Jeg har vært innom en del gårdsutsalg opp gjennom årene og de fleste er ikke veldig spennende. Ikke noe galt med produktene eller prisene, men det er ofte et veldig snevert utvalg basert på hva de produserer på den aktuelle gården. Sånn sett var Bergsmyrene (takk, Fela) absolutt en av de bedre, de hadde et godt utvalg sorter tilgjengelig i selvbetjeningen. Egg funker fint, da kan man få helt ferske egg og de holder lenge og er noe det går en god del av, de som selger kjøtt har rimelig nok stort sett kun frysevarer, men i alle fall i Oslo er det ganske grei skuring å få tak i et brett med 20-30 kortreiste egg - det er en god del innvandrersjapper som har det.
Det er absolutt hyggelig å stikke innom, men med mindre man bor veldig nærme er det krevende å få slikt til å bli en vesetlig del av innkjøpene. Det er alltids mulig å kjøpe hele eller halve slakt av noe til en ganske hyggelig penge - da er man godt dekket på kjøtt i ganske lang tid, det er mye mat.
Mamma som nå er en enpersonshusholdning da pappa er pleiepasient har et artig forhold til slikt.Fisk kjøpes dagsfersk og ferdig fillitert av en fyr hun kjenner som fisker som hobby og selger det han ikke bruker selv. Mamma betaler en femtilapp pr kilo, og vedkommende leverer på døra i en plastpose med ujevne mellomrom. Kjøttforbruket hennes er sort sett kun villhjort som hun får via jeger som jakter på løyvet som følger med gården - mamma og pappa har aldri jaktet selv men får halvparten av kjøttet vedkommende klarer å felle. På proteinfronten er tilgangen hennes på råvarer av topp, topp kvalitet langt bedre enn hva den er for noen som bor i Oslo men jeg tviler på at hun skjønner det helt selv.