Ja de sykepleierne. Anekdotisk har de hevdet at det har vært en flukt fra intensivpleien. Dette skulle blant annet begrunne lønnsøkning. Det ser ikke ut til å være korrekt i det hele tatt.Jeg ser for meg at neste lønnsoppgjør kan bli over snittet spennende!
I all hovedsak fordi den jevne lønnsmottaker i Norge de siste par årene i realiteten har fått merkbart nedsatt kjøpekraft.
Mest pga høye strømpriser, høye drivstoffpriser, økt rente, økte priser på råvarer til bygging og oppussing av bolig og økte matvarepriser.
Ser vi for oss usedvanlig høye krav, hete forhandlinger, streiker og storkonflikter?
Registrerer f eks at sykepleierne allerede har vært ute og luftet tanken om et løft på 100k i året......
Tar man i tillegg med at det gjerne ikke har gått helt i glemmeboken hvilke "frynsegoder" våre folkevalgte unner seg selv, tviler jeg at folk kommer til å godta å måtte bli stående med lua i hånda og skjegget fullt av postkasser nok en gang......
mvh
Proffen
som du selv sa i en tidligere post; ikke troverdig kilde i saker som detteJa de sykepleierne. Anekdotisk har de hevdet at det har vært en flukt fra intensivpleien. Dette skulle blant annet begrunne lønnsøkning. Det ser ikke ut til å være korrekt i det hele tatt.
Pandemien fikk skylden for sykepleier-flukt. Nå er fasiten her
Etter en rekke medieoppslag om intensivsykepleiere som slutter i jobben som følge av pandemiens påkjenningen, viser Nettavisens gjennomgang at antallet var stabilt gjennom 2021.www.nettavisen.no
Det er vel ingen "fasit", men tall fra helseforetakene viser at det ikke er noen flukt fra yrket, i motsetning til hva som hevdes fra sykepleierhold.
Nei, franskmennene hadde hendene fulle med Laos og Kambodsja, tror det holdt.Fra 1979?? Engelskmennene fikk jo blodig nese der borte i tre omganger fra 1839 til 1919.
Franskmenne er vel de eneste av de kolonialistiske stormaktene som ikke har forsøkt seg der. Bare det burde si noe! De har jo sin Fremmedlegion de kunne ha sendt, og det gjorde de ikke.
Nei sett opp et reingjerde rundt hele landet og la dem leke i fred! Men slipp for pokker ingen av dem ut!
Kanskje enda mer interessant er deres inntreden i Vietnam. De satt sitt preg på landet, men løp som forskremte mus når japanerne kom. I ettertid, da andre hadde bekjempet dem prøvde de med lite hell å komme tilbake.Nei, franskmennene hadde hendene fulle med Laos og Kambodsja, tror det holdt.
Nå er det vel intensivsykepleierne som har vært tema det siste året. Det har blitt fremstillet av forbundet og andre at intensivsykepleierne flykter fra intensivavdelingen. Det viser tallene fra foretakene ikke stemmer, uavhengig av hvem som publiserer det.Hvorfor skriver de da at en fasit foreligger? Ellers viser tallene ikke det du eller de sier de viser hvis du bare leser artikkelen til ende. Forøvrig omhandler artikkelen intensivsykepleiere spesifikt og ikke hele yrket. Det kan være en ide å holde tunga rettere i munnen enn det Nettavisen vanligvis gjør.
Historie er viktig!Kanskje enda mer interessant er deres inntreden i Vietnam. De satt sitt preg på landet, men løp som forskremte mus når japanerne kom. I ettertid, da andre hadde bekjempet dem prøvde de med lite hell å komme tilbake.
De har beholdt det beste fra kulturen, kaffe og brød men i dag ser de ned på franskmenn men de ser opp til amerikanere. Setter den krigen i et nytt lys.
Kødder ikke, er du amerikaner er det få som ser skeivt til deg i Vietnam,. franskmenn derimot ... svikere.
Dette vedtaket er for det første opprinnelig fra 2019 (som det også står i linken din). For det andre ble det enstemming vedtatt på Stortinget i sin tid.De røde gjør alt for å gjøre det vanskelig og vondt for vanlige mennesker. Mange leger, og spesielt fastleger er selvstendig næringsdrivende og ikke ansatt i staten. De skal derfor knuses av de røde.
Men det er syke mennesker som må lide for denne kulturkrigen.
Ja men folk er rare, når de ser resultatene av rød politikk så dobler den hånden og ønsker seg enda mer rødhet.Det er vel ikke rart at Rødt for 10% oppslutning når vi ser hvordan det politiske establishementet har kødda ting til i det siste.
Hvis man ser på gjennomsnittet av meningsmålingene er Rødts fremgang verdt å legge merke til, men kanskje ikke det mest iøynefallende. Med den farten her treffer SP sperregrensen om noen måneder. Jeg ønsker Vedum god tur dit. Dessverre har ikke velgerne angrefrist på stortingsvalg.Det er vel ikke rart at Rødt for 10% oppslutning når vi ser hvordan det politiske establishementet har kødda ting til i det siste.
Ja men folk er rare, når de ser resultatene av rød politikk så dobler den hånden og ønsker seg enda mer rødhet.
Hadde de oppført seg rasjonelt ville de stemt borgerlig igjen.
Dette er det Høyre som har foreslått og fått vedtatt, der hele Stortinget i forvillelse stilte seg bak. Det er ren høyrepolitikk å ty til straff for å tyne de svake.De trodde kanskje at de mente vel, men resultatet er nedslående. Men som alltid må man spørre om hvem som tjener på dette, og her er det de som vil knuse privat næringsliv og heller innføre sosialismen som styringsform.
Det er ikke tilfeldig at Rødt nå nærmer seg 10% .. jeg gråter når jeg tenker på det. Ikke store forskjellen på at Vigrid skulle få 10%. Same shit different wrapping.
Du skal ikke se helt bort ifra at fastlegeordningen er konstruert slik nettopp for å komme bort fra plagsomme (og dyre) arbeidstidsbestemmelser.Fastlegeordningen, der legen skal være privat næringsdrivende er en idioitisk konstruksjon som legene selv heller ikke ønsker. Flere og flere får nå ansettelse i kommunen og slik får (mer) vettuge arbeidstider og ansvarsforhold.
Det rr godt mulig, men nå jobber legene døgnet rundt, noe som verken er rett, rimelig eller forsvarlig.Du skal ikke se helt bort ifra at fastlegeordningen er konstruert slik nettopp for å komme bort fra plagsomme (og dyre) arbeidstidsbestemmelser.
mvh
Jeg er uenig meg deg men du understøtter mitt poeng. Det at leger og annet helsepersonell ikke skal være selvstendige, men ansett i det offentlige og at alt som fremmer denne ideologien er bra.Dette er det Høyre som har foreslått og fått vedtatt, der hele Stortinget i forvillelse stilte seg bak. Det er ren høyrepolitikk å ty til straff for å tyne de svake.
Å pushe helsetjenester har dessuten ingenting i det private næringsliv å gjøre. Helse er ikke noe du kan shoppe rundt rasjonelt. Kjøperen MÅ kjøpe uansett hva selgere tilbyr av betingelser.
Fastlegeordningen, der legen skal være privat næringsdrivende er en idioitisk konstruksjon som legene selv heller ikke ønsker. Flere og flere får nå ansettelse i kommunen og slik får (mer) vettuge arbeidstider og ansvarsforhold.
Jeg har da aldri skrevet at jeg syntes det var ok.Det rr godt mulig, men nå jobber legene døgnet rundt, noe som verken er rett, rimelig eller forsvarlig.
Ikke for legen, ikke for pasienten.
Gjett hvilken regjering som innførte fastlegeordningen, og som senere påla fastlegene langt større grad av administrasjon, målstyring og rapporteringsplikt?Du skal ikke se helt bort ifra at fastlegeordningen er konstruert slik nettopp for å komme bort fra plagsomme (og dyre) arbeidstidsbestemmelser.
Apropos det, fra min link ovenfor:Alle kriser er varslet, men ideologi trumfer alt.
Om de blåblå skal kritiseres for noe her, er det kanskje for ikke å ha reversert 2012-reformen og skrellet bort unødvendige lag med byråkratisering og admin. Det så ut til å fungere bra de første årene, 2001-06, men deretter ser det ut til å ha sporet av. Som MML nevner ser det ut til at dette har vært styrt mer fra administrativ ledelse enn med en klar politisk retning de senere årene. Der ligger det nok en unnlatelsessynd.Fastlegeordningen slik den var planlagt bryter med kjernen i New public management ideologien. Det kan få noen til å tro at fastlegene er uten styring fordi helsetjenester skapes ved styring fra departementskontorer i form av pålegg og krav om dokumentasjon og rapporter. Fastlegeforskriften ble revidert i 2012 med flere pålegg om administrasjon. De siste årene har det vært mange forslag om styring og byråkratisering av ordningen, ofte uten tilstrekkelig hensyn til de avtaler som foreligger og som kan utvikles. Fastlegene blir målt i mange sammenhenger, og det er mange virkemiddel for styring gjennom avtaleverket, effektiv styring uten byråkratiserende ordninger. Det kan forventes nye debatter om ordningen med utgangspunkt i at finansieringen følger pasienten og at ordningen bryter med «byråkratiseringsideologien» innen forvaltningen og de regionale helseforetak.
Her er du nok ved sakens kjerne. De tjener godt. Er ofte vanskelig å få sympati i opinionen når lønnen er høy.Hva tjener en "normal" fastlege som jobber 55 timers uke? Altså hva de kan ta ut i lønn.
Apropos det, fra min link ovenfor:
Om de blåblå skal kritiseres for noe her, er det kanskje for ikke å ha reversert 2012-reformen og skrellet bort unødvendige lag med byråkratisering og admin. Det så ut til å fungere bra de første årene, 2001-06, men deretter ser det ut til å ha sporet av. Som MML nevner ser det ut til at dette har vært styrt mer fra administrativ ledelse enn med en klar politisk retning de senere årene. Der ligger det nok en unnlatelsessynd.