Asbjørn
Rubinmedlem
Det går jo an å ha høye driftskostnader også, når nevnte melk skal hentes fra spredte småbruk der ingen kunne tru, fraktes til Tines industrielle meierier, og derfra tilbake til et utall butikker på hvert nes og hver holme. Geografien i Norge og plasseringen av melkebrukene er liksom ikke konstruert for å få produktet rimeligst mulig fra produsent til konsument.@Odd J sa: «I 1992 fikk en melkeprodusent ca 3,50 for en liter melk. I dag får samme bonde 5,50. Det burde si noe om hvordan norske bønder sitter igjen med en stadig mindre del av det man kjøper mat for i butikken.
hvordan forklares dette blant de som snakker om marginer det ikke er noen grunn til å snakke om?
lures vi av kroneantall og glemmer prosenter?
Det er også en del driftskostnader ved å ha dagligvare butikker overalt, med lange åpningstider og norske tarifflønninger. Norgesgruppens driftsmargin er ikke det samme som påslaget fra innkjøps- til utsalgspris. Driftsmarginen på 1-3 % er fortjeneste etter driftskostnader.
Sist redigert: