Nei, men det har altså vært messet i halvannet år om en skrikende mangel på intesivsykepleiere med mastergrad og at det tar så lang tit å utdanne sorten. Om vi sammenligner med Sverige så kan det jo tyde på at rundt halvparten av dette problemet er i alle fall en god del av organisatorisk og/eller politisk art - altså av valg man har gjort men som ikke må være slik siden tross alt andre land har valgt andre løsninger.Sikkert mange faglige diskusjoner rundt dette i de aktuelle miljøene. Det er derimot langt fra det til at lekfolk på et hififorum skal mene veldig mye om hvor mange som skal til for å koble noen på en hjerte og lungemaskin i et gitt tilfelle.
Det er ganske opplagt for meg at hele dette systemet må gjennomgås på nytt. Det er helt uholdbart at samfunnet skal stenges ned igjen og igjen med begrunnelse om at helsesystemet kan bryte sammen. I mars 2020 var jo dette en akseptabel men fremdeles dårlig begrunnelse. Idag to år etter er det helt fullstendig uakseptabelt.Nei, men det har altså vært messet i halvannet år om en skrikende mangel på intesivsykepleiere med mastergrad og at det tar så lang tit å utdanne sorten. Om vi sammenligner med Sverige så kan det jo tyde på at rundt halvparten av dette problemet er i alle fall en god del av organisatorisk og/eller politisk art - altså av valg man har gjort men som ikke må være slik siden tross alt andre land har valgt andre løsninger.
Norge har nå i praksis kommet dithen at helsebyråkratiet dikterer innretningen av nesten hele samfunnet og at befolkningen etter hvert blir noe nysjerrig på hvorfor det er slik og om det må være slik er ikke så merkelig synes jeg. Hvor mange som trengs for å koble til en slik maskin er det neppe så mange som vet så mye om, men hvorfor man i Norge må ha en mastergrad i intensivsykepleie mens man ikke må i nablandet lurer i alle fall jeg litt på.
Det har også vært murret litt om mulighetsrommet mellom "tilstrekkelig" og "optimal" behandling, basert på artikkelen i Aftenposten har i alle fall dette blitt utforsket i Sverige, om det var fordi de ville eller måtte er en annen sak. Da det stod på som verst i 2020 var andelen som overlevde intensiven like høy i Sverige som i Norge. Om det var noen forskjell i hvodan det gikk med de etterpå aner jeg ikke.
Vel i dette tilfellet var det å koble en pasient på en hjerte og lungemaskin som er et relativt stort inngrep med betydelig risiko, mulig man ufører slik i Sverige med Underskjøterska, men skal jeg på en slik maskin en gang så håper jeg det er riktig personell på saken.Nei, men det har altså vært messet i halvannet år om en skrikende mangel på intesivsykepleiere med mastergrad og at det tar så lang tit å utdanne sorten. Om vi sammenligner med Sverige så kan det jo tyde på at rundt halvparten av dette problemet er i alle fall en god del av organisatorisk og/eller politisk art - altså av valg man har gjort men som ikke må være slik siden tross alt andre land har valgt andre løsninger.
Norge har nå i praksis kommet dithen at helsebyråkratiet dikterer innretningen av nesten hele samfunnet og at befolkningen etter hvert blir noe nysjerrig på hvorfor det er slik og om det må være slik er ikke så merkelig synes jeg. Hvor mange som trengs for å koble til en slik maskin er det neppe så mange som vet så mye om, men hvorfor man i Norge må ha en mastergrad i intensivsykepleie mens man ikke må i nablandet lurer i alle fall jeg litt på.
Det har også vært murret litt om mulighetsrommet mellom "tilstrekkelig" og "optimal" behandling, basert på artikkelen i Aftenposten har i alle fall dette blitt utforsket i Sverige, om det var fordi de ville eller måtte er en annen sak. Da det stod på som verst i 2020 var andelen som overlevde intensiven like høy i Sverige som i Norge. Om det var noen forskjell i hvodan det gikk med de etterpå aner jeg ikke.
Måtte sjekke kalenderen min om 2 år var lengre enn noen få uker, og det var det.Selv om man er Lekman - så kan man jo lese hva fagfolkene sier:
Fra Helse Sør-Søt sin opptrappingsplan:
Alle helseforetak og sykehus peker på at kapasitetsøkningen forutsetter nødvendig bemanning og kompetanse. Noen har estimert at en andel medarbeidere vil være syke eller i karantene.
Planene inneholder beskrivelser av arbeid med mobilisering og rekruttering av nytt personell (inkludert studenter), omdisponering av ansatte og arbeide med opplæring og kompetanseutvikling internt (som hospitering, kurs og e-læringsprogrammer). Det er søkt etter nye medarbeidere og det har vært god respons på annonser.
Kapasitetsøkningen innebærer andre bemanningstall per intensivplass og per pasient enn det man har i en normal driftssituasjon. Eksempelvis legges det flere steder opp til løsninger med 0,25 intensivsykepleier per pasient, ledsaget av et team av assistenter. Dette til forskjell fra ordinær driftssituasjon hvor 1,2 intensivsykepleier per intensivpasient er vanlig norm.
Et gjennomgangstema er at det vil være krevende å bemanne for et maksimalt antall intensivplasser. Det er flere steder planlagt med «nødturnus» hvor døgnet deles i to (vakter på 12,5 timer) under maksimal utbredelse av epidemien. Dette innebærer at maksimal kapasitet kun kan driftes over noen få uker.
Men synes du et slikt bilde gir særlig mye info for hvor mange ansatte man trenger til enhver tid? Her er det 15 på en pasient, om vi regner om til skift så skulle det tilsi kanskje 80 heltidsstillinger pr pasient, og slik er det jo ikke selv om det krever mye personale generelt.Vel i dette tilfellet var det å koble en pasient på en hjerte og lungemaskin som er et relativt stort inngrep med betydelig risiko, mulig man ufører slik i Sverige med Underskjøterska, men skal jeg på en slik maskin en gang så håper jeg det er riktig personell på saken.
Morsomt, dette er beskrivelsen av hvordan helse Sør-Øst skal håndtere 700 intensivpasienter. Det er neppe en situasjon som vedvarer i to år, men det tror jeg egentlig du skjønte.Måtte sjekke kalenderen min om 2 år var lengre enn noen få uker, og det var det.
Nei, men det gir et bilde av at dette er krevende pasienter å behandle, som til tider krever betydelige ressurser.Men synes du et slikt bilde gir særlig mye info for hvor mange ansatte man trenger til enhver tid? Her er det 15 på en pasient, om vi regner om til skift så skulle det tilsi kanskje 80 heltidsstillinger pr pasient, og slik er det jo ikke selv om det krever mye personale generelt.
Poenget er vel at dette ikke er influensa, som man i værste fall kan stå av over et par uker. Det burde jo være klart nå at dette er en annen materieMorsomt, dette er beskrivelsen av hvordan helse Sør-Øst skal håndtere 700 intensivpasienter. Det er neppe en situasjon som vedvarer i to år, men det tror jeg egentlig du skjønte.
Det er jo fullstendig meningsløst å mene noe spesielt ut fra et enkelt bilde. Dette sier ingen ting om hverken bemanningssituasjonen eller settingen bildet ble tatt. Når det er sagt er jo utdanning av helsepersonell en av oppdragene til sykehusene (faktisk behandle pasienter er et annet). Det er derfor svært vanlig at det ved en operasjon eller prosedyre er en ansvarlig overlege som veileder 1-2 leger i spesialisering, samtidig som kanskje turnuslegen er til stede og den heldige studenten som får være med. Samme kan det være på sykepleiersiden, så at det til tider kan se ut til å være mange unødvendige personell til stede, trenger ikke å bety annet enn at det her også foregår utdanning.Jo det er absolutt helt greit at menigmann mener at 15 på én pasient er fullstendig latterlig.
Aldri verden at det kan være nødvendig.
Det er vel også minst like meningsløst å bruke et slikt bilde som "bevis" på en presset situasjon, syns du ikke?Det er jo fullstendig meningsløst å mene noe spesielt ut fra et enkelt bilde. Dette sier ingen ting om hverken bemanningssituasjonen eller settingen bildet ble tatt. Når det er sagt er jo utdanning av helsepersonell en av oppdragene til sykehusene (faktisk behandle pasienter er et annet). Det er derfor svært vanlig at det ved en operasjon er en ansvarlig overlege som veileder en lege i spesialisering, samtidig som kanskje turnuslegen er til stede og den heldige studenten som får være med. Samme kan det være på sykepleiersiden, så at det til tider kan se ut til å være mange unødvendige personell til stede, trenger ikke å bety annet enn at det her også foregår utdanning.
Da må vi slutte å begrense smitten.Alle får visst Omikron før 17 mai uansett leser jeg.
Da kan du sikkert informere Helse Sør-Øst og FHI om det. Scenariet (av corona faktisk) som lå til grunn for denne forespørselen fra FHI til Helseforetakene - hadde en smitteutvikling med R på 1,6 og det gav en ganske spiss topp - som ikke varte mange uker.Poenget er vel at dette ikke er influensa, som man i værste fall kan stå av over et par uker. Det burde jo være klart nå at dette er en annen materie
For meg virker det litt som "Se, en uvaksinert". Som man samler seg rundt, mens en luring finner på å ta et bilde.Jeg vet ikke om det bilde skulle være bevis på noe som helst. På meg virker dette som en "helt vanlig dag" på jobben på intensiv.
Disse klinikksjefene på de aktuelle sykehusene har sagt ganske klart ifra om hvor urealistisk dette er allerede.Da kan du sikkert informere Helse Sør-Øst og FHI om det. Scenariet (av corona faktisk) som lå til grunn for denne forespørselen fra FHI til Helseforetakene - hadde en smitteutvikling med R på 1,6 og det gav en ganske spiss topp - som ikke varte mange uker.
Ja, det er folk her som har sagt også - så det er jo allmennkunnskap.Disse klinikksjefene på de aktuelle sykehusene har sagt ganske klart ifra om hvor urealistisk dette er allerede.
Tja, når klinikksjefen på rikshospitalet uttaler seg og st olavs og andre sykehus stopper planlagt aktivitet så kan egentlig byråkratene skrive hva de vil for meg. Det er teoretiske planverk og intet annet.Ja, det er folk her som har sagt også - så det er jo allmennkunnskap.
Men dette er tross alt offisielle rapporter fra FHI, Helsedirektoratet og Helseforetakene - så jeg synes likefult det har mer tyngde enn linker til Dagbladet artikler og "noen som kjenner noen som jobber på gølvet" - som jeg oppfatter er motargumentet her.
Jeg lever altså ikke i den troen at dette skal gå helt fint. Men vi må veie den byrden opp i mot tiltaksbyrden vi har nå.
2 blondiner kunne gjort samme jobben!Er det bare meg som ser at det er noe rart med det bildet i Dagbladet av disse 15 som må til for å koble opp denna personen?
EUs strategi vil hindre flere vaksiner til andre land. Norge er jo i gissel til denne strategien, mens det spørs om det er så klokt i lengden.Mener unge voksne tvinges til å ta en tredje dose: - Problematisk
Fra 1. februar må alle ta en tredje vaksinedose innen ni måneder for å få et gyldig koronasertifikat til å reise i EU.www.tv2.no
Fin kilde du har.ca. 1 milliard vil dø av vaksinen innen de neste 5år. 2-3 milliard vil dø innen 10år. alt dette vil de skylde på covid-19, og ingen blir noensinne holdt ansvarlig. dette vil skje.
