakt. Gidder du som har erfaringen å formidle til oss andre hvordan det smaker?Det smaker vel gymsokkvann som all annen kaffe vel?![]()
|
Det har jeg aldri smakt. Gidder du som har erfaringen å formidle til oss andre hvordan det smaker?Det smaker vel gymsokkvann som all annen kaffe vel?![]()
En slags americano-variant, bare med presskaffe istedenfor espresso?Interessant også at de fleste ser ut til å brygge den sterkt og så tynne den ut med rent vann før konsum. Har ikke prøvd dette selv, men det har tydeligvis en effekt av noe slag.
Denne kaffekulturen er nok mer tilknyttet skiftarbeid generelt enn yrke. Vår Bonamat trakter snaue to liter av gangen og vi trakter tre kanner i løpet av skiftet. Vi er fem kaffedrikkende på skiftet......Nå er jeg yrkesskadet når det gjelder forholdet til kaffe. Synes ikke det er plagsomt godt, men er 100% avhengig av stoffet.
En ettermiddagsvakt med to kaffeslaver på jobb betydde 3 traktinger fra 15:00 til 23:00! Sikkert ikke sunt!
Det smaker omtrent som kaffeDet har jeg aldri smakt. Gidder du som har erfaringen å formidle til oss andre hvordan det smaker?Det smaker vel gymsokkvann som all annen kaffe vel?![]()
Jeg har forsøkt meg på denne varianten noen dager nå og resultatet er forbausende bra.En slags americano-variant, bare med presskaffe istedenfor espresso?Interessant også at de fleste ser ut til å brygge den sterkt og så tynne den ut med rent vann før konsum. Har ikke prøvd dette selv, men det har tydeligvis en effekt av noe slag.
Det kalles mørkbrent. Feks er en Malabar nokså kraftig brent. Selv foretrekker jeg lysbrent kaffe fra smakfulle bønner. Mørkere brenning og den har lett for å bli bitter.Skulle hatt noe et sted imellom espresso og mellombrent.
Jeg liker litt mørkere brent.Hvilken type kaffe bruker dere? Går dere i dagligvaren? Eller bruker dere noe spesial?
Akkurat nå har jeg åpnet en pose lor yellow bourbon
Det må prøves.Kan forresten anbefale å prøve å brenne kaffe selv. Det krever ikke annet utstyr enn en stekepanne i jern. Man får tak i grønne bønner hos kaffebrenneriene, og det er bare å helle dem i en varm tørr panne og riste dem til de får en farge man liker. Så rett i kvernen og i koppen. Det blir noe eget.
.. Ikke at man gidder det hver gang, men det er artig å prøve og slett ikke vanskelig å få bra resultat heller.
Jeg har prøvd. Det er en grunn til at vi har kaffebrennerier med mye trening og spesialiserte kaffebrennere ;-)Det må prøves.Kan forresten anbefale å prøve å brenne kaffe selv. Det krever ikke annet utstyr enn en stekepanne i jern. Man får tak i grønne bønner hos kaffebrenneriene, og det er bare å helle dem i en varm tørr panne og riste dem til de får en farge man liker. Så rett i kvernen og i koppen. Det blir noe eget.
.. Ikke at man gidder det hver gang, men det er artig å prøve og slett ikke vanskelig å få bra resultat heller.
Her er en som gjør det i steikovnen:
[video]https://www.google.com/search?q=how+to+roast+coffee+beans&rlz=1C1GCEA_enNO878NO878&oq=how+to+roast+coff&aqs=chrome.0.0j69i57j0l6.7439j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#kpvalbx=_rzIxXu3yAqTIrgSgwqT4DA38[/video]
.. flere alternativer:
https://www.wikihow.com/Roast-Coffee-Beans
Det er en grunn til at vi har restauranter også.. ikke alt på kjøkkenet kan måle seg med de beste. Likevel får man en bedre opplevelse og forståelse om man har prøvd det selv. Har man erfaring med å koke en kopp med vann så har du et eget forhold, helt plutselig, til kokt vann.Jeg har prøvd. Det er en grunn til at vi har kaffebrennerier med mye trening og spesialiserte kaffebrennere ;-)Det må prøves.Kan forresten anbefale å prøve å brenne kaffe selv. Det krever ikke annet utstyr enn en stekepanne i jern. Man får tak i grønne bønner hos kaffebrenneriene, og det er bare å helle dem i en varm tørr panne og riste dem til de får en farge man liker. Så rett i kvernen og i koppen. Det blir noe eget.
