Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.687
    Antall liker
    9.551
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    De som ikke ser forskjellen på antall døde og som tror Sverige gjør det riktig må tro at antall døde vil bli jevnet ut på sikt. Slik at Norge kommer ut med halvparten så mange døde som Sverige til slutt. Hvis dette skjer har Sveriges strategi fungert bra, og vår strategi har vært for omfattende og kostbar. Men jeg tror de bommer grovt, fordi kunnskapene øker for hver uke som går. Når det kommer nye smittetopper utover sommeren og høsten vil dødsraten være lavere og lavere. Under forutsetningen at helsevesenet greier å henge med.
    Gode poenger og jeg tenker det samme.
    Nå er snittalderen på de døde 83-84 år og de fleste dør på sykehjem.

    Hva tenker dere helsevesenet skal gjøre annerledes der?
    Ikke så mye, men husk på at 110 døde hittil er under 60 år. Mange av disse kunne vært i live i dag med strengere smittevernsregler. Og ikke minst mer kunnskap.


    https://www.folkhalsomyndigheten.se...a-utbrott/covid-19/bekraftade-fall-i-sverige/
     

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.587
    Antall liker
    4.132
    Torget vurderinger
    4
    Det som er sikkert for de neste ukene, er at Danmark og Norge har som mål og holde R godt under 1. Sveriges mål er mer vanskelig å få tak på da de for tiden bruker mye tid på tull med tall og å korrigere estimat like raskt som nye legges fram.
    Nei, Danmark har som mål å få samfunnet i gang igjen på en måte som ikke overbelaster helsevesenet (samme som Sverige). Norge har slå ned som strategi, ikke de andre.
    Det er ikke slik jeg oppfatter det her i Norge. Jeg oppfatter det som det er helsevesenet som er bregensningen fremover som i SVerige og Danmark.

    Enda en Barnehage:
    24. APR. 23:05Mina Ridder-Nielsen Janssen
    Barnehageansatt smittet:En ansatt ved en barnehage i Fauske er smittet av coronaviruset.
    Det melder kommunen i en pressemelding.

    Vedkommende var på jobb på mandag, og er sammen med en annen ansatt nå satt i isolasjon.

    - Det har siden foregått smitteoppsporing via smittesporingsteamet, og alle som kan være berørt, blir oppringt og fulgt opp. Alle foreldre på avdelingen og barnehagen er informert, skriver kommunen.

    Den ansatte hadde ansvar for tre barn, som nå er satt i karantene.

    Personen testet positivt for coronavirus i går ettermiddag.

    Den aktuelle barnehagen holdt åpent i dag, opplyser kommunen.

    - Barnehagen er rutinemessig vasket i henhold til smittevernreglene. Alle rutiner er fulgt og beslutningen om å holde barnehagen åpen fredag er tatt av Smittevernlegen i samråd med hans fagmiljøer, skriver de.

    Tiltak & prosedyrer fungerer og tilliten er tilbake hos de fleste at vi håndterer dette
     

    nordvest

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    08.05.2007
    Innlegg
    513
    Antall liker
    110
    Torget vurderinger
    1
    The Swedish Way.
    Ja, Sverige er vel et av de beste landene å leve i verden. Demokratisk, offentlig helsevesen, godt utdannede, gode offentlige institusjoner osv. Er vel fast inventar i toppen av de fleste oversikter over hvilken land det er best å leve i.

    De gjør det det fagfolkene anbefaler å gjøre.

    Nabolandet Danmark - er også i toppen av de fleste rangeringer om hvor i verden det er bra og leve. Velger samme strategi som Sverige.

    I Norge anbefaler fagfolkene også å gjøre som i Sverige. Og jeg tror nok at vi også kommer til å følge den linjen (Da det ikke er mulig å oppnå det Regjeringen prøver på nå) - eneste forskjellen er at vi kommer til tyne det utover i 18 mnd fremfor 4-6 mnd som svenskene gjør.

    Det er, selvsagt, helt korrekt at vi ikke kjenner «dødstotalen» enda, men man bør foretrekke en politikk som går ut på å rekognosere og forstå fienden, fremfor å sende folk rett mot maskingeværstillinger.

    Det er noen som poster bilder fra Alien filmene og du prater om å bli meid ned med maskingevær.

    Hvem er "odd one out"...?

    Synes det er fascinerende at en gjeng gamle menn på internett tror de har skjønt noe den samlede ekspertisen i folkehelsen i de skandinaviske landene ikke har skjønt.
    jassågitt, Danmark velger samme strategi som Sverige???
    Hm, det er visst omtrent sånn: Norge må velge samme strategi som Sverige som har samme strategi som Danmark som har tiltak som er minst like strenge som Norge som har for strenge tiltak og bør velge samme strategi som Sverige osv osv osv
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Når unge mennesker får slag av blodpropp som skyldes Covid-19.

    The patient’s chart appeared unremarkable at first glance. He took no medications and had no history of chronic conditions. He had been feeling fine, hanging out at home during the lockdown like the rest of the country, when suddenly, he had trouble talking and moving the right side of his body. Imaging showed a large blockage on the left side of his head.

    Oxley gasped when he got to the patient’s age and covid-19 status: 44, positive.

    The man was among several recent stroke patients in their 30s to 40s who were all infected with the coronavirus. The median age for that type of severe stroke is 74.
    https://www.washingtonpost.com/health/2020/04/24/strokes-coronavirus-young-patients/

    As Oxley, an interventional neurologist, began the procedure to remove the clot, he observed something he had never seen before. On the monitors, the brain typically shows up as a tangle of black squiggles — “like a can of spaghetti,” he said — that provide a map of blood vessels. A clot shows up as a blank spot. As he used a needlelike device to pull out the clot, he saw new clots forming in real-time around it.