Dr. Michael Yeadon's Warning on Totalitarian Control and Mass Depopulation
***DOWNLOAD: The world must go to www.bit.ly/awcevidence and download all pdf's and videos. All the evidence the world needs to see to understand the COVID19 SARS-CoV-2 LIE will be found. www.awarriorcalls.com the world must go for truth and the solution! Christopher James' alternate...www.bitchute.com
BitChute: A Hotbed of Hate
August 31, 2020
Under the guise of anti-censorship and free speech, video-hosting service BitChute has become a hotbed for violent, conspiratorial and hate-filled video propaganda, and a recruiting ground for extremists.
BitChute founder Ray Vahey’s concept for the platform came from, in his words, “seeing the increased levels of censorship by the large social media platforms in the last couple of years. Bannings, demonetization, and tweaking algorithms to send certain content into obscurity and, wanting to do something about it.” Vahey’s vision has become a reality, and today, many of the YouTube accounts demonetized or banned due to community standards violations are migrating to his platform to disseminate their vitriolic content.
While Bitchute’s community guidelines specify that incitement to violence “will not be tolerated,” videos and comments calling for the extermination of Jews, glorifying violent beatings by police and anti-government militias, vilifying Black people and demonizing immigrants, the LGBTQ+ community and Muslims, proliferate freely across the platform.
Svaret er, som alltid;Kjerkol til Aftenposten: Kan ikke love store lettelser neste uke
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) forsvarer skjenkestoppen med nebb og klør. Men vurderingene bak den vil hun ikke dele.www.aftenposten.no
Aftenposten prøver å finne ut hvorfor det ble skjenkestopp og rødt nivå på skolene, men svarene er svært vage. De prøvde i det minste.
Begge mine foreldre jobber som frivillige på vaksineringkontor. De forteller stadig vekk om mennesker med sprøyteskrekk, ofte hvor de tørt kommenterer vedkommedes tatoveringer over halve armenI det siste har jeg lurt på om vi i det hele tatt hadde hatt et "antivaxermiljø" om vaksinen kun var en tablett. Kan det være så enkelt at selve sprøyten er skremmende?
Noen utdrag:Svaret er, som alltid;
Full panikk, logisk kortslutning òg kraftig hjerneblødning.
Det er helt makeløst hvor stor troen er på at Norge = Oslo og Viken .
En mye viktigere spørsmål er dette;Noen utdrag:
Hva er for deg det verste tiltaket du har innført?
– Med utgangspunkt i de siste 24 timene: Skjenkestopp. Det har det vært veldig stort trykk på for å forsvare. Det har jeg brukt mest tid på. Det er viktig å si at regjeringen har innført tiltakspakker etter klare anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet, fordi tiltakene virker best sammen. Det er veldig få enkelttiltak som tar oss ut av pandemien. De må virke sammen.
Hvorfor stoppet du skjenking av alkohol?
– Det var etter en klar anbefaling fra FHI og Helsedirektoratet.
Spørsmålet er fortsatt: Hvorfor og hvilke erfaringsdata ligger til grunn? Hvorfor er Norge en av svært få land som har innført dette?
Det er åpenbart hemmelig, på tross av at lovverket krever forholdsmessighet og begrunnelser. Merkelig det der.Noen utdrag:
Hva er for deg det verste tiltaket du har innført?
– Med utgangspunkt i de siste 24 timene: Skjenkestopp. Det har det vært veldig stort trykk på for å forsvare. Det har jeg brukt mest tid på. Det er viktig å si at regjeringen har innført tiltakspakker etter klare anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet, fordi tiltakene virker best sammen. Det er veldig få enkelttiltak som tar oss ut av pandemien. De må virke sammen.
Hvorfor stoppet du skjenking av alkohol?
– Det var etter en klar anbefaling fra FHI og Helsedirektoratet.
Spørsmålet er fortsatt: Hvorfor og hvilke erfaringsdata ligger til grunn? Hvorfor er Norge en av svært få land som har innført dette?