Disqutabel
Æresmedlem
- Ble medlem
- 28.09.2016
- Innlegg
- 11.653
- Antall liker
- 11.665
Hvordan da?Helt enig med deg der, men vi er kanskje ikke helt enige når jeg antyder at det er regjeringen som nå kødder med modellen.
Hvordan da?Helt enig med deg der, men vi er kanskje ikke helt enige når jeg antyder at det er regjeringen som nå kødder med modellen.
Feks ved at formuesskatten i praksis er mer enn doblet det siste året. Og tildels mye mer enn doblet de siste 10 årene. Smertegrensen er rett og slett overskredet. Mange eiere i næringslivet betaler nå mer enn all lønnsinntekt de har i skatt. Hva skal de gjøre dersom bedriftene ikke skulle gå med overskudd? De aller fleste eierne har ikke noe problem med å betale skatt av overskudd, jeg tror den norske modellen står sterkt hos de fleste, men formuesskatten er noe helt annet. Den er i tillegg veldig sterkt konkurransevridende i favør av alle som ikke bor i landet.Hvordan da?
Sveits er ikke et land med lav beskatning, det kom vel frem litt tidligere her, men formuesskatten er tildels vesentlig lavere enn i Norge. Det et ingen som flytter dit for å spare skatt på personinntekt/overskudd. Men høy formuesskatt på bedriftenes produksjonsmidler svekker deres konkurranseevne, det er dette som er hovedårsaken etter min oppfatning. Sveits er vel faktisk ett av veldig få sammenlignbare land som faktisk har formuesskatt (dog vesentlig lavere enn i Norge), de fleste andre har avskaffet denne.Nå har jeg ikke sett den videoen, (skal forsøke å finne tid), men jeg kan ikke hjelpe for å lure på om de gjør noen stor forskjell om man slutter å skatte dem her, eller om de flytter sin vei.
Prinsipielt sett kan det ses på som en form av utpressing, akkurat som skipsredere har holdt på med i mange tiår. "Sett ned skattene (aka: la oss beholde mer sjøl), eller vi flytter / flagger ut!". Gir myndighetene etter for presset, vil vi bli mer like andre land med lav beskatning og ditto fordelingsprofil. Da må enkeltpersoner øke sine forsikringskostnader i stedet, og vi har et endret samfunn. I Sveits fungerer det godt, i USA fungerer det ikke, men merk at det er Sveits som er annerledeslandet her, det er slett ikke gitt at en lavere beskatning vil være en suksessfaktor i Norge. Vi har ganske enkelt bygget samfunnet på en helt annen strategi, og den har beviselig vært en formidabel suksess, og virker den, skal vi være forsiktige med å kødde med den. Norge kan ganske enkelt ikke bli som Sveits over natta.
OK, men Norge er slett ikke alene om denne løsningen. Om vi ser på I_L's eksempel på forrige side, sier også det noe om tanken bak.Feks ved at formuesskatten i praksis er mer enn doblet det siste året. Og tildels mye mer enn doblet de siste 10 årene. Smertegrensen er rett og slett overskredet. Mange eiere i næringslivet betaler nå mer enn all lønnsinntekt de har i skatt. Hva skal de gjøre dersom bedriftene ikke skulle gå med overskudd? De aller fleste eierne har ikke noe problem med å betale skatt av overskudd, jeg tror den norske modellen står sterkt hos de fleste, men formuesskatten er noe helt annet. Den er i tillegg veldig sterkt konkurransevridende i favør av alle som ikke bor i landet.
Se på hele dokumentet fra Cevita. Jeg tillater meg å tvile sterkt på at dette kun er et formueskattspørsmål. Da ville det være andre land som ville vært av klart større interesse å flytte til.Sveits er ikke et land med lav beskatning, det kom vel frem litt tidligere her, men formuesskatten er tildels vesentlig lavere enn i Norge. Det et ingen som flytter dit for å spare skatt på personinntekt/overskudd. Men høy formuesskatt på bedriftenes produksjonsmidler svekker deres konkurranseevne, det er dette som er hovedårsaken etter min oppfatning. Sveits er vel faktisk ett av veldig få sammenlignbare land som faktisk har formuesskatt (dog vesentlig lavere enn i Norge), de fleste andre har avskaffet denne.
Jeg er enig i at man kan ha helt motsatte syn på innretningen av beskatning, det jeg reagerer på, er påstandene om at folk må flytte fordi de ellers vil gå konk. Formuene de har bygget opp, oppsto i Norge, med norske skatteregler. At det nå har kommet en skjerping av en liten del av beskatningen, er neppe hele problemet. Igjen, sjekk cevita-dokumentet.Problemet er den samlede innretningen, først må bedriften gå med overskudd for at det skal bli noe utbytte å betale formueskatten med, deretter skal det betales skatt på overskuddet, så må man betale utbytteskatte på utbytte fra et allerede skattlagt overskudd, deretter betaler man formueskatt. Det bør ikke være så veldig vanskelig å se at dette tapper bedrifter for kapital.
Er vel enda ingen som har sagt de må flytte for ikke å gå konk, de flytter for å skape bedre betingelser for sine virksomheter.Jeg er enig i at man kan ha helt motsatte syn på innretningen av beskatning, det jeg reagerer på, er påstandene om at folk må flytte fordi de ellers vil gå konk. Formuene de har bygget opp, oppsto i Norge, med norske skatteregler. At det nå har kommet en skjerping av en liten del av beskatningen, er neppe hele problemet. Igjen, sjekk cevita-dokumentet.
Formueskatten er ikke den primære grunnen til at folk flytter til nettopp Sveits, i Sveits kan man i praksis i alle fall langt på vei realisere aksjegevinster skattefritt grunnet en skatteavtale mellom Norge og Sveits. Det har også vært en del snakk om at fritaksmodellen er i spill - dette er også mer sentralt enn formueskatten.Jeg tillater meg å tvile sterkt på at dette kun er et formueskattspørsmål. Da ville det være andre land som ville vært av klart større interesse å flytte til.
Hvis vi tar utgangspunkt i en P/E på 10 - så betyr det at en bedrift som går med 1 million i overskudd, er verdsatt til 10 millioner.Problemet er den samlede innretningen, først må bedriften gå med overskudd for at det skal bli noe utbytte å betale formueskatten med, deretter skal det betales skatt på overskuddet, så må man betale utbytteskatte på utbytte fra et allerede skattlagt overskudd, deretter betaler man formueskatt. Det bør ikke være så veldig vanskelig å se at dette tapper bedrifter for kapital. I tillegg så er det retorikken som benyttes, man sier rett ut at arbeidsgivere "skal flås"
Du har fått med deg at det er 2023 nå og det er vesentlige endringer og muligheter for enda høyere skatt ? Det er jo endringer etter 2021 og usikre fremtidsutsikter som gjør at folk flytter - ikke skatten i 2021Fra Cevita: https://civita.no/content/uploads/2...-naeringskapital-i-utvalgte-land-i-Europa.pdf
Realbeskatning som følger:
Vis vedlegget 924648
Litt forskjellige innretninger, men ikke nødvendigvis fryktelig forskjellig, med unntak av Sveits. Er man så forbanna redd for formueskatten, finnes det bedre land enn Sveits å flykte til. Jeg merker meg også at flyktningene ikke sparer på kostnadene når det gjelder innkjøp av bosted, så litt har de vel å ta av, når de "behøver" noe til seg selv.
Eller de benytter virkeligheten til å finne på unnskyldninger for hvorfor de handler som de gjør.Man kan alle ønske seg en annen virkelighet, som også fremkommer i andre tråder på dette forum
De som har mulighet til å tilpasse seg virkelighetens verden gjør det for å ordne seg (selv) best muligLaksegiganten Mowi: Kutter investeringer for fem milliarder
HARDANGERFJORDEN (VG) Verdens største oppdrettsselskap, norske Mowi, dropper investeringer i Norge for fem milliarder kroner etter lakseskatt-kompromisset på Stortinget. 1400 årsverk rammes. De varsler at det bare er begynnelsen.www.vg.no
Det er korrekt observert. Jeg har senere også limt inn hvilke stigninger vi har hatt i Norge.Du har fått med deg at det er 2023 nå og det er vesentlige endringer og muligheter for enda høyere skatt ? Det er jo endringer etter 2021 og usikre fremtidsutsikter som gjør at folk flytter - ikke skatten i 2021
De behøver vel ikke unnskylde seg, de gjør som det passer dem. De fleste av de har gjennom sine investeringer vært med på å skape økt levestandard for antagelig en stor del av befolkningen gjennom de investeringene de har gjort. De har ihvertfall bidratt med mer en det jeg som vanlig lønnsmottaker har bidratt med.Eller de benytter virkeligheten til å finne på unnskyldninger for hvorfor de handler som de gjør.
Viktig å tenke på at disse innstilte investeringene har veldig store ringvirkninger ift feks elektrikere, rørleggere og alle som skulle levert produkter og tjenester til byggingen som ikke blir noe av. Og i neste rekke sekundære ringvirkninger ift alle varer og tjenester etc de som skulle har arbeidet med dette ville ha forbrukt. Alt dette i kystsamfunn som hadde hatt godt behov for denne aktiviteten. Dersom man regner sammen alt dette vil det ikke forundre meg stort om det overstiger den skatten man får inn. Kaken til fordeling blir mindre, og da spiller det kanskje ikke så stor rolle om skatteprosenten øker. Men hensikten er kanskje heller at alle skal bli likere og fattigere sammen.De behøver vel ikke unnskylde seg, de gjør som det passer dem. De fleste av de har gjennom sine investeringer vært med på å skape økt levestandard for antagelig en stor del av befolkningen gjennom de investeringene de har gjort. De har ihvertfall bidratt med mer en det jeg som vanlig lønnsmottaker har bidratt med.
Jeg er ganske sikker på at det gjelder de fleste av oss. Alle vil gjøre mest mulig for å få det best mulig for seg og sine. Tipper det gjelder deg også.
Heldigvis har vi fortsatt frihet i Norge til å kunne beslutte egne veivalg.
Personlig; definisjonen av et mikrosekund: tiden det tar fra da jeg er pensjonist, selger alle materielle ting jeg har i Norge og flytter. Av eksakt samme grunn som alle de andre; gjøre det best mulig med de mulighetene man har
Man investerer pengene der man får mest igen for dem, det antar jeg du også gjør, eller har du alle sparepengene dine på brukskontoen med ikkeno rente av hensyn til banken?Det er korrekt observert. Jeg har senere også limt inn hvilke stigninger vi har hatt i Norge.
Den rapporten er fra 2021, formuesskatten er mer enn doblet siden det. Jeg har ikke lest rapporten ennå, men rammebetingelsene er totalt forandret siden 2021.Se på hele dokumentet fra Cevita. Jeg tillater meg å tvile sterkt på at dette kun er et formueskattspørsmål. Da ville det være andre land som ville vært av klart større interesse å flytte til.
Kan bare svare for meg selv, har vært nær å satse selv, men det er sykt stor risiko og man tar voldsomme sjanser.Viktig å tenke på at disse innstilte investeringene har veldig store ringvirkninger ift feks elektrikere, rørleggere og alle som skulle levert produkter og tjenester til byggingen som ikke blir noe av. Og i neste rekke sekundære ringvirkninger ift alle varer og tjenester etc de som skulle har arbeidet med dette ville ha forbrukt. Alt dette i kystsamfunn som hadde hatt godt behov for denne aktiviteten. Dersom man regner sammen alt dette vil det ikke forundre meg stort om det overstiger den skatten man får inn. Kaken til fordeling blir mindre, og da spiller det kanskje ikke så stor rolle om skatteprosenten øker. Men hensikten er kanskje heller at alle skal bli likere og fattigere sammen.
Jeg tenker at dersom man ønsker privat initiativ og næringsliv i dette landet så må man akseptere at noen også faktisk kan bli rike. Alternativt kan man mene at det er staten som skal stå for initiativ og næringsutvikling. Personlig har jeg svært liten tro på at det blir noen suksess. Det fungerer som regel dårlig å drive med næringsutvikling mellom kl 09 - 16 på statlig lønn uten å ta personlig risiko. Det krever engasjement 24 timer i døgnet for å drive næringsvirksomhet med suksess, og at man selv risikerer deler av egen privat formue (eller all privat formue) på dette. Jeg skulle gjerne visst hvor mange av de som uttaler seg i denne tråden som gjør eller har gjort dette noen gang.
Fantastisk møkkaavis , egner seg knapt som digital opptenningsved..Bernt Hagtvet tar et knusende oppgjør med sin gamle avis. Velskrevet og presist som vanlig. Husker med fryd hans rundjuling av av gamle totaltære AKP - ml koryfeer i nettopp Dabla`. Han nevner den serien i artikkelen.
"Å gå til Dagbladets nettside er å oppgi troen på menneskeånden. Halv-pornografi i kombinasjon med en endeløs rekke av trivialiteter svøpt i et sjablongfylt språk."
Vis vedlegget 924670
Mitt farvel med Dagbladet (aftenposten.no)
Jeg har. Solgte bedriften for noen år siden. Skattekortet for 2024 viser nå at jeg pga. formuesskatten nå skal betale 43% skatt av min høyst beskjedne pensjon.Jeg tenker at dersom man ønsker privat initiativ og næringsliv i dette landet så må man akseptere at noen også faktisk kan bli rike. Alternativt kan man mene at det er staten som skal stå for initiativ og næringsutvikling. Personlig har jeg svært liten tro på at det blir noen suksess. Det fungerer som regel dårlig å drive med næringsutvikling mellom kl 09 - 16 på statlig lønn uten å ta personlig risiko. Det krever engasjement 24 timer i døgnet for å drive næringsvirksomhet med suksess, og at man selv risikerer deler av egen privat formue (eller all privat formue) på dette. Jeg skulle gjerne visst hvor mange av de som uttaler seg i denne tråden som gjør eller har gjort dette noen gang.
Et meget viktig poeng som også fremkommer i denne artikkelen om Mowis 1. kutt i investeringer i NorgeViktig å tenke på at disse innstilte investeringene har veldig store ringvirkninger ift feks elektrikere, rørleggere og alle som skulle levert produkter