Speaker Corner er fra en tidligere mix, mens AP er en ny mix fra 3-kanals orginal tapene av Ryan Smith.Da ble det en økt med Starker her. Dette er så bra som det kan bli, tror ikke engang man trenger å ha et forhold til klassisk musikk for å sette pris på dette, være glad i god musikk og sette pris på fantastisk utførelse holder. Min er en 33 RPM utgivelse fra Speakers Corner, Analogue Prod. har gitt den ut på 45 RPM, den har jeg ikke hørt men er den bedre så kan det umulig være mye. Disse boksene koster litt men til gjengjeld så er de verdt pengene.
Vis vedlegget 820373
Speakers sin kom ut i 2004 og er visstnok slik;Speaker Corner er fra en tidligere mix, mens AP er en ny mix fra 3-kanals orginal tapene av Ryan Smith.
Visstnok med mindre bakgrunnsstøy og uten EQ eller komprimering.
Det er også en nye enkel LP versjon med bare #2 og #5 som er såkalt half speed mastered i Abby Road Studioes. Dvs. digitalisert og tilbake igjen. Har ikke hørt den.
Et annet alternativ er Anner Bijlsma sin 1979-tolking som i mine ører låter helt fantastisk.
Johann Sebastian Bach, Anner Bijlsma - 6 Suites A Violoncello Solo Senza Basso
View credits, reviews, tracks and shop for the 1979 Vinyl release of "6 Suites A Violoncello Solo Senza Basso" on Discogs.www.discogs.com
@erato : Der tror jeg du har et godt poeng. Jeg er veldig glad i opera. Men når jeg hører innspillinger av verk jeg aldri har sett, oppleves de på en helt annen måte enn når jeg hører innspillinger av de jeg har opplevd live. Det er ikke slik at jeg ser for meg noen av de oppsetningene der jeg har vært i salen - mer slik at verkene har satt seg i hjernen/kroppen på en annen måte.Og til en pågående debatt: Mahler og Bruckner lyttes best til live. Da kommer den storslagne gloriøsiteten (er det et ord) til sin rett. Tror det har mye med det visuelle i å faktisk se orkesteret spille å gjøre. Det gir på en mystisk måte kontinuitet i musikken og får "tonehaugene" til å henge sammen.
Ellers: Skal i Grieghallen og se Andsnes/Hamelin gjøre Vårofferet til uken - det er faktisk 2 gang jeg ser de gjøre dette, første gang var i Rosendal i 2019.
Noen dager senere BFO i "the real thing", fulgt av Paul Lewis i Griegs a-moll.
Enig. Live er helt klart annerledes og bedre enn musikken hjemme, og jo mer kompleks musikken er, jo større forskjell til fordel live.Den romlige opplevelsen i en god konsertsal som ingen stereoanlegg kan gjenskape skaper også en struktur i klangmassene av betydning.
Artig at du skriver dette, det var det første jeg sa til min sambo da vi gikk ut av kirka; her skulle noen av heavy folka vært, de hadde fått seg et sjokk.Folk som snakker om heavy metal aner ikke hva det er før de har hørt et senromantisk orgel på full trøkk.
Kjent navn og jeg har noen plater med ham, men vet ikke så mye om han. Han hadde Václav Talich som mentor og overtok Czech P.O. da Kubelik emigrerte til Canada, men det er det jeg vet.Vis vedlegget 822179
Tsjekkisk popmusikk. Ukjent dirigent for meg, @otare. Kjøpt i 1962 står det skrevet over Suprathonlogoen, og stereo i løkkeskrift på rød etikett, @ottone . Fra brukten hos Musikkverket på Hamar.
Widor, Boëllman og ikke minst Liszt er saker hvis du liker heavy!Orgel live er greier. Droppet tilfeldig inn i kirken i Chambery for en del år siden og der var det en konsert med noe av den senromatiske franske orgelmusikken, Widor osv, på full guffe. Folk som snakker om heavy metal aner ikke hva det er før de har hørt et senromantisk orgel på full trøkk. Og alt i regi av en person uten elektronikk.
Det er mange år siden Dvoraks siste symfoni hadde nr 5 gitt.Etter @Valentino sine innlegg med Dvorak måtte jeg sjekke min etterhvert ganske omfattende Dvorak-samling på vinyl. Men den platen er ikke der. De slaviske dansene står her og har vært spilt mye, både Kubelik med Bayerne på DG og Georg Szell med Boston SO. Når jeg først blar finner jeg en overraskelse. Tsjekkisk Filharmoni med Karel Ancerl spiller Dvorak symfoni nr. 5, men det er slett ikke Supraphon. Vi kan jo ikke spille bare Supraphon heller. Selskapet heter Parliament Records, oppført med adresse New York, og utgitt 1962. Den har vært vasket og registrert, men sannsynligvis ikke spilt her.
Vis vedlegget 822287
Den ser bra ut, og kanskje historisk interessant. Men den låter ganske ille, og må nok fjernes fra hyllene. Ikke i nærheten av Supraphon fra samme tid.