Tallene fra
@weld77 ser realistiske ut ja.
Selv om vi selvsagt også merker prisøkningen på matvarer godt, så bruker vi allikevel mindre av disponibel inntekt på mat og husholdningsartikler enn vi gjorde for fem år siden.
Da bodde vi i leilighet med lite lagringsplass, så det ble handlet oftere for det vi til en hver tid trengte.
I hus med garasje vegg i vegg med kjøkkenet så har vi to reoler for bulk av det vi bruker mye av, som hele brett med bokser fra Mutti. Med liten grønnsakshage er vi stort sett selvforsynt i sesong. Vi lager mer mat fra grunnen av i større volum, fordi vi nå også har fryseboks i garasjen, og ikke bare en liten frysedel i kjøleskapet.
Så boforhold spiller jo så definitivt også en rolle.
Dess bedre man bor med tanke på plass og muligheter til både å dyrke og lagre, dess bedre forutsetninger har man for å spise både bedre og billigere.
Så jeg kan godt forstå at om man bor smalt som alenemamma eller pappa med lav kontantstrøm så vil det også påvirke hvor mye av disponibel inntekt man faktisk bruker.
Da er verken innkjøp i bulk til langt lavere priser på tilbud, hjemmesylting til den store gullmedaljen eller annen form for matkonservering så veldig reelle muligheter.