Audiophile-Arve
Æresmedlem
¨På vårt lokale samvyrkelag er det tre-fire sortar toalettpapir å velje mellom.Hvis det er ditt bud på godt utvalg, så har vi ganske forskjellig utgangspunkt.
¨På vårt lokale samvyrkelag er det tre-fire sortar toalettpapir å velje mellom.Hvis det er ditt bud på godt utvalg, så har vi ganske forskjellig utgangspunkt.
Desverre, Deffe - Vinmonopolet er ikke det som presser prisen oppover. Det ser en tydelig på at utlendingene kommer til Norge og står i kø for å kjøpe kvalitetsviner når polet har slipp.
Årsaken til dyr alkohol i Norge er alkoholavgiftene, og de er styrt av Stortinget - de har som sådan ingen ting med polet å gjøre.
Straks en kommer over vinkvaliteter som kan karakteriseres som oppvaskvann, så vil polets priser, fratrukket alkoholavgiftene være like billig eller billigere enn i utlandet.
Johan-Kr
Nynorsk for Rødkrabbe, eller Taskekrabbe eller bare krabbe som noen kjenner den som. (i motsetning til snøkrabbe, kongekrabbe, strandkrabbe og slike rare betegnelser på angrepet på Taremareby.Hva er "raudkrabbe"?
The pigment responds strongly to heat, though: Once you dump a crab or a lobster in a pot of boiling water, it’s body chemistry changes: The pigment—astaxanthin—gets separated from the membrane—the crustacyanin—transforming your dinner into that ruby-hued tone we know so well.
Typisk vestkantfolk å briefe med forskjellige typer krabber utenfor sin høye balkong!Fra Fisketorget i Bergen nylig
Vis vedlegget 648201
... men sikkert av og til kø av utlendinger her også når cruiseshipene ligger til kai, samt noen fjonge bergensfruer eller folk som bare driter i hva ting koster sånn rent generelt. Greit nok ... selv kjører jeg heller ut på en annen kai og handler levende taskekrabbe til 20 kr stk. Men slikt er vel å regne som gjødselvann og fattigmannskost for mange, som kanskje ville vært mest fornøyd om slikt ikke var tillatt og at den egentlig kun bør selges i offentlige utsalg til 380 kr stk ... slik at det igjen ble dyrt og dermed eksklusivt nok for dem.
Men da å han jo innrømme at han har spist slik "elitisk" mat!Setter noen spesidaler på at deffeknotten vet forskjellen på taskekrabbe og kongekrabbe...
Om noe er dyrt eller billig må man stort sett vurdere i forhold til ett eller annet. Vi bruker et sted mellom 6 og 7000 kroner på dagligvarer i måneden for en familie på fire (barna er 8 og 11). Jeg synes ikke det er spesielt mye for å fø fire personer og vi spiser godt. Om vi bruker norsk medianinntekt på 567.000 kroner i året så blir det ca 237 kroner / timen etter skatt, som tilsier at de to voksne må jobbe 13-14 timer hver for å fæ alle kvinner og en mann i en måned. Nå skal det sies at i dette månedstallet som nok er lavere enn de fleste så ligger det en god del egeninnsats i form av at det aller, aller meste blir laget basert på råvarer og ikke kjøpt inn i form av halv- eller helfabrikata. Om man vil kjøpe et brød fullt av luft til 30 kroner, gå til en baker og kjøpe noe mer eksklusivt til en femtilapp eller bake det samme eksklusive selv for under 10 kroner i råvarer må man nesten finne ut av selv.Med unntak av den berømte "testkurven", og en del enkeltvarer, så synes jeg slett ikke maten er spesielt billig, - ikke avskrekkende dyrt, men særlig billig er det ikke.
Mener å ha lest noe om en katastrofal speltavling. Men et googlesøk gir meg bare foppallresultater på nynorsk.Legger merke til at "Speltmel", en vare som forsvant med coronaen, nå når den kommer tilbake koster en rolig 4X i forhold til hvetemel.
Man kan undre på hvorfor??
Og det som ikke blir bedre med bacon blir bedre med sjokolade ?Er det ikke sånn at alt blir bedre med bacon??
For egen del handles det melk og øl hver gang jeg er i butikken. Bacon og sjokolade, nått såo møtsj...det er enkelte ting aleneboende herrer alltid har tilgjengelig....bacon, egg, øl og et par andre ting jeg ikke kommer på i farten.
Utover det kan det meste improviseres.