Et annet kulinarisk sted å spise her i Port Elizabeth er Muse. Måten ting serveres på, og maten i seg selv holder ganske høy hipster-faktor, for å si det mildt. Dette er åpenbart stedet å gå for dem som vil oppleve smak og det eksotiske.
Her får man gode matopplevelser, uten at det blir spesielt dyrt for en nordmann. Jeg bestilte forrett, hovedrett og dessert. Men før maten fikk vi "charcoal bread", med hvitløkssmør. Smøret byttes ut med et annet fra dag til dag, for å skape variasjon.
Til forretten måtte en god hvitvin nytes. Denne kan anbefales videre og var sjeldent god. Så god at vi måtte ta med oss en flaske ekstra da vi forlot restauranten.
Forretten "Duck Samosa" var and, pent og pyntelig pakket inn. Andekjøttet var revet, eller "pulled" som noen kanskje vil kalle det.
Hovedretten "Lamb Rump" var lammelår, medium rare. Med konfitert potet potet med parmesan, en slags potetmos med revet ost på toppen og rødvinssaus. Velsmakende lammelår som toppes av sausen, paprika Romesco, med mer...
Til denne ble det "servert" en rett som er mer til duft og opplevelse. Tørris og blader som tydeligvis inngår i krydringen av lammelåret, eller noe i den gata...
Til hovedretten fikk vi en meget god rødvin med en klar og gjennomsiktig rødfarge.
Desserten var en "Caramel Fondant", eller chocolate ganache, med salt karamellsaus med popcorn og mandler og vaniljeis til. Mye smak.
Humor har de også. Min kollega fikk servert en "Deep Fried Almond and Cranberry Nougat" som kom i en litt tvilsom konfigurasjon...
Alt i alt en god opplevelse med mye latter og hipt opplegg. Jeg kan legge til at bordet ved siden av hadde noen unge lokale damer som foruten å være antrukket i korte trange kjoler, åpenbart poserte og dokumenterte sine opplevelser samtidig som de holdt på med stol-leken for å få de beste bildene til Instagram.