    “This is crazy,” he remembers telling his boss.
    Og årsaken til at verden kom på bakfot:

    Once thought to be a pathogen that primarily attacks the lungs, it has turned out to be a much more formidable foe — impacting nearly every major organ system in the body.
    Du har vel snart vært innom de fleste tilstander/sykdommer som finnes der ute og som man kan få av korona?

    Det begynner å ligne litt på pakningsvedleggene som følger med disse reseptfrie hodepine tabelettene, i avsnittet for bivirninger; alt, man kan få alt, også hodepine. Savner egentlig disse <100, >100 etc.

    Hvor mange av alle de i ung alder som har påvist corona i Norge har fått påvist slag av blodpropp?

    Folk leser selvfølgelig det de selv ønsker, personlig så holder jeg meg vekke fra worst case scenario sidene, så kjekt er ikke dette.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.380
    Antall liker
    39.395
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Danskene bruker ikke uttrykkene «brems» eller «slå ned». Nedgangen i antall sykehusinnleggelser, intensivpasienter og dødsfall tyder på at de har omtrent samme utvikling som Norge, med en R nå godt under 1. Toppen var ved månedsskiftet mars/april. Tiltakene var også omtrent de samme som i Norge, og de ble satt inn et par dager tidligere enn i Norge.
    https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Status-og-strategi/COVID19_Status-6-uge.ashx
    Sundhedsstyrelsen er opmærksom på de forskellige mulige strategiske begreber og me- toder. I Danmark har vi vurderet, at afbødningsstrategien er den mest hensigtsmæssig betegnelse i forhold til en dansk epidemiudvikling, men der er løbende behov for vurde- ring af, hvilke konkrete metoder og indsatser der understøtter denne bedst, og hvorvidt der skal iværksættes indsatser. I realiteten er der dermed tale om et kontinuum af foran- staltninger, der kan implementeres for at reducere sygdomsbyrden som følge af COVID- 19.
    Det centrale fokus siden epidemiens begyndelse har været at afbøde epidemiforløbet ved at mindske smittespredningen i samfundet gennem forebyggelsestiltag, der søger at påvirke og ændre borgernes adfærd og ved at undgå kontakt mellem mange mennesker. Samtidig har fokus været på at omstille sundheds- ældre- og plejesektoren til at være klar til at håndtere epidemien.
    Fra midten af marts har regeringen med Folketingets opbakning, og i et tværsektorielt samarbejde med en bred vifte af myndigheder, iværksat en lang række tiltag, der har haft til formål at mindske smittespredning i samfundet. Dette er sket ved at mindske ri- sikoen for smitte ved hver kontakt og ved at mindske antallet af kontakter. I de iværk- satte tiltag har der både været fokus på den enkelte, på social kontakt og på områder, hvor der er en særlig risiko for smittespredning.
    Risikoen for smittespredning er bl.a. mindsket gennem en omfattende borgerrettet in- formation fra Sundhedsstyrelsen og andre myndigheder, med handlingsanvisende kon- krete retningslinjer og anbefalinger om selv-initieret selv-isolation selv ved lette luftvejs- symptomer, ved at undgå håndtryk, kindskys og kram, ved korrekt håndhygiejne og hosteetikette, samt ved øget opmærksomhed på rengøring af overflader, hvor der er hyp- pig berøring som fx håndtag mv.
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.380
    Antall liker
    39.395
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Også: https://www.bbc.com/news/world-europe-52226763
    So why is Denmark ready to move?
    Compared with other European countries, Denmark was an early mover. A raft of restrictions was announced on 11 March, 12 days before measures were introduced in the UK.
    Gatherings have been limited to 10 people, the workforce told to stay home, and the borders shut.
    It's in stark contrast to neighbouring Sweden, which continued pretty much business as usual, and only recently curbed group sizes from 500 to 50 people.
    Jeg tror danskene vil mislike å bli karakterisert som «samme strategi som Sverige».
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.986
    Antall liker
    18.202
    Torget vurderinger
    2
    Tydelig overdødelighet i Europa, varierer med grad av tiltak. Man ser markant overdødelighet i aldersgruppen 15-64 år i en rekke land, men selvsagt også i 65+.

    Dette måles ved at innrapporterte dødsfall i ulike europeiske land måles mot 5-årssnittet. Frem til uke 9 lå overdødelighet som normalt, så begynte det å ta av. Man måler fra lav helt opp til ekstrem og en rekke land kom opp i høyeste kategori.

    Kanskje på tide å begynne å ta dette viruset alvorlig? Norge, Irland og Danmark har ikke hatt sterkt utslagsgivende overdødelighet i perioden.

    Lege Lasse Vestergaard som koordinerer et prosjekt som ser på dødelighet for pandemi og sesonginfluensa i Europa, sier de ser en tydelig overdødelighet i aldersgruppen 15-64 i coronapandemien.
    Overdødelighet defineres som et statistisk begrep for at det dør flere enn normalt på et gitt tidspunkt i året.

    – Vi har ukentlig opptelling av antall døde i 24 land og sammenligner det med gjennomsnittet av døde de siste fem årene, sier han til Politiken.

    – I motsetning til overdødeligheten vi måler ved influensa år for år, ser vi her noe nytt: Nemlig en overdødelighet i aldersgruppen 15-64 år. (...) Vi ser den i hele Europa. Signalet er tydelig, fortsetter han.

    – Noen land har handlet kraftigere overfor epidemien og iverksatt hurtigere tiltak som å lukke samfunnet ned tidligere, mens andre har nølt og hvor tiltakene ikke har vært like omfattende. Det gir nok den store forskjellen på dødelighet, sier han.

    Politiken skriver at den ene halvdelen av Europa ikke har flere døde, og flere land har færre, enn i fjor, da influensasesongen var spesielt tøff og gikk hardt ut over eldre. Men den andre skal altså ha moderat til «ekstremt høy» overdødelighet – deriblant land som Frankrike, Spania, Sverige og England.

    Det var i uke 15 syv europeiske land som opplevde «ekstremt høy overdødelighet». Disse var ifølge EuroMomos kartoversikt Skottland, England, Wales, Nederland, Frankrike, Spania og Italia. Sverige hadde veldig høy overdødelighet den uken.

    – Dødeligheten de siste ukene kan ikke umiddelbart forklares med annet enn covid-19. Det er uvanlig at man går fra ingen dødelighet til ekstrem dødelighet i de rammede landene, sier Vestergaard til Danmarks Radio.
    https://www.vg.no/nyheter/utenriks/...t-uventet-overdoedelighet-i-alderen-15-64-aar
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.986
    Antall liker
    18.202
    Torget vurderinger
    2
    Også: https://www.bbc.com/news/world-europe-52226763
    So why is Denmark ready to move?
    Compared with other European countries, Denmark was an early mover. A raft of restrictions was announced on 11 March, 12 days before measures were introduced in the UK.
    Gatherings have been limited to 10 people, the workforce told to stay home, and the borders shut.
    It's in stark contrast to neighbouring Sweden, which continued pretty much business as usual, and only recently curbed group sizes from 500 to 50 people.
    Jeg tror danskene vil mislike å bli karakterisert som «samme strategi som Sverige».
    Påstanden om at Danmark og Sverige har fulgt samme strategi er spinnvill og man skal dypt inn i villniset for å klare å komme opp med noe så rart.

    Jeg kommer i tanker om Ibsen:

    Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.380
    Antall liker
    39.395
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det er vel nesten på linje med å påstå at regjeringen handler i strid med fagfolkenes råd.
    https://www.helsedirektoratet.no/te...ltak mot utbruddet av koronavirus i Norge.pdf
    En ren smittevernfaglig vurdering tilsier at alle tiltakene i Covid-19-forskriften bør videreføres i ytterligere to uker. En samlet veiing av helsegevinst mot skadevirkninger tilsier at det kan være riktig å oppheve det nasjonale stengevedtaket for barnehager, barneskoler (1-7 trinn) og skolefritidsordninger. En slik endring vil kreve forsterket testing og smitteoppsporing og et godt system for å kunne følge med på smitteutviklingen slik at vi raskt kan oppdage utbrudd og iverksette nødvendige tiltak. Det krever også at befolkningen støtter lojalt opp om de øvrige tiltakene og hygienereglene for barnehager, barneskoler og skolefritidsordninger, og at barn holdes unna personer med økt risiko.
    Sverige og Storbritannia har uttalt at de vil følge en bremse-strategi. Ingen andre av våre nære samarbeidsland har uttalt så entydig at de vil gå bort fra WHOs anbefalinger, men disse landene har heller ikke forpliktet seg til en slå-ned-strategi. Mange land i Europa gjennomfører nå likevel så drastiske tiltak at de i praksis gjennomfører det man ville gjort ved en slå-ned-strategi. Hva den endelige politiske beslutningen om dette blir, er ennå uvisst. Hvis WHO skulle endre strategi, vil det være kort vei for de fleste land til å støtte dette. På den andre siden er det ikke umulig at landene kommer til å støtte mer helhjertet opp om WHOs strategi hvis kunnskapsgrunnlaget i de nærmeste månedene utvikler seg i retning av at vi ikke vil kunne få flokkimmunitet.
    På bakgrunn av denne usikkerheten vil Helsedirektoratet anbefale regjeringen å videreføre slå-ned- strategien til vi har bedre svar om de grunnleggende premissene (vaksine, medikamenter og flokkimmunitet). I løpet av noen få uker vil vi trolig ha et langt bedre beslutningsgrunnlag enn vi har i dag. Det vil være mye lettere å gå fra en slå-ned-strategi enn motsatt vei. Slipper vi opp på for mange av tiltakene i tråd med en bremse-strategi nå, må landet stenges ned på nytt hvis det senere blir nødvendig eller ønskelig å gå tilbake til en slå-ned-strategi.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.986
    Antall liker
    18.202
    Torget vurderinger
    2
    Tillater meg et utdrag fra utdraget. Det viser at styresmaktene går inn i situasjonen med et våkent blikk for at det fortsatt er mye å lære om SARS-CoV-2 og at de aksepterer at ligningen inneholder noen ukjente, som man i Storbritannia og Sverige har valgt vekk.

    På den andre siden er det ikke umulig at landene kommer til å støtte mer helhjertet opp om WHOs strategi hvis kunnskapsgrunnlaget i de nærmeste månedene utvikler seg i retning av at vi ikke vil kunne få flokkimmunitet.

