Flott! Da oversetter du det du nå har lært til en trafo, som enkelt forklart er en spole... Hva skjer i en spole når frekvensen stiger og som du sier motstanden øker?Hvorfor er min kunnskap viktig?
Forklarer enkelt med egne ord likevel. En kabel har induktans og kapasitans som påvirker om strøm eller spenning er ledene. Jo høyere frekvens jo mer motstand.
Du sa det selv, dine ord er at i trafo filtrerer høyere frekvenser, desto høyere frekvens desto mer filtreres.
Hva skjer med likestrøm? Du nevnte det såvidt i en bisetning.
En kabel kan du sammenligne med en spole, men spole effekten er svært liten i en kabel og man må høyt opp i frekvens for at den skal tilta. Derfor er det også viktig med data med verdier på kablene, så man vet hvilke frekvenser kablene stopper frekvenser (som et delefilter, lavpass og høypass). Da kan man nemlig regne ut selv basert på data, og slippe å bytte kabler 1053 ganger for å kanskje en eller annen gang ha flaks med et et eller annet kabelbytte. Men hva skjer med kapasitansen når induktansen blir lav i en kabel?
Samme med sagen din, ved å snurre opp ledningen din som en spole så endrer man verdiene og ved 50Hz så vil det bli en utrolig varme der på høy effekt og hva skjer med utnyttelsesgraden da? Hva skjer med egenskapene til kobber når den blir varm? Og hva skjer med induktans og kapasitans? Hva sier impedans om induktans og kapasitans, endrer egentlig impedansen seg om induktansen blir høyere eller lavere?
Og ikke glem energiloven samtidig med Ohms lov når man skal gjøre om effekt da, energien går stort sett over til varmetap på utnyttelsesgraden.