Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Drossel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    10.609
    Antall liker
    3.577
    Hurtig beslutning oksekød hakkebøf 400 g. Spinatfyldt pasta med rød pesto. Ned efter det i Netto kl 21. En flaske billig rødvin 14.5 % Hercula til 40 dk.kr.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.197
    Antall liker
    9.352
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Her går det mye i biff eller nakkekoteletter for tiden. Også Eriks Chili Bernaise.

    20211031_203107_resized.jpg

    20211031_203320_resized.jpg
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.178
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    Pølse fra Bjørndalen gård Oppdal, sala, romaesco og potetstappe.
    Gode smaker sammen med Von Winning

    SQ6U73BB4RF0.jpg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Var pølsa god? For å være ærlig har jeg ikke smakt norsk spekemat som når opp. Bortsett fra fenalår. Spansk og italiensk er milevis foran.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.178
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    Pølsa innehold i alle fall mye kjøtt, en lun smak av muskat, hvitløk og lam.
    Kunne nok byttet ut den grønne tingen med f eks fetaost for å piffe opp helheten.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.778
    Antall liker
    2.404
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    white_truffles_and_porcini_base_540x.jpg

    Veldig enkel middag i dag. Spaghetti med denne sausen som har en god trøffelsmak. Her er det brukt ekte vare. Anbefales på det varmeste.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.007
    Antall liker
    14.566
    Datosalg på indrefilet av lam på den lokale Matkroken. Med 40% avslag var det ganske rimelig. Sellerirotpure med litt trøffeloje i, bakte beter og stekt grønn- svart- og rødkål til fra hagen. Tror jeg skal innom på mandag å score noen pakker til med lam indrefilet. Litt vanskelig å steke da bitene er så små og tynne, men det funker greit å steke de kjøleskapkalde, romtempererte går det for fort.

    Halveis fancy Rioja i glasset til (en drøy trehundrelapp på polet)
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Det der så godt ut OMF. Og nydelige farger på fatet.

    Jeg har fått en fornyet entusiasme for biff i det siste….
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.599
    Antall liker
    2.989
    Biff er aldri feil, med mindre det er feil biff.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.007
    Antall liker
    14.566
    Spiste også Biff i dag. Forleden hadde en Rema i området noe jeg aldri har sett før (eller siden). Fine entrecoter med god marmorering fra Brasil i pakker på rundt 700g til 130 kroner kiloen som er gi-bort-pris. Tok med meg begge de hadde igjen og spiste den ene for en uke siden og den andre i dag. Med peppersaus og pommfri og stekt grønnkål. Vi har jævlig mye grønn- og svartkål kål i hagen i år så det blir en del kål om dagen.
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.922
    Antall liker
    1.200
    Biff er aldri feil, med mindre det er feil biff.
    Enig , noen ganger er jeg heldig mens andre ganger kaster jeg halvparten, stort sett entrecote eller indrefilet fra Gilde. Smaker og lukter fjøs noen ganger.
    Andre folk sier det samme.
    Kjøper sjelden dette, bare når jeg blir skikkelig kjøttsulten.
    På Rema har de noe ytrefilet fra Uruguay, kanskje jeg skal prøve den.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Hadde gjester i går:

    Forrett:
    Rista skive med balsamico-marinerte tomater, mozzarella, serranoskinke og basilikum. Med champagne og cava.

    Hovedrett: mørbrad av reinsdyr, hasselbackpoteter, stekte gulrøtter og sopp. Og rødvinsaus. Med en sør-afrikansk syrah.

    Dessert: Tira Misu.

    Vi har hatt denne mørbraden to ganger nå. Det er en fantastisk råvare.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.478
    Torget vurderinger
    23
    Er det den dyre Japanske?
    Du tenker på Wagyu?

    På ingen måte... men det er en s.k. restaurant kvalitet med god marmorering og bra modning. På bildet virker kjøttet veldig lyst og ferskt men er egentlil langt mørkere.

    Wagyu er langt mer marmorert og en helt annerledes smak. Tilberedes også på en helt annen måte - helst direkte ved spisebordet og i små skiver/terninger...
    Gjerne med et lite stykke gåselever oppå før det flamberes med en gassbrenner... litt Teryaki saus oppå pluss ørlite grann flaksalt.... sinnsykt godt men også rimelig dyrt.
     

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    4.140
    Antall liker
    5.263
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Du tenker på Wagyu?

    På ingen måte... men det er en s.k. restaurant kvalitet med god marmorering og bra modning. På bildet virker kjøttet veldig lyst og ferskt men er egentlil langt mørkere.

    Wagyu er langt mer marmorert og en helt annerledes smak. Tilberedes også på en helt annen måte - helst direkte ved spisebordet og i små skiver/terninger...
    Gjerne med et lite stykke gåselever oppå før det flamberes med en gassbrenner... litt Teryaki saus oppå pluss ørlite grann flaksalt.... sinnsykt godt men også rimelig dyrt.
    ADF0A535-F255-43F2-9C8B-C58A6CFBEA59.jpeg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Du tenker på Wagyu?

    På ingen måte... men det er en s.k. restaurant kvalitet med god marmorering og bra modning. På bildet virker kjøttet veldig lyst og ferskt men er egentlil langt mørkere.

    Wagyu er langt mer marmorert og en helt annerledes smak. Tilberedes også på en helt annen måte - helst direkte ved spisebordet og i små skiver/terninger...
    Gjerne med et lite stykke gåselever oppå før det flamberes med en gassbrenner... litt Teryaki saus oppå pluss ørlite grann flaksalt.... sinnsykt godt men også rimelig dyrt.
    Jeg har tilberedt Wagyu på samme måte som vanlig biff. Med stekte poteter, saus, og passende garnityr. Jeg husker ikke i farten om det ble rødvinsaus eller bernaisesaus - eller begge deler. Men biffen kom til sin rett 100%. Kjøpte en entrecôte som passet til to. Den ble saltet og frest på grillen. Det var steingodt.


    Har ellers gode erfaringer med txogitxu som har bra marmorering og god mørhet. Dyrt det og, men ikke helt hinsides.
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.478
    Torget vurderinger
    23
    Selvsagt fullt mulig men litt misbruk av den typen kjøtt....
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Jeg har tilberedt Wagyu på samme måte som vanlig biff. Med stekte poteter, saus, og passende garnityr. Jeg husker ikke i farten om det ble rødvinsaus eller bernaisesaus - eller begge deler. Men biffen kom til sin rett 100%. Kjøpte en entrecôte som passet til to. Den ble saltet og frest på grillen. Det var steingodt.


    Har ellers gode erfaringer med txogitxu som har bra marmorering og god mørhet. Dyrt det og, men ikke helt hinsides.
    På hvilken varme stekte du ?
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Høyest mulig. Full guffe på grillen. Deretter lunk
     
    • Wow
    Reaksjoner: 2xJ

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Høyest mulig. Full guffe på grillen. Deretter lunk
    Har «sear station» på grillen her hjemme. Infrarød varme. Det tar biffer til nye høyder …. Spesielt hvis de har litt fett. Wagyu-en ble tilberedt på en vanlig gass-grill, men på høy varme for liknende effekt.
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Har «sear station» på grillen her hjemme. Infrarød varme. Det tar biffer til nye høyder …. Spesielt hvis de har litt fett. Wagyu-en ble tilberedt på en vanlig gass-grill, men på høy varme for liknende effekt.
    Ikke ofte man ser japanske Chefs... som tilbereder Wague på HØY varme... tvert om.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Skikkelig Wagyu med pottit og saus... der er som å fyre opp Audiolense på Tivolianlegget 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Jeg tar det som et kompliment. At du sammenlikner Audiolense med wagyu 😎

    Poteter kan vi diskutere en annen gang…😉
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Ikke ofte man ser japanske Chefs... som tilbereder Wague på HØY varme... tvert om.
    Det fungerer nøyaktig som med annen biff …. eller bedre, pga marmoreringen
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Det fungerer nøyaktig som med annen biff …. eller bedre, pga marmoreringen
    Norsk versjon der altså.. kalte du det AL ?