    På bakgrunn av denne usikkerheten vil Helsedirektoratet anbefale regjeringen å videreføre slå-ned- strategien til vi har bedre svar om de grunnleggende premissene (vaksine, medikamenter og flokkimmunitet).
    I stedet utsettes vi for påstander om at "vaksinen vil komme mye før", en rekke merkelige medikamenter fremmes som "Lasarus-løsning" (Fox News sa det om malariamedisinen som endte opp med å ta livet av pasienter) og oppnådd flokkimmunitet ble tatt som gitt i regnestykker og fører nå til halusinasjoner hos de svenske statsepidemiologene.
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.380
    Antall liker
    39.395
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det siste er fortsatt en "mighty big if", ifølge WHO i dag:
    https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/5ea40b07dd53a80012a56345
    Det er foreløpig ingenting bevis som indikerer at mennesker som er friskmeldte fra covid-19, og har fått påvist antistoffer, er beskyttet mot å bli smittet på ny, sier Verdens helseorganisasjon (WHO) i en uttalelse lørdag.

    De fraråder samtidig land å utstede såkalte «immunitetspass» eller andre sertifikater som impliserer at personer som tidligere har vært smittet er friskmeldte, skriver Reuters.
    https://www.reuters.com/article/us-...s-cannot-be-reinfected-who-idUSKCN2270FB?il=0

    https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/immunity-passports-in-the-context-of-covid-19
    There is currently no evidence that people who have recovered from COVID-19 and have antibodies are protected from a second infection.
    WHO continues to review the evidence on antibody responses to SARS-CoV-2 infection.2-17 Most of these studies show that people who have recovered from infection have antibodies to the virus. However, some of these people have very low levels of neutralizing antibodies in their blood,4 suggesting that cellular immunity may also be critical for recovery. As of 24 April 2020, no study has evaluated whether the presence of antibodies to SARS-CoV-2 confers immunity to subsequent infection by this virus in humans.
    At this point in the pandemic, there is not enough evidence about the effectiveness of antibody-mediated immunity to guarantee the accuracy of an “immunity passport” or “risk-free certificate.” People who assume that they are immune to a second infection because they have received a positive test result may ignore public health advice. The use of such certificates may therefore increase the risks of continued transmission.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.986
    Antall liker
    18.202
    Torget vurderinger
    2
    Som meldt av nordvest her inne var Kristiansund i forkant og slo til med Pulsoksymetere til dem som testet positivt. Faktisk er det nå mer eller mindre utsolgt for slike i landet (SPO2-målere).

    Men jeg har testet digiDoc Pulse Oximeter appen mot en fingerenhet og appen gir tilsvarende indikasjoner, nok til at man kan følge med dersom man skulle begynne å få symptomer.

    Det man skal følge med på er om det som kan være en forkjølelse/vanlig influensa er Covid-19 (som er navnet på sykdommen).
    Skal ikke ramse opp symptomene her, dem kan man finne mange steder. Men man skal være spesielt obs på trøtthet, på økt puls og økt pustefrekvens. De to siste er kroppens forsøk på å kompensere for at oksygenopptaket er redusert -- mange har gjort den feil å tro at det vil ordne seg og sykdommen kan da nå så langt at viruset begynner å trigge immunforsvaret til kaotisk respons.

    Tidlig intervensjon er en liv- og organredder. Enkelte pulsklokker og treningsapper har også SPO2-monitor innebygd.

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/P9xWzp/hjemmeovervaaker-coronasmittede

    Skjermbilde 2020-04-25 kl. 12.13.09.jpg

    46EAFEE9-5288-4671-9830-A577FBBE14DE.jpg
     
    Sist redigert:

    nordvest

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    08.05.2007
    Innlegg
    513
    Antall liker
    110
    Torget vurderinger
    1
    ^ Kristiansund opptreden i dette her har vært dypt imponerende (og det sitter langt inne for meg i nabokommunen å si������)

    De har også et imponerende smittesporingsteam, kommunen informerer veldig grundig på nærradioen, de har hatt effektive søring-karantener som hindret smitte fra å komme inn på institusjon i et konkret tilfelle osv osv. De må ha noen folk der som er veldig flinke og veldig i forkant. Oksymeterene feks hadde de klare tidlig i mars, tror jeg

    Edit:jeg finner ikke den appen du snakker om. Er den på Android?
     
    Sist redigert:

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.763
    Antall liker
    3.274
    Luxus-veske butikken Louis Vuitton i Oslo har fått et sugerør ned i statskassen og har hittil mottatt 218.000 i nødhjelp.

    Usmakelig.
    Folkene som har brandet produktene som selges i disse butikkene har ledd hele veien til banken i åresvis. Slådd om seg med champagne parties for å promotere håndvesker til 20 000 kr stykket.

    Her burde eierne av merket gått inn og sponset husleia.
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Ja, Sverige er vel et av de beste landene å leve i verden. Demokratisk, offentlig helsevesen, godt utdannede, gode offentlige institusjoner osv. Er vel fast inventar i toppen av de fleste oversikter over hvilken land det er best å leve i.

    De gjør det det fagfolkene anbefaler å gjøre.

    Nabolandet Danmark - er også i toppen av de fleste rangeringer om hvor i verden det er bra og leve. Velger samme strategi som Sverige.

    I Norge anbefaler fagfolkene også å gjøre som i Sverige. Og jeg tror nok at vi også kommer til å følge den linjen (Da det ikke er mulig å oppnå det Regjeringen prøver på nå) - eneste forskjellen er at vi kommer til tyne det utover i 18 mnd fremfor 4-6 mnd som svenskene gjør.




    Det er noen som poster bilder fra Alien filmene og du prater om å bli meid ned med maskingevær.

    Hvem er "odd one out"...?

    Synes det er fascinerende at en gjeng gamle menn på internett tror de har skjønt noe den samlede ekspertisen i folkehelsen i de skandinaviske landene ikke har skjønt.
    jassågitt, Danmark velger samme strategi som Sverige???
    Hm, det er visst omtrent sånn: Norge må velge samme strategi som Sverige som har samme strategi som Danmark som har tiltak som er minst like strenge som Norge som har for strenge tiltak og bør velge samme strategi som Sverige osv osv osv
    La os lige få fakta på plads.

    A. Danmark og Norge har haft tilnærmet samme strategi, inntil nu

    B. Sverige strategi var at isolere de gamle, for deretter at la Covid 19 spre sig ukontrollert og uhindret i resten av befolkningen, og håb om oppbygning av immunitet i befolkningen,...

    Den immunitet forskerne ikke Finder, bevis for eksistere,

    Sverige ser ut til kun at ha lykkes med 1 av deres målsettinger ,ut av 3.

    De eneste de lykkedes med var at slippe bæstet fri i befolkningen.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.986
    Antall liker
    18.202
    Torget vurderinger
    2
    ^ Kristiansund opptreden i dette her har vært dypt imponerende (og det sitter langt inne for meg i nabokommunen å si������)

    De har også et imponerende smittesporingsteam, kommunen informerer veldig grundig på nærradioen, de har hatt effektive søring-karantener som hindret smitte fra å komme inn på institusjon i et konkret tilfelle osv osv. De må ha noen folk der som er veldig flinke og veldig i forkant. Oksymeterene feks hadde de klare tidlig i mars, tror jeg

    Edit:jeg finner ikke den appen du snakker om. Er den på Android?
    digiDoc Technologies
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    For Sveriges vedkommende bliver resutatet av den valgte strategi med at slippe viruset fri, at nabolandene er nød til at holde Grensene stengt i lang, lang tid fremover, for ikke at importere Viruset C-19 på nyt.

    Vi Har faktisk ingen anden vei ut av denne mess, END at prøve at minimere smitte spredningen frem til vi har Medisinering og Vaksiner tilgjengelig, og på plads.

    Der er ingen snig vei ut av dette problem.
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    784
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    ^ Kristiansund opptreden i dette her har vært dypt imponerende (og det sitter langt inne for meg i nabokommunen å si������)

    De har også et imponerende smittesporingsteam, kommunen informerer veldig grundig på nærradioen, de har hatt effektive søring-karantener som hindret smitte fra å komme inn på institusjon i et konkret tilfelle osv osv. De må ha noen folk der som er veldig flinke og veldig i forkant. Oksymeterene feks hadde de klare tidlig i mars, tror jeg

    Edit:jeg finner ikke den appen du snakker om. Er den på Android?
    digiDoc Technologies
    super, og tak
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.167
    Antall liker
    9.278
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Danskene bruker ikke uttrykkene «brems» eller «slå ned».
    Nei, Danskene bruker jo ikke norske begreper. Men de referer til de engelsek som også vi bruker:

    Strategi 1: Mitigtation (engelsk) - Brems (Norsk) - Afbødning (Dansk).
    Strategi 2 - Elimination/Supression (engelsk) - Slå ned (Norsk)

    Joda, hvis du leser litt i papirert du linket til:
    https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Status-og-strategi/COVID19_Status-6-uge.ashx


    Side 5:
    Danmark overgik derfor d.12. marts til en afbødningsstrategi (eng. mitigation

    Og særlig mer i klartekst enn dette kan man vel ikke fåt det:

    De norske sundhedsmyndigheder har f.eks. beskrevet tre forskellige strategier1: slip-stra-tegien,hvor epidemien for lov at fare gennem befolkningen i løbet af få måneder; brems-strategienhvor tiltag begrænser epidemiens spredning og holder den på et niveau, hvor sundhedsvæsenet kan klare belastningen, og mange mennesker vil få COVID-19, de fle-ste dog uden behov for sygehusbehandling, og der opbygges immunitet over tid; under-tryk-strategien,hvor stærke og omfattende tiltag forsøger at kvæle epidemien frem til en vaccination eller en effektiv behandling er udviklet.

    I andre sammenhænge er anvendt begrebet suppressiontil at beskrive en sådan ’under-trykkende’ strategi2.

    Der bliver desuden brugt begreber som lock and wait(underforstået at ’undertrykke’ indtil fremkomst af massevaccination);lock and lift, hvorsmittedæmpende tiltag skiftevis iværksættes og fjernesafhængigt af sygdomsbyrden i samfundet; cocooning, hvor sær-lige tiltag gøres for at beskytte risikogrupperne, fx udgangsforbud eller anbefaling om ka-rantæne i månedsvis.Mere teknisk omtales indførelse af kontrolmekanismerfor at nedbringe reproduktionstallet3.

    Danmark og resten af verden befinder sig i pandemi af COVID-19 og alle lande må tage stilling til, hvordan de håndterer epidemien i den nationale kontekst og bedst muligt und-går smittespredning.

    Sundhedsstyrelsen er opmærksom på de forskellige mulige strategiskebegreber og metoder. I Danmark har vi vurderet, at afbødningsstrategiener den mest hensigtsmæssig betegnelse i forhold til en dansk epidemiudvikling, men der er løbendebehov for vurde-ring af,hvilke konkrete metoder ogindsatserder understøtter denne bedst, og hvorvidt der skal iværksættes indsatser.I realiteten er der dermed tale om et kontinuum af foran-staltninger, der kan implementeres for at reducere sygdomsbyrden som følge af COVID-19



    Forskjellen vil man jo se når man nå åpner opp - da vil danske tillate økende antall smittede, mens Norge vil stenge ned igjen hvis R blir over 1. Altså forskjellen på Brems og "Slå Ned".

    Takk for linken forresten.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.167
    Antall liker
    9.278
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Det er vel nesten på linje med å påstå at regjeringen handler i strid med fagfolkenes råd.
    Det begynner vel å bli ganske tydelig at de har gjort.

    Du linker til Helsedirektoratet, men det er vel Folkehelseinstitutet som er fagfolkene her. De har ikke anbefalt å stenge barnehager, skoler eller grenser.
    Og de mener fortsatt at vi får en epidemi.
    Og hvis du leser siste rapport - så er det ganske mye som bekymrer dem, med dagens strategi.

    Her er forøævrig FHI sin oversikt over strategier (side 12 i linekn - her er det hjenvisninger også)
    https://www.fhi.no/contentassets/c9...bd0/notat-om-risiko-og-respons-2020-04-05.pdf

    Screenshot_2020-04-25 notat-om-risiko-og-respons-2020-04-05 pdf.jpg
     

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.587
    Antall liker
    4.132
    Torget vurderinger
    4
    Veldig glad vi gjør punkt 3 så vi kan åpne opp mere av samfunnet og ha nok kapasitet på sykehusene
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.955
    Antall liker
    4.159
    Torget vurderinger
    96
    Det spiller jo ingen rolle hva man kaller det. Danmark og Norge har utført nøyaktig de samme tiltakene fram til nå, mens Sverige har valgt helt annerledes. Jeg snakker altså om det som faktisk har blitt gjort, og ikke noe som står i et dokument. Fram til nå. Om du kaller en spade for en rake er det fortsatt en spade OMF. Godt mulig danskene velger annerledes om spredningen tar seg opp igjen.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.156
    Antall liker
    1.193
    Sted
    '
    Luxus-veske butikken Louis Vuitton i Oslo har fått et sugerør ned i statskassen og har hittil mottatt 218.000 i nødhjelp.

    Usmakelig.
    Folkene som har brandet produktene som selges i disse butikkene har ledd hele veien til banken i åresvis. Slådd om seg med champagne parties for å promotere håndvesker til 20 000 kr stykket.
    Hvorfor skulle det være problematisk og usmakelig, det er jo ærlig butikkdrift i et segment du muligens ikke frekventerer, men utenom det?
    Det er jo ingenting galt med hverken champagne eller Louis Vuitton, gode sko selger de også.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.167
    Antall liker
    9.278
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Det spiller jo ingen rolle hva man kaller det. Danmark og Norge har utført nøyaktig de samme tiltakene fram til nå, mens Sverige har valgt helt annerledes. Jeg snakker altså om det som faktisk har blitt gjort, og ikke noe som står i et dokument. Fram til nå. Om du kaller en spade for en rake er det fortsatt en spade OMF. Godt mulig danskene velger annerledes om spredningen tar seg opp igjen.
    Javel, men danskene kommer nå til å begynne å la folk bli smittet og vil følge etter Sverige. Det er poenget.
    Det vil jeg nok tro at vi kommer til å gjøre også.

    Også blir det jo slik i Italia, Spania, Frankrike , Nederland, UK osv.

    Det er Norge med sin "slå ned"/R under 1 strategi som skiller seg ut.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Det spiller jo ingen rolle hva man kaller det. Danmark og Norge har utført nøyaktig de samme tiltakene fram til nå, mens Sverige har valgt helt annerledes. Jeg snakker altså om det som faktisk har blitt gjort, og ikke noe som står i et dokument. Fram til nå. Om du kaller en spade for en rake er det fortsatt en spade OMF. Godt mulig danskene velger annerledes om spredningen tar seg opp igjen.
    Javel, men danskene kommer nå til å begynne å la folk bli smittet og vil følge etter Sverige. Det er poenget.
    Det vil jeg nok tro at vi kommer til å gjøre også.

    Også blir det jo slik i Italia, Spania, Frankrike , Nederland, UK osv.

    Det er Norge med sin "slå ned"/R under 1 strategi som skiller seg ut.
    Hvis R > 1 skal være et måltall og ikke kun en indikator på hvordan det går så er det et argument for å holde grensene helt stengt. Jeg tenker da også at vi må i større grad opprettholde, eller gjenninnføre tiltak fram mot sommeren 2021 - med de kostnader det måtte ha med seg. Jeg tror det er viktig å balansere dette med andre måltall - f.eks en prognose på tapte leveår - ref. beregningene fra Harvard.

    Det er ikke et galvanisk skille mellom norsk og svensk strategi - der er tar feil og en har rett. De er overlappende.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.441
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    WHO/VG :


    Det er foreløpig ingenting bevis som indikerer at mennesker som er friskmeldte fra covid-19, og har fått påvist antistoffer, er beskyttet mot å bli smittet på ny, sier Verdens helseorganisasjon (WHO) i en uttalelse lørdag.

    De fraråder samtidig land å utstede såkalte «immunitetspass» eller andre sertifikater som impliserer at personer som tidligere har vært smittet er friskmeldte, skriver Reuters.




     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.225
    Antall liker
    4.025
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg må tilstå at jeg kniste høyt av den svenske katastrofeforsiden til RRR, den var fin.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.167
    Antall liker
    9.278
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hvis R > 1 skal være et måltall og ikke kun en indikator på hvordan det går så er det et argument for å holde grensene helt stengt. Jeg tenker da også at vi må i større grad opprettholde, eller gjenninnføre tiltak fram mot sommeren 2021 - med de kostnader det måtte ha med seg. Jeg tror det er viktig å balansere dette med andre måltall - f.eks en prognose på tapte leveår - ref. beregningene fra Harvard.

    Det er ikke et galvanisk skille mellom norsk og svensk strategi - der er tar feil og en har rett. De er overlappende.
    Regner med at du mente R<1.

    Ser det er flere som antyder at det ikke ert så stor forskjell på undertrykk (R<1) og Mitigation/brems - og at det finnes valgmuligheter i mellom.

    Man antyder en R på 0,88 i Oslo nå - da sier det seg selv at det skal ikke mye til før den vipper over 1. Hvis du tenker at folk kanskje begynner å bli litt lei av å ikke treffe noen andre enn de samme de har truffet siden 12 mars, ikke trene, ikke feste, ike feire brusdag ikke gå på konsert osv - tenk hvor leie folk er når vi kommer til Januar 2021 oig det forstatt er 12 mnd igjen til det er noen løsning i sikte.

    Halmstrået denne strategien baserer seg på - er at man vet sporing, overvåking og testing skal kunne få samfunnet litt i gang igjen, og ved å sette ale smittede i karantene holde smittesprednignen i sjakk. Det innebærer selvsagt at alle som kommer fra utlandet må testet og i karantene. Og det innebærer jo at hvis du føler deg litt syk - så skal du frivillig melde deg til testing og sette deg og hele familien din i 2-3 uker karantene, og hvis du er smittet, og igjen smitter familien din så havner man vel fort i 5-6 uker i karantene.

    Men - man kan altså ikke velge en mellomting her. Om man slipper litt opp - så vil antall smittede stige ganske fort, og da blir det langt vanskeligere å drive smittesporing, og da må man igjen innføre tiltak som rammer alle i samfunnet. Så tror jeg også det er vanskelig å slå ned smitted i helsesektoren.

    En brems/mitigation strategi har som første tiltak å utsette epidemien - slik feks Danmark har gjort, for å forberede seg til epidemien kommer. Dette gfjorde vi Norge innlededningsvis - hvor vi økte beredeskapen, kjøpte inn respiratorer, sikrete kapasitet til helsevesenet og utsatte planlagte kosnulentasjoner - slik at man var klar til toppen kom. Men, så har AS Norge endret strategi etter det. Danmark er nå kalre - og vil åpne opp samfunnet. Om R beveger seg opp til 1,1 eller 1,3 så blir det nok ikke skolene stengt igjen. Man kommer til å oppforde på samme måte som svenskene, men man kommer ikke til å stenge ned igjen, slik vi sier vi skal gjøre i Norge.
    Om veklsten blir så stor at man ser kapasitetesproblemer i helsevsenet - så kan det tenkes av man stenger ned i 2-4 uker (for å flate ut kurven). Svenskene forberedte seg på det, men det har foreløpig ikke vært nødvendig.

    Man kan selvsagt gjøre en mellomting av brems/slå ned - altså en brems strategi hvor man flater ut kurven så mye at det tar 1-2 år å komme gjennom. Men da får man jo bare med seg de negative konsekvensene av begge strategiene og ingen av fordelene. Dessvere frykter jeg at det er det sporet Norge er på....
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.380
    Antall liker
    39.395
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Vi får sitere danskene en gang til, da:
    Sundhedsstyrelsen er opmærksom på de forskellige mulige strategiske begreber og metoder. I Danmark har vi vurderet, at afbødningsstrategien er den mest hensigtsmæssig betegnelse i forhold til en dansk epidemiudvikling, men der er løbende behov for vurdering af, hvilke konkrete metoder og indsatser der understøtter denne bedst, og hvorvidt der skal iværksættes indsatser. I realiteten er der dermed tale om et kontinuum af foranstaltninger, der kan implementeres for at reducere sygdomsbyrden som følge af COVID19.
    Slik jeg leser det er den viktigste forskjellen at danskene ikke har bundet seg like hardt til masten begrepsmessig som norske myndigheter har gjort. Dermed har de en del mer handlefrihet uten å kunnes sies å ha endret strategi. I praksis har tiltakene vært så godt som identiske med Norge, også nå når det åpnes gradvis opp igjen.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.687
    Antall liker
    9.551
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Hvis R > 1 skal være et måltall og ikke kun en indikator på hvordan det går så er det et argument for å holde grensene helt stengt. Jeg tenker da også at vi må i større grad opprettholde, eller gjenninnføre tiltak fram mot sommeren 2021 - med de kostnader det måtte ha med seg. Jeg tror det er viktig å balansere dette med andre måltall - f.eks en prognose på tapte leveår - ref. beregningene fra Harvard.

    Det er ikke et galvanisk skille mellom norsk og svensk strategi - der er tar feil og en har rett. De er overlappende.
    Regner med at du mente R<1.

    Ser det er flere som antyder at det ikke ert så stor forskjell på undertrykk (R<1) og Mitigation/brems - og at det finnes valgmuligheter i mellom.

    Man antyder en R på 0,88 i Oslo nå - da sier det seg selv at det skal ikke mye til før den vipper over 1. Hvis du tenker at folk kanskje begynner å bli litt lei av å ikke treffe noen andre enn de samme de har truffet siden 12 mars, ikke trene, ikke feste, ike feire brusdag ikke gå på konsert osv - tenk hvor leie folk er når vi kommer til Januar 2021 oig det forstatt er 12 mnd igjen til det er noen løsning i sikte.

    Halmstrået denne strategien baserer seg på - er at man vet sporing, overvåking og testing skal kunne få samfunnet litt i gang igjen, og ved å sette ale smittede i karantene holde smittesprednignen i sjakk. Det innebærer selvsagt at alle som kommer fra utlandet må testet og i karantene. Og det innebærer jo at hvis du føler deg litt syk - så skal du frivillig melde deg til testing og sette deg og hele familien din i 2-3 uker karantene, og hvis du er smittet, og igjen smitter familien din så havner man vel fort i 5-6 uker i karantene.

    Men - man kan altså ikke velge en mellomting her. Om man slipper litt opp - så vil antall smittede stige ganske fort, og da blir det langt vanskeligere å drive smittesporing, og da må man igjen innføre tiltak som rammer alle i samfunnet. Så tror jeg også det er vanskelig å slå ned smitted i helsesektoren.

    En brems/mitigation strategi har som første tiltak å utsette epidemien - slik feks Danmark har gjort, for å forberede seg til epidemien kommer. Dette gfjorde vi Norge innlededningsvis - hvor vi økte beredeskapen, kjøpte inn respiratorer, sikrete kapasitet til helsevesenet og utsatte planlagte kosnulentasjoner - slik at man var klar til toppen kom. Men, så har AS Norge endret strategi etter det. Danmark er nå kalre - og vil åpne opp samfunnet. Om R beveger seg opp til 1,1 eller 1,3 så blir det nok ikke skolene stengt igjen. Man kommer til å oppforde på samme måte som svenskene, men man kommer ikke til å stenge ned igjen, slik vi sier vi skal gjøre i Norge.
    Om veklsten blir så stor at man ser kapasitetesproblemer i helsevsenet - så kan det tenkes av man stenger ned i 2-4 uker (for å flate ut kurven). Svenskene forberedte seg på det, men det har foreløpig ikke vært nødvendig.

    Man kan selvsagt gjøre en mellomting av brems/slå ned - altså en brems strategi hvor man flater ut kurven så mye at det tar 1-2 år å komme gjennom. Men da får man jo bare med seg de negative konsekvensene av begge strategiene og ingen av fordelene. Dessvere frykter jeg at det er det sporet Norge er på....
    Kan du forklare litt rundt det med negative konsekvenser og fordelene med disse strategiene.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.986
    Antall liker
    18.202
    Torget vurderinger
    2
    Årsaken til at FHI nå er avventende til muligheten for immunitet.

    Some scientists fear that an effective coronavirus vaccine may prove impossible to produce.
    The UK’s Chief Medical Officer warned on Friday that there is “concerning” evidence suggesting that people can be reinfected with the virus.
    He said evidence from other forms of coronavirus also suggests that immunity quickly wanes.
    No vaccine has ever been approved for use against previous forms of coronavirus.
    David Nabarro, professor of global health at Imperial College, said the world may have to learn to live with the “constant threat” of COVID-19.
    https://www.businessinsider.sg/coro...impossible-to-produce-scientists-covid-2020-4

    Doubts about the possibility of a viable vaccine are based largely on the fact that no vaccine has ever been approved for use in the US or UK against other forms of coronavirus.

    Whitty told the committee the evidence from other forms of coronavirus was that “immunity [to the virus] wanes relatively quickly.”

    He said that the world needs “to be careful that we don’t assume that we are going to have a vaccine for this disease as we have had for, let’s say measles, which once you have it you’re protected for life.”

    “We cannot guarantee success,” he added.

    “Vaccines are looked for, for every infectious disease, they are not found for all of them.”
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.082
    Antall liker
    4.509
    Ja, Sverige er vel et av de beste landene å leve i verden. Demokratisk, offentlig helsevesen, godt utdannede, gode offentlige institusjoner osv. Er vel fast inventar i toppen av de fleste oversikter over hvilken land det er best å leve i.

    De gjør det det fagfolkene anbefaler å gjøre.

    Nabolandet Danmark - er også i toppen av de fleste rangeringer om hvor i verden det er bra og leve. Velger samme strategi som Sverige.

    I Norge anbefaler fagfolkene også å gjøre som i Sverige. Og jeg tror nok at vi også kommer til å følge den linjen (Da det ikke er mulig å oppnå det Regjeringen prøver på nå) - eneste forskjellen er at vi kommer til tyne det utover i 18 mnd fremfor 4-6 mnd som svenskene gjør.




    Det er noen som poster bilder fra Alien filmene og du prater om å bli meid ned med maskingevær.

    Hvem er "odd one out"...?

    Synes det er fascinerende at en gjeng gamle menn på internett tror de har skjønt noe den samlede ekspertisen i folkehelsen i de skandinaviske landene ikke har skjønt.
    jassågitt, Danmark velger samme strategi som Sverige???
    Hm, det er visst omtrent sånn: Norge må velge samme strategi som Sverige som har samme strategi som Danmark som har tiltak som er minst like strenge som Norge som har for strenge tiltak og bør velge samme strategi som Sverige osv osv osv
    La os lige få fakta på plads.

    A. Danmark og Norge har haft tilnærmet samme strategi, inntil nu

    B. Sverige strategi var at isolere de gamle, for deretter at la Covid 19 spre sig ukontrollert og uhindret i resten av befolkningen, og håb om oppbygning av immunitet i befolkningen,...

    Den immunitet forskerne ikke Finder, bevis for eksistere,

    Sverige ser ut til kun at ha lykkes med 1 av deres målsettinger ,ut av 3.

    De eneste de lykkedes med var at slippe bæstet fri i befolkningen.
    Ha-ha. Typisk dansk å si noe sånt, rett fra levra, stemmer det?
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn