Spørsmål - Har det noe for seg skjære opp hvitløk og ha på en flaske med olivenolje? Vil smaken overføres uten å bli hersk eller vond?
Vis vedlegget 857416
Saken er at husholdningein har fått i hus et par airfryere og poteter bakes nå til alle anledninger. Men smeltet smør med hvitløk er liksom ikke innafor til daglig når reklamen sier et par pump med olivenoljeflasken er nok. Hvilket den beviselig også er med ulike krydder. Men som sagt søker smaken av hvitløk og pulver er fysjamei.
Hehe... problemstillingen er kjent! Jeg lager selv diverse urteoljer, f.eks. en type med gressløk og persille, en annen med basilikum, en tredje med hvitløk osv. Bruker oftest Odelia kaldpresset olje. kjører dette i stavmiksere, med litt flaksalt. Kjører det ganske lenge så det blir helt smooth. Så over på plastflasker beregnet til dette (kjøpt hos Culina's butikkutsalg i Torgg. her i Oslo) - de har akkurat passe volum og med praktisk tut for perfekt posjonering ut på potetbåter etc. etc.
NB - ikke den typen flasker med sprayfunksjon, de fungerer dårlig til akkurat dette og tetter seg fort (med mindre du siler oljen først men det tar jo bort mye av smaken og morroa...)
Holder minst to uker i kjøleskap! Potetbåter fra airfryer er vanvittig godt og blir enda bedre med slike urteoljer. Paser også til div. brød selvsagt - dersom vi av en eller annen grunn skulle ha focaccia til overs blir denne god som gull dagen etterpå dersom en skjærer det i strimler på tre-fire cm. bredde, overflaten blir crisp og god etter tre-fire min. i fryeren og er så klar for noen striper med urteoljen....
Jeg sier minst to uker fordi den blir alltid brukt opp FØR det! Holder sikkert enda lenger også. Trikset er å bruke toppkvalitets olje.