Kassett-spillernes venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Svullo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2017
    Innlegg
    3.463
    Antall liker
    2.433
    Sted
    vest
    er ikke billig det. siste salgs pris på bli kvitt i butikk det var vel 50kr pakka. jeg kjøpta da 3-4 pakker noen har jeg enda liker jeg de? nei. men jeg har noen slike sony zx som jeg skal teste. det siees at de skal være det dårligtse fra sony. men jeg tror forsatt de er bedre en ur.
    Menn er detta i dag? Jeg snakker åm nå. Ikke i fjord eller en Anna gang!
     

    Svullo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2017
    Innlegg
    3.463
    Antall liker
    2.433
    Sted
    vest
    Den synstesten du tok kan ikke ha vært rare greiene. :p Fargen er lik da, akkurat den delen har du rett i.
    Vindu på billikasseten er faktisk litt større og det er et plus i forhåld til denna andre
     

    Motorhome

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.06.2018
    Innlegg
    1.717
    Antall liker
    1.655
    Sted
    Sunndalsøra
    Sony Metal Master 2.jpg

    Her er det jeg kan vise fram av Sony Metal Master Tapes. Jeg kjøpte på bestilling 5 stk forseglet en gang i 90/2000 tallet. Husket ikke riktig når det var. Jeg kjøpte disse etter at jeg leste om Sony Metal Master i WHAT HIFI. Jeg har 2 forseglede igjen av disse båndene. 5 stk kostet den gang 750 nkr. Hva de vil koste i dag pr.stk, er ikke godt å vite. Det er en helt annen vekt på dette kjeramiske huset, enn vanlige kassetter. Jeg spillte inn på Dolby S, for å spille av på dolby B i bilene. Spiller fint uten dolby også. Lyd som lyder veldig godt i forhold til CD. Har spillt inn fra både LP og CD. Har innspilling av den kjennte SRV Tin Pan Alley referanse innspilling. Da selfølgelig fra LP, som har den mest naturlige gitarklangen.
     
    Sist redigert:

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.088
    Antall liker
    4.354
    Torget vurderinger
    1
    Terje-A: Østfoldinger som Raymon, mener du? Halvt svensk, det. Som store deler av nynorsken er det. Poenget er at Norge har gitt lov til dialektisk fonetikk i skriftspråk svært lenge. Svenskene har kun hatt den muligheten i 37 år, siden 1985. Og svensk språk kan være ekstremt gneldrete, omstendelig og monotont kontra alle nordiske språk ellers. Men de har fire dialekter jeg liker. Den saftigste Oslodialekten tales på østkanten, ja. Og kommer du fra mitt område nordpå, er det svært lett å lære seg den helt uten å ha klassisk nordnorsk brytning i bånn. Som et resultat , får jeg også til Fredrikstad, Tønsberg og Toten ,om jeg vil..De som klarer det- som jeg- går helt sømløst inn i den delen av hovedstadens språk, men tar samtidig godt vare på egen dialekt. Frua går like sømløst motsatt vei… og DET, det er sjeldent😊 Med såpass mye etnisitet som det er i boområdet mitt, er den interne språkbryteren svært praktisk. Sånn en setup kan brukes til å lære uttale på engelsk, tysk og fransk og..bare legg språket tettest mulig opptil den dialekten deri som stemmer best med din egen type norsk. Som Ole Gunnar Solskjærs Mancurian. Det lærte jeg å gjøre som niåring, og bruker det fortsatt i språkskifte. Det er forøvrig svært fordelaktig for en bergenser å lære fransk eller tysk av samme grunner. Eventuelt spansk eller italiensk i Oslo- skolen. Engelsken læres best nordpå, da vi har samme sang i dialektene som de fleste briter bruker i sitt språk. Jeg lærte altså i tillegg tysk og fransk, men har siden prøvd på nederlandsk og italiensk😊 Etter det jeg har hørt av andre om saken , er jeg visst rimelig godt forspent med nordsvensk/ stockholmssvensk også..hehe..Liker ikke sistnevnte, egentlig, men skulle gjerne fått vermlandsk, gotlandsk og smålandsk- Emils tale- bedre til😎 Dansk er lettforståelig- Nordens beste språk, imo- og islandsken tar litt lenger tid.

    Fælt til japansk her, da…Godt jeg ikke bruker Sony selv.. Mine nyeste Fuji DR2 har forresten det geniale huset fra K2..Du har vel også noen av dem?
     
    Sist redigert:

    KjellR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.07.2008
    Innlegg
    3.485
    Antall liker
    3.435
    Sted
    Moss (eller enda bedre - Rygge!)
    Sjekker du eBay så gjør deg klar for et sjokk. :eek:
    Jepp, klar over det :) Men du vet - samler gen. Jeg får lure ut et Nikon på Finn (kun for balansens skyld). Det dekker nok "behovet" for Sony kassetter.

    Men jeg må også skaffe litt remedier for vedlikehold av maskinen som snart (forhåpentligvis) kommer i hus. Det er vel langt viktigere enn div. gromme kassettbånd...

    -Reservedeler
    -Div remedier for rens / rengjøring (venter inn ' Nagaoka Japan QC-300 WASH UP PRO 7 ')
    -Avmagnetiser

    Etc...
     
    Sist redigert:

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.088
    Antall liker
    4.354
    Torget vurderinger
    1
    KjellR: Med de planene, håper jeg du bare bruker Sony…😎 Metal Master fordrer Sony ES i topp stand for ikke å være skivebom..
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.088
    Antall liker
    4.354
    Torget vurderinger
    1
    Terje-A: De er så dyre og husegne at jeg personlig aldri anbefaler dem til non-Sony users. Og hvorfor da ta sjansen på å kødde til opptaket? Et respektabelt parti ligger tross alt oppe i prisen av TO topp ES-decks. Merk da at avspilling av ett av dine ES-opptak- på Metal Master- går svært bra her og. Poenget er å få riktig match mellom kassetten og OPPTAGEREN.
     
    Sist redigert:

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.645
    Antall liker
    9.495
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Terje-A: De er så dyre at jeg personlig aldri anbefaler dem til non-Sony users. Og hvorfor da ta sjansen på å kødde til opptaket? Et respektabelt parti ligger tross alt oppe i prisen av TO topp ES-decks.
    Hvorfor i all verden skal ikke de fungere perfekt på alle spillere ? Men skal man utnytte den gode tapen så er det selvfølgelig en fordel med en spiller som er av høy kvalitet, men det fantes fra de aller aller fleste produsenter i gode gamle dager.
     

    69Variant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    31.01.2021
    Innlegg
    280
    Antall liker
    667
    Sted
    Ørland
    Torget vurderinger
    2
    En annen ting du med fordel kan sjekke er om du har noen defekte elektrolytter på noen av kretskortene. Spesielt de rødlige Elna-elektrolyttene som er spredt her og der, de er kjent for å begynne å lekke.
    Du hadde rett, kretskortet så ok ut på oversiden men under var det noe tæring og flere gående kondensatorer :(
    DSC_1546.JPG
     

    BirgerG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2012
    Innlegg
    655
    Antall liker
    1.012
    Torget vurderinger
    1
    Metal Master fordrer Sony ES i topp stand for ikke å være skivebom..

    For noe vas!
    Nakamichi, Tandberg og mange av mine andre spillere gjør utmerket jobb med utmerkede bånd. Men absolutt ikke feil i Sony ES.
     

    Motorhome

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.06.2018
    Innlegg
    1.717
    Antall liker
    1.655
    Sted
    Sunndalsøra
    Var inne på Ebay og så denne svimlende prisen på brukte /forseglede Sony Super Metal Master. Den 5x boksen for 60min forseglet og en pris på 10k nkr + Når etterspørsel blir stor. Har jeg vist det, så hadde jeg tatt opp lån i banken og kjøpt en palle :) Sony super Metal Master var ikke noe lagervare hos importør da jeg bestillte.
    Jeg synes at prisen begynner å bli høy når den kommer mellom 1k og 2k. pr stk. Kan bare si at Sony lyder utmerket på de fleste ''gode'' spillerne. Har bare spillt inn på Sony og Dolby S. Hær har sikkert Terje-A en helt annen erfaring. Viktig at rett bruker uttaler seg hær:)
    Min erfaring med Sony til avspilling i bil, så holder kvaliteten seg meget bra med de temperatur- svingningene man har hær. ikke noe dropout og merkbar forvrengning å høre. Kvaliteten på mekanikken har også stor betydning.
     
