Aurora
Æresmedlem
Da er det jæ***** mange huleboere i Norge, - særlig blant yngre voksne som ikke "tåler" fisk...
Du har sagt det tidligere at du ikke liker hval.hval er hverken fisk eller digg
Du kan ikke ha smakt godt hvalkjøtt.Mye fisk som er digg, hval er hverken fisk eller digg
Det er en helt korrekt observasjonDu kan ikke ha smakt godt hvalkjøtt.
(Og det er sjelden kost, så forstår deg.)Det er en helt korrekt observasjon
for ikke å snakke om hvalcarpaccio!!!!!Ang hvalkjøtt. De beste stykkene er forholdsvis magre, tørre og har veldig lite bindevev, og det er fryktelig lett å oversteke kjøttet. Dersom en foretrekker kjøttet mer stekt enn «medium minus» så bør en bare glemme hvalbiff. Det blir ikke enklere av at det alt for ofte leveres alt for tynne kjøttstykker. En god hvalbiff bør være minimum 2 cm tykk. Dersom en har en mør hvalbiff i god tykkelse kan denne med fordel varmes vakumpakket (ferdig krydret) til en kjernetemperatur på ca 50 (ev opp mot 55 grader dersom en vil nærme seg medium), og deretter raskt flippes på meget høy varmei panne eller på grill. Fix ferdig og ganske utsøkt etter min smak.
mvh
KJ
Kvalcarpaccioen på Enhjørningen er utsøkt!for ikke å snakke om hvalcarpaccio!!!!!
Den tradisjonelle hvalbiffen lages ikke som vanlig biff - det er en oppfinnelse laget på restaurantene i nyere tid.Ang hvalkjøtt. De beste stykkene er forholdsvis magre, tørre og har veldig lite bindevev, og det er fryktelig lett å oversteke kjøttet. Dersom en foretrekker kjøttet mer stekt enn «medium minus» så bør en bare glemme hvalbiff. Det blir ikke enklere av at det alt for ofte leveres alt for tynne kjøttstykker. En god hvalbiff bør være minimum 2 cm tykk. Dersom en har en mør hvalbiff i god tykkelse kan denne med fordel varmes vakumpakket (ferdig krydret) til en kjernetemperatur på ca 50 (ev opp mot 55 grader dersom en vil nærme seg medium), og deretter raskt flippes på meget høy varme i panne eller på grill. Fix ferdig og ganske utsøkt etter min smak.
mvh
KJ
Min egen vri, uten gullerøtter, litt løk, rikelig med sopp og creme fraiche, en boks med mørkt øl (gjerne en bokk om den ikke er for bitter), serveres med ovnsbakte poteter (båter eller hasselback):Den tradisjonelle hvalbiffen lages ikke som vanlig biff - det er en oppfinnelse laget på restaurantene i nyere tid.
Hvalkjøttet skjæres i tynne skiver som vendes i mel, salt og pepper og brunes raskt. Løk skjæres opp og stekes. Deretter får det hele koke i en kraftig, brun saus, samen med gulerøtter skjært i biter. Serveres med mandelpoteter. Er den laget rett, er den så mør at den ramler fra hverandre i munnen...
Johan-Kr
Eg kjøpte i forrige uke på Rema 1000, tipper det er like tilgjengeleg på din nærmeste Rema butikk.Hugsar at kval var vanleg mat då eg var barn, men har knapt ete det i vaksen alder. Det kjem hovudsakleg av at det ikkje er veldig lett tilgjengeleg.
Då justerer eg påstanden til at eg er lite observant, og at kvalen, på finurleg vis, greier å gøyma seg under haugane med ferdigmarinert grillribbe.Eg kjøpte i forrige uke på Rema 1000, tipper det er like tilgjengeleg på din nærmeste Rema butikk.
Det ville i såfall vært første gangen de gjorde litt nytte for segDet bør man ikke yttre i England, det er på linje med å ete de konglige skal man tolke reaksjonene.
Nei, det er ikke rart at matvareprisene i verden har steget mye.Ville kanskje vært rart om en gigantflom i Emilia-Romagna ikke førte til økte matpriser. Flommen truer 15 millioner frukttrær, har tatt et enormt areale der det dyrkes pastahvete og druknet ufattelig mange dyr.
Men billige dustepoenger må ut.
Selvsagt er han klar over dette, fyren er jo ikke fullstendig idiot. Men regjeringen mener åpenbart at velgerene er det siden et utvalgt som skal studere noe liksom skal fikse biffen. Dette er kun politisk posering for å late som man prøver å gjøre noe med saken mens man selvsagt ikke gjør det. Man må nesten anta at styre & stell tror at det funker på stemmekveget siden de driver med dette så kan man jo tenke sitt om det.Vestre er selvsagt også klar over dette, et utvalg er som å sparke en blikkboks nedover veien, det er effektivt fordi vi glemmer og venner oss til saker og ting veldig kjapt, som f eks et økt prisnivå
hvilket dermed viser at fyren er fullstendig idiot.Selvsagt er han klar over dette, fyren er jo ikke fullstendig idiot. Men regjeringen mener åpenbart at velgerene er det siden et utvalgt som skal studere noe liksom skal fikse biffen. Dette er kun politisk posering for å late som man prøver å gjøre noe med saken mens man selvsagt ikke gjør det. Man må nesten anta at styre & stell tror at det funker på stemmekveget siden de driver med dette så kan man jo tenke sitt om det.
Fair pointhvilket dermed viser at fyren er fullstendig idiot.
Utvlaget er bedre i det store landet utlandet- det er ikke det, men om du ikke klarer å få et velsmakende måltid på bordet fra hva som selges på en gjennomsittelig Meny så er det vel først og frest du selv som er problemet.Jeg var innom Meny i Sandvika på torsdag og jeg måtte holde meg for ikke å skrike stygt når jeg så tilbudet. Jeg kom hjem fra Italia nettopp og jeg vet at jeg bør vente noen uker før jeg går i butikken i Norge, men det jeg så var katastrofalt.
Jada, men vi har jo vært innom dette noen ganger opp gjennom årene. Dagligvarebransjen i Norge konkurrerer i all hovesak på pris, som igjen gir volum som gir bedre priser på innkjøp. Det er det verste det er mulig å konkurrere på. I et parallelt univers der store deler av befolkningen faktisk hadde interesse av å kjøpe fjonge produkter og lage mat fra bunnen av basert på fine råvarer så kan du være rimelig sikker på at alle sentrale aktører heller ville konkurere på det fordi marginene er mye større. I Norge finnes det et marked for dølle importepler selv i den norske eplesesongen. Utover jordbær om sommeren og kanskje lam om høsten har neppe de fleste i Norge særlig begrep om når noe er på sitt beste eller er i sesong.Det er også mulig dumpsterdive etter et smakfullt måltid.