Og gjerne HP-saus!Majones på makrellen er et must..
Sylta rødløk er utrolig godt.
Dagens DIY tilbehør; urteoljer. Tre varianter.
Rimelig enkelt å lage og holder fint 1-2 mnd. i kaldt kjøleskap.
Senere i kveld blir det å sylte rødløk og fermentere daikon (reddiktype)
Gode råvarer er viktig - Odelias kaldpressede rapsolje er grei.
Senere i sommer blir det egnendyrkede urter, som av naturlige årsaker ikke er klare ennå!
Vis vedlegget 912177
Testing testing....
Vis vedlegget 912179
Vi ble reintrodusert til sylta rødløk av datter 2, som gjerne serverer det til pizza, men fant kjapt mange andre anvendelser.Ja, kan brukes til mye!! Burgers, bedre pølser, sammen med blåmuggost bl.a. Meget anvendelig. Jeg bruker eplecidereddik istedenfor vanlig eddik, og en blanding av palmesukker og litt honning. Utrolig rund og god smak. Lager løkkompott også, av vanlig gul løk. En 5 kg. sekk av gangen. Fryser ned i porsjoner. Perfekt til hjemmelagde karbonader for ikke å snakke om biffsmørbrød!
Vi spiser MYE løk her, alle typer fra vanlig gressløk til kinesisk ditto, vårløk, purre (underskatted, strimlet purre "dampet" i smør... fantastisk godt) rødløk, gul løk, hvitløk, sjalott... Alt går i grisen!Vi ble reintrodusert til sylta rødløk av datter 2, som gjerne serverer det til pizza, men fant kjapt mange andre anvendelser.
Løkkompott er også saker.
Løk burde egentlig regnes som en egen matgruppe. Utrolig anvendelig, og viktig fundament i mange retter.
Løk, av alle arter, er blant de ytterst få ting jeg har vansker med å se hvordan jeg skulle klare meg uten på kjøkkenet.Vi spiser MYE løk her, alle typer fra vanlig gressløk til kinesisk ditto, vårløk, purre (underskatted, strimlet purre "dampet" i smør... fantastisk godt) rødløk, gul løk, hvitløk, sjalott... Alt går i grisen!
Det går mye i P mat - Pizza, Pasta, Pommes, Pannekake, Pølser.....Fisk er jo fysjom for svært mange yngre, så jeg har inntrykk av at det går mye og mest i taco, burger og pizza.....
Ingen motsetning mellom det og mitt generelle råd; Senterpartiet ser helst at du bare spiser Tine brunost og Norvegia.Nuvel... et liv uten ost er ikke....
Det er ikke ordet diett det er noe galt med. Når engelsktalende skriver Mediterranean Diet, mener de ikke slankekur, men kost. Men man sier også «I’m on a diet,» og da er det restriksjoner de legger i ordet.Jeg har selv "middelhavskjøkken" som en favoritt. Kreta skal visstnok ha de sunneste mattradisjonene av dem alle. Og det skal ha sin historiske årsak. Når Venezia (1200) og senere (1669) det Osmanske riket regjerte på øya blei kjøtt sort sett forbeholdt makthaverne, slik at øyas opprinnelige innbyggere måtte holde seg til grønnsaker, fisk, nøtter, oliven, olivenolje, belgfrukter og frukt samt melkeprodukter.
Liker ikke ordet diett. Et klinisk uttrykk. Noe man går på når man er sjuk eller prøver å slanke seg. Det er rett og slett mye veldig god mat "der nede". At den er kjempesunn er jo ekstra hyggelig. I min oppvekst var jo det som var sundt ikke akkurat velsmakende favoritter, men det er jo i tråd med vår pietistiske tradisjon. Har kjøpt meg en del kokebøker hjem derfra opp igjennom årene.
Ikke akkurat i Sandra Borch - land dette her:
Vis vedlegget 915389
Er Middelhavsdietten svaret på alt? Skal være bra for å forebygge demens, kreft, MS og hjertesykdom – NRK Trøndelag
Etter en grundig vurdering har jeg funnet ut at du kan bestille for meg.
MORTADELLA!
Denne utsøkte italienske påleggsvarianten med stor smak....
Svin- og kalvekjøtt, spekk og gode urter
Surdeigsbrød og Mortadella variant med oliven og paprika.
Nyskåret, saftig og fersk. Sverige 227,- / kg. - Norge fra 600,- (og dårligere kvalitet)
Vis vedlegget 917724
Nordmenn vil helst ikke ha god mat.Gjør et google søk på hva som finnes i Norge tilgjengelig i butikkene, se på dette så skjønner du hva som menes... Begredelig.
Der er stort sett ikke noe problem å få tak i ting i Oslo, det er prisen som er problemet. Jeg er glad i coppa - som selges for rundt 800 kroner kiloen sist jeg sjekket - sikkert mer nå, noe jeg ikke er villig til å betale så jeg lager selv til et sted rundt en tohundrelapp pr kilo. Det er ikke vanskelig og blir veldig bra. Jeg kjøpte et spann nitrittsalt fra en pølsemaker for kanskje 5 år siden for et par hundre kroner og har brukt litt over halvparten av det. Panchetta, fenalår som ikke er ihelsaltet osv er samme greia. Det er enten å lage selv eller la være. Eller kjøpe i Sverige - har ikke vært på harryhandel siden januar i coronaåret 2020 men må kanskje ta en tur etter hvert. For slike produkter spiller kronekursen igen rolle siden prisen er et sted rundt halvparten da det ikke er toll til Sverige.Har du vært hos Smak av Italia, @Sluket ? De har butikk på Vulkan. De skaffer ting.