    Sist redigert:

    afen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    232
    Antall liker
    724
    Har jo kjøpt meg bil med kassettspiller, og da må det jo ordnes dubletter av diverse mixtapes, det ble en salig blanding funnet frem fra skuffer og skap:
    1646586416927.png

    Bytta ut båndet i den "Agfa"-kassetten med et fra SKC, da ble det mye bedre opptak.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.088
    Antall liker
    4.354
    Torget vurderinger
    1
    Nettopp..med de prisene vil enhver seriøs tapehead gjøre det vedkommende kan for å få mest mulig ut av sitt utlegg. Noe annet enn DET er så nære penger i peisen man kommer i kassettverdenen. Sony har gang på gang vist at de trives best med merkets egne bånd. Altså er dette ES-brukerens ultimate referansebånd, og burde derfor være uinteressant for ca 75% av oss andre. Vi som ikke bruker Sony. Fuji er derimot båndbrua mellom Sony og Denon, for eksempel. Som Aiwa er blant spillerne. Og jeg innrømmer glatt at min DRS ikke tar ut alt av Metal Master. Det trenger den ikke. Den tar nemlig ut det som bor i like gode bånd fra Denon, TDK, Emtec, Fuji og That`s…dog ser jeg at det er noen som flipper ut på metallhuset Sony bruker. Gjennomtenkt bånd, det der. Det skal Sony ha for😊
     
    Sist redigert:

    torstej

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.10.2018
    Innlegg
    632
    Antall liker
    1.015
    Nettopp..med de prisene vil enhver seriøs tapehead gjøre det vedkommende kan for å få mest mulig ut av sitt utlegg. Noe annet enn DET er så nære penger i peisen man kommer i kassettverdenen. Sony har gang på gang vist at de trives best med merkets egne bånd.
    Du er den eneste jeg har sett i hele denne kassettverdenen som påstår at Sony er "husegne". Jeg har ikke sett noen andre, hverken på dette forumet eller på tapeheads for den saks skyld, som påstår dette. Jeg vet at du står fast på denne påstanden uansett hva jeg eller noen andre her går inn på av mot-argumenter, vi har tross alt diskutert dette utallige ganger før, og kommer sikkert til å diskutere det også i framtiden :) Men for de som lurer på om Sony-kassetter er et godt valg og kanskje blir litt skremt av det du skriver, så er det veldig bra at flere her skaper debatt så bildet blir mer nyansert.

    Som et eksempel kan jeg jo gjengi hva Hifi Choice skrev om Sony Metal-XR i deres kassett-test fra 1994:
    1646635479352.jpeg
    Even if UX-S looks set for å revamp, the arrival of this pepped-up Metal-XR will cut through Sony's cloud of despondency like a welcome ray of sunshine. Recordings on Metal-XR are remarkably faithful to the original, capturing the power of an orchestral symphony as effectively as the thrill of massed strings or a breathy presence of a solo vocalist. It's not perfect, of course, but only the most advanced tape decks will reveal a hint of thinness through the midrange and lower treble. Otherwise, it'll prove the perfect partner for 99 per cent of IEC-aligned metal-equipped decks, sapping the record heads dry before the tape itself gives up the ghost. All this comes courtesy of a huge improvement in MOL with no deterioration in hiss, ensuring Metal-XR has the widest dynamic range of all save the very costly Super Metals. Furthermore, this boost has been achieved without disturbing XR's near-ideal compatibility. If any metal was optimised for Dolby noise reduction than this, quite frankly, is it. A cracker.
    Sound quality: 5/5
    Value for money: 4/5
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.338
    Sted
    Smurfeland
    Ser ut som det er viktig å slamme Sony hver gang anledningen byr seg, enten noen har nevnt Sony eller ikke. Samt snakke opp verdien på sine egne merker, som sikkert skal selges en gang bare prisen kommer høyt nok.
     

    KjellR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.07.2008
    Innlegg
    3.485
    Antall liker
    3.435
    Sted
    Moss (eller enda bedre - Rygge!)
    Jeg har vel en mistanke om at 'Auditor' er en fanboy av Denon, og derfor har ikledd seg skylapper :) Men det er da helt ok det - uansett har man egne planer / tanker om hva man vil anskaffe seg. Altså en klar formening om hva jeg vil ha i hylla - selv om det er urimelig(?) kostbart til å være noen "skarve" kassetter. Denon kassetter er ikke å finne i planen, selv om de sikkert er greie nok ;)

    Men, Sony MM har man lyst på - om ikke annet så for å tilfredsstille "genet". Og så vet man at man er eier av kassettenes Rolls-Royce.
     