.. Ikke at man gidder det hver gang, men det er artig å prøve og slett ikke vanskelig å få bra resultat heller.
Her er en som gjør det i steikovnen:
[video]https://www.google.com/search?q=how+to+roast+coffee+beans&rlz=1C1GCEA_enNO878NO878&oq=how+to+roast+coff&aqs=chrome.0.0j69i57j0l6.7439j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#kpvalbx=_rzIxXu3yAqTIrgSgwqT4DA38[/video]
.. flere alternativer:
https://www.wikihow.com/Roast-Coffee-Beans
Jada, mange ganger. Det er en typisk arabica, medium brent.
Fullstendig enig. Jeg liker å gjøre saker og ting, så jeg prøvde å brenne kaffe på litt forskjellige måter hjemme. Det var en interessant erfaring, men det ble ikke mer.Det er en grunn til at vi har restauranter også.. ikke alt på kjøkkenet kan måle seg med de beste. Likevel får man en bedre opplevelse og forståelse om man har prøvd det selv. Har man erfaring med å koke en kopp med vann så har du et eget forhold, helt plutselig, til kokt vann.Jeg har prøvd. Det er en grunn til at vi har kaffebrennerier med mye trening og spesialiserte kaffebrennere ;-)Kan forresten anbefale å prøve å brenne kaffe selv. Det krever ikke annet utstyr enn en stekepanne i jern. Man får tak i grønne bønner hos kaffebrenneriene, og det er bare å helle dem i en varm tørr panne og riste dem til de får en farge man liker. Så rett i kvernen og i koppen. Det blir noe eget.
.. Ikke at man gidder det hver gang, men det er artig å prøve og slett ikke vanskelig å få bra resultat heller.
Det må prøves.
Her er en som gjør det i steikovnen:
[video]https://www.google.com/search?q=how+to+roast+coffee+beans&rlz=1C1GCEA_enNO878NO878&oq=how+to+roast+coff&aqs=chrome.0.0j69i57j0l6.7439j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#kpvalbx=_rzIxXu3yAqTIrgSgwqT4DA38[/video]
.. flere alternativer:
https://www.wikihow.com/Roast-Coffee-Beans
Det handler ikke alltid om at andre kan gjøre det mye bedre.. for det kan de.
Take a smal sip of everything.
Testet idag. Ble god rørkaffe av dette
Det er lett å lage brennevin også, men jeg foretrekker å kjøpe av det de har å tilby på polet. Har liksom ikke fått noe forhold til hjemmebrentDet er en grunn til at vi har restauranter også.. ikke alt på kjøkkenet kan måle seg med de beste. Likevel får man en bedre opplevelse og forståelse om man har prøvd det selv. Har man erfaring med å koke en kopp med vann så har du et eget forhold, helt plutselig, til kokt vann.Jeg har prøvd. Det er en grunn til at vi har kaffebrennerier med mye trening og spesialiserte kaffebrennere ;-)Det må prøves.Kan forresten anbefale å prøve å brenne kaffe selv. Det krever ikke annet utstyr enn en stekepanne i jern. Man får tak i grønne bønner hos kaffebrenneriene, og det er bare å helle dem i en varm tørr panne og riste dem til de får en farge man liker. Så rett i kvernen og i koppen. Det blir noe eget.
.. Ikke at man gidder det hver gang, men det er artig å prøve og slett ikke vanskelig å få bra resultat heller.
Her er en som gjør det i steikovnen:
[video]https://www.google.com/search?q=how+to+roast+coffee+beans&rlz=1C1GCEA_enNO878NO878&oq=how+to+roast+coff&aqs=chrome.0.0j69i57j0l6.7439j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#kpvalbx=_rzIxXu3yAqTIrgSgwqT4DA38[/video]
.. flere alternativer:
https://www.wikihow.com/Roast-Coffee-Beans
Det handler ikke alltid om at andre kan gjøre det mye bedre.. for det kan de.
Take a smal sip of everything.