    Ognei.. ikke ta meg for en matignorant - jeg kan stille temperaturen.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.478
    Torget vurderinger
    23
    Jeg tar det som et kompliment. At du sammenlikner Audiolense med wagyu 😎

    Poteter kan vi diskutere en annen gang…😉

    Nå vrir du på sannheten like mye som Audiolense.......

    Og folk som pælmer Wagyu på GRILL og pøser på med sterk varme skulle legges på grillen selv! Skulle vært straffbart!!!
    :unsure: :unsure: Når jeg tenker meg omm så tror jeg faktisk det ER straffbart i Japan, går under blasfemiloven!

    Misforstå meg rett, det er klart at en W. som erstatning for en standard Entrecote nok vil smake bedre, ja - men det er i overkant råflott.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Rart at grilling av et biffstykke vekker så sterke følelser.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.478
    Torget vurderinger
    23
    Du vet da det... mat, hifi og musikk er likestilt i så måte!
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Rart at grilling av et biffstykke vekker så sterke følelser.
    Du av alle burde forstå at man respekter et håndverk. Og om man kan noe om fett og proteiner, så vet man og hvordan man skal få mest mulig ut av en 13K om den er norsk eller japansk.
    Det som skiller en japansk Wagyu mot en norsk, er nettopp fettet.... det smelter allerede ved litt over kroppstemperatur.
    Og det skal varmes forsiktig slik at det kan rendre ut i kjøttet... og steke det på sterk varme ... ja det er blasfemi.... :devilish:
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Det er haugevis med oppskrifter på nettet der ulike varianter av wagyu tilberedes omtrent på samme måte som vanlig biff. Mange av disse er delt av wagyu-importører, kokker og produsenter. De fleste tipsene er pannesteking på ca 250 grader. Jeg finner ingen som advarer mot alminnelig høy stekevarme. Men hva vet vel de om fett, proteiner og blasfemi?

    Min erfaring: Hvis man vil ha noe som likner stekeskorpe på et 2 cm tynt kjøttstykke som dette … uten at det blir overstekt, så kreves det høy varme. Og kort steketid, selvsagt. Og med den unike fettmarmorering blir stekeskorpen helt unikt god.

    Og på sitt beste har poteter en sødme som kler dette kjøttet godt.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.197
    Antall liker
    9.352
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Jeg er bondegutt - gode poteter trumfer det meste til kjøtt.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.778
    Antall liker
    2.404
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Lørdag prøvde jeg en såkalt "butchers cut" fra Strøm Larsen. Total katastrofe! Det kjøttet egner seg bare til å kverne i karbonaden. Dessverre har jeg ikke hund lenger så mesteparten gikk i søpla. Og jeg vet at det stykket bare skal stekes 2-3 minutter på hver side i sterk varme og ha kjernetemperatur litt over 50 grader. Smaken var god, men det var seigere enn en skosåle. Heldigvis var det billig. Det som reddet middagen var mandelpotetene og peppersausen lagd med sjalottløk, skikkelig oksefond, hvitvin, fløte og hermetisk grønn pepper fra Madagaskar.
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Det er haugevis med oppskrifter på nettet der ulike varianter av wagyu tilberedes omtrent på samme måte som vanlig biff. Mange av disse er delt av wagyu-importører, kokker og produsenter. De fleste tipsene er pannesteking på ca 250 grader. Jeg finner ingen som advarer mot alminnelig høy stekevarme. Men hva vet vel de om fett, proteiner og blasfemi?

    Min erfaring: Hvis man vil ha noe som likner stekeskorpe på et 2 cm tynt kjøttstykke som dette … uten at det blir overstekt, så kreves det høy varme. Og kort steketid, selvsagt. Og med den unike fettmarmorering blir stekeskorpen helt unikt god.

    Og på sitt beste har poteter en sødme som kler dette kjøttet godt.

    Det her er en meget representabel video på hvordan og tilberede et kvalitetstykke av Wagyu

    Se og lær

     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.197
    Antall liker
    9.352
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Jeg er jo en litt enkel fyr så jeg liker jo ikke alt dette som skal være så fint og flott. Synes det er mye fett på de der.

    Kjøpte Iberico Costilla Spareribs fra Gastro Royal - men de var så fete at vi knapt nok greie å spise de opp. Da er det bedre med naturell fra R Birkeland på bystasjonen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn