Brød er vel ikke nødvendigvis ultraprosessert mat. Ultraprosessert vil ifølge NOVA-klassifiseringen si:
"Industriproduserte varer som ofte inneholder mange ingredienser, deriblant stoffer som ikke finnes i et vanlig kjøkken. Dette inkluderer tilsetningsstoffer stabilisatorer, emulgatorer, konserveringsmidler, fargestoffer, smaksforsterkere og kunstige søtstoffer. Typisk for ultra-prosessert mat er også ingredienser som er ekstrahert fra den opprinnelige varen og kanskje bearbeidet videre, som hydrolysert soyaprotein eller hydrogenert plantefett. Eksempler: Leskedrikker, iskrem, potetgull, masseproduserte og plastpakkede bakevarer, kjeks, frossenpizza, posesupper, pølser, kyllingnuggets, energibarer, plantemargarin, musli, og industribakt brød."
For å finne ut om et brød er industibakt slik det menes over kan man la det ligge i posen sin og se hvor lang tid det tar før det begynner å tørke ut eller mugne. Et rent industribrød vil gjerne ikke endre seg synderlig på godt over en uke (tenk typisk oppskjært hvitt brød i britiske supermarked, som godt kan holde seg i to uker eller lengre fordi de er punpet fulle av kjemikalier), mens et typisk brød fra et norsk supermarked har en maks optimal levetid på to til fire dager. Mye likt et hjemmelaget brød.