    BirgerG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2012
    Innlegg
    655
    Antall liker
    1.012
    Torget vurderinger
    1
    Ikke noe av hva jeg har lest av kassett tester har dokumentert at et merke skinner bedre i "produsenten"s egne produkter. ( flere satte sitt navn på kassetter, som ble produsert hos andre, men for Sony sin del er det nok stor sannsynlighet for at det var en del av egen produksjons linje)
    Nakamichi laget ikke kassetter selv, men de skiller seg ørlite fra TDK (som er opplyst å være produsent) Når Nakamichi spillere da ble fabrikk kalibrert for "Nakamichi" bånd, vil spillerne gi best resultat ved innspilling av slike bånd. Men en topp spiller, som manuelt, eller automatisk justeres inn for bånd fra en annen produsent (utvendige valg) vil gi fantastiske resultater også med de.
    Alle topp spillere kan i tillegg optimaliseres til båndtypene ved innvendig tilpassing, med dedikert utstyr.
    Jeg mistenker at ingen av brukerne her vil høre forskjell på resultat av topp bånd i topp spillere, når spillerne blir forhånds kalibrert for båndet.
    Dersom noen over 30 TROR at de hører en praktisk forskjell, er det selvfølgelig viktig for den, som behøver å tro.

    Jeg og mange her har sett mange tester utført med forskjellig referanse kassett spillere. De forskjellige bånd får sin dom, men jeg har ikke noen gang lest at et merke bånd skinner i samme merke sine spillere.

    Kan den, som tror sterkest her, dokumentere hvorfor troen er så sterk?
     

    afen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    232
    Antall liker
    724
    Kan den, som tror sterkest her, dokumentere hvorfor troen er så sterk?
    For å si det enkelt: nei.

    Mye bæ og lite ull fra den kanten der, men det er vel ikke annet å forvente fra noen som mener å sitte på kassetter som ingen andre i verden har hørt om.
     

    afen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    232
    Antall liker
    724
    Jeg mistenker at ingen av brukerne her vil høre forskjell på resultat av topp bånd i topp spillere, når spillerne blir forhånds kalibrert for båndet.
    Dersom noen over 30 TROR at de hører en praktisk forskjell, er det selvfølgelig viktig for den, som behøver å tro.
    Veldig godt poeng! En god blanding placebo, hybris og livsløgn så sitter man der hellig overbevist om at ens egen metode er overlegen alle andres.
     

    BirgerG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2012
    Innlegg
    655
    Antall liker
    1.012
    Torget vurderinger
    1
    Han har mulighet til å begrunne. Uten en god dokumentasjon er det opp til hver enkelt å vurdere hva, som skal være tillitsverdig.
    Mine onkler lærte meg: søke, sakens, sanne, sammenheng. Dette syndes det stadig i mot i den etaten. Men fakta og ikke: ubekreftede påstander er hva vi ønsker.
     
    Sist redigert:

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.701
    Antall liker
    1.474
    @torstej Du som har hatt både RX202 og 505 i hus, var knapper etc likt utformet/like?
    Mine Tape Selector "holder seg ikke inne" etter at jeg har trykket på de, så jeg må prøve å få tak i noen erstatninger. Det blir sikkert vanskelig nok, men kanskje litt lettere om de kan brukes om hverandre. For så flaks at noen lager repro-knapper har jeg neppe.

    @BirgerG har kanskje også hatt begge?
     

    BirgerG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2012
    Innlegg
    655
    Antall liker
    1.012
    Torget vurderinger
    1
    Hm. Har bare 505en i stua og der holder de seg inne. Men ganske sikker på at "alle" 202 jeg har hatt er på samme vis.
    Prøv å spraye knappene med noe isopropanol, eller lignende fett løsende. Hender ofte trykk knapper ikke låser i posisjon p.g.a. en, eller annen forurensing.
    Dersom ei hake, eller noe er slitt, kan jo hende løsningen er å noe 3D støping. Noen deler har etter hvert blit laget slik til disse spillerne, men husker ikke om det kan gjelde tape selector knappene.
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.701
    Antall liker
    1.474
    Takk @BirgerG ! Det var det jeg tenkte de skulle, Eq knappen holder seg også inne, ikke sant? Jeg har brukt den så lite, og kun til avspilling, så jeg har aldri tenkt på å trykke på knapper jeg ikke trenger.
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.701
    Antall liker
    1.474
    1. Det der er det drøyeste jeg noen gang har sett! Helt drøyt fantastisk! Søkke ta :D
    2. Takk, da vet jeg at det kun er RX-505 deler som gjelder.
     

    BirgerG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2012
    Innlegg
    655
    Antall liker
    1.012
    Torget vurderinger
    1
    Eller 303, men den tror jeg er en av de minste seriene de laget. (var heldig for en del år siden) Forøvrig har rommet fire vegger, men den der er bare spillere.
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.701
    Antall liker
    1.474
    Ja, godt -det er vel kanskje den mest sjeldne av de, men kjekt å vite at det også funker. Og ja, klart rommet har fire vegger, fy fillern! :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn