Enig , noen ganger er jeg heldig mens andre ganger kaster jeg halvparten, stort sett entrecote eller indrefilet fra Gilde. Smaker og lukter fjøs noen ganger.Biff er aldri feil, med mindre det er feil biff.
Er det den dyre Japanske?
Du tenker på Wagyu?Er det den dyre Japanske?
Du tenker på Wagyu?
På ingen måte... men det er en s.k. restaurant kvalitet med god marmorering og bra modning. På bildet virker kjøttet veldig lyst og ferskt men er egentlil langt mørkere.
Wagyu er langt mer marmorert og en helt annerledes smak. Tilberedes også på en helt annen måte - helst direkte ved spisebordet og i små skiver/terninger...
Gjerne med et lite stykke gåselever oppå før det flamberes med en gassbrenner... litt Teryaki saus oppå pluss ørlite grann flaksalt.... sinnsykt godt men også rimelig dyrt.
Jeg har tilberedt Wagyu på samme måte som vanlig biff. Med stekte poteter, saus, og passende garnityr. Jeg husker ikke i farten om det ble rødvinsaus eller bernaisesaus - eller begge deler. Men biffen kom til sin rett 100%. Kjøpte en entrecôte som passet til to. Den ble saltet og frest på grillen. Det var steingodt.Du tenker på Wagyu?
På ingen måte... men det er en s.k. restaurant kvalitet med god marmorering og bra modning. På bildet virker kjøttet veldig lyst og ferskt men er egentlil langt mørkere.
Wagyu er langt mer marmorert og en helt annerledes smak. Tilberedes også på en helt annen måte - helst direkte ved spisebordet og i små skiver/terninger...
Gjerne med et lite stykke gåselever oppå før det flamberes med en gassbrenner... litt Teryaki saus oppå pluss ørlite grann flaksalt.... sinnsykt godt men også rimelig dyrt.
På hvilken varme stekte du ?Jeg har tilberedt Wagyu på samme måte som vanlig biff. Med stekte poteter, saus, og passende garnityr. Jeg husker ikke i farten om det ble rødvinsaus eller bernaisesaus - eller begge deler. Men biffen kom til sin rett 100%. Kjøpte en entrecôte som passet til to. Den ble saltet og frest på grillen. Det var steingodt.
Har ellers gode erfaringer med txogitxu som har bra marmorering og god mørhet. Dyrt det og, men ikke helt hinsides.
Det var ikke vår konklusjonSelvsagt fullt mulig men litt misbruk av den typen kjøtt....
Har «sear station» på grillen her hjemme. Infrarød varme. Det tar biffer til nye høyder …. Spesielt hvis de har litt fett. Wagyu-en ble tilberedt på en vanlig gass-grill, men på høy varme for liknende effekt.Høyest mulig. Full guffe på grillen. Deretter lunk
Ikke ofte man ser japanske Chefs... som tilbereder Wague på HØY varme... tvert om.Har «sear station» på grillen her hjemme. Infrarød varme. Det tar biffer til nye høyder …. Spesielt hvis de har litt fett. Wagyu-en ble tilberedt på en vanlig gass-grill, men på høy varme for liknende effekt.
Jeg tar det som et kompliment. At du sammenlikner Audiolense med wagyuSkikkelig Wagyu med pottit og saus... der er som å fyre opp Audiolense på Tivolianlegget
Det fungerer nøyaktig som med annen biff …. eller bedre, pga marmoreringenIkke ofte man ser japanske Chefs... som tilbereder Wague på HØY varme... tvert om.
Norsk versjon der altså.. kalte du det AL ?Det fungerer nøyaktig som med annen biff …. eller bedre, pga marmoreringen
Jeg tar det som et kompliment. At du sammenlikner Audiolense med wagyu
Poteter kan vi diskutere en annen gang…
Du av alle burde forstå at man respekter et håndverk. Og om man kan noe om fett og proteiner, så vet man og hvordan man skal få mest mulig ut av en 13K om den er norsk eller japansk.Rart at grilling av et biffstykke vekker så sterke følelser.
Det er haugevis med oppskrifter på nettet der ulike varianter av wagyu tilberedes omtrent på samme måte som vanlig biff. Mange av disse er delt av wagyu-importører, kokker og produsenter. De fleste tipsene er pannesteking på ca 250 grader. Jeg finner ingen som advarer mot alminnelig høy stekevarme. Men hva vet vel de om fett, proteiner og blasfemi?
Min erfaring: Hvis man vil ha noe som likner stekeskorpe på et 2 cm tynt kjøttstykke som dette … uten at det blir overstekt, så kreves det høy varme. Og kort steketid, selvsagt. Og med den unike fettmarmorering blir stekeskorpen helt unikt god.
Og på sitt beste har poteter en sødme som kler dette kjøttet godt.