Det er litt mer komplisert enn det, siden du bør ta hensyn til størrelsen på lytterommet, musikkstil, smak & behag, osv, men en pekepinn gir det alltids.
La oss si at det høyeste du liker å spille er 85 dB snitt med opptil 105 dB i toppene, som i Armands åpningsanlegg. La oss også si, for enkelhets skyld, at lytterommet ikke er så veldig stort og at det har betong i gulv og/eller vegger slik at en del lyd reflekteres også i bassen. Da kan vi grovregne at lydtrykket ved 1 W fra to høyttalere i lytteposisjon er det samme som 1 m foran en høyttaler med 1 W i lyddødt rom, dvs samme som oppgitt følsomhet.
De 20 dB fra gjennomsnittlig lydtrykk til toppene betyr at du behøver 10^(20/10) = 100 ganger mer effekt i toppene enn i gjennomsnitt. Så med en høyttaler med 85 dB følsomhet behøver du 1 W i gjennomsnitt og 100 W i toppene. Jeg ville nok lagt på 1-3 dB headroom i det regnestykket, dvs 125-200 W.
dB forholdstall effekt er 10 log(P1/P2), så med 95 dB høyttalerfølsomhet kan du redusere effekten med en faktor på 10, dvs 12,5-20 W. Og med hornhøyttalere og 105 dB følsomhet kan du dele på 10 en gang til.
Man kan nok lage en formel utav det, men watt er billige, og de fleste av oss er nok mer tilbøyelige til å sette noen hundre watt på høyttalere med 95 dB følsomhet enn å finregne seg frem til hvor lite som egentlig behøves. Selv har jeg nå 600 W pr side på høyttalere med ca 95 dB følsomhet, men det er veldig sjelden det forsterkeriet går på noe særlig mer enn tomgang.
Edit: Ser du nevnte aktivt oppsett med forsterker pr element. Vel, det er fort mer komplisert igjen. Det er hva excel-arket mitt forsøker å beregne. Du må også ta hensyn til båndbredden pr element, impedansen, og at energiinnholdet i musikk faller omtrent som 1/f med økende frekvens samtidig som crest faktor øker. Jeg tror ikke jeg vil forsøke meg på å gi en enkel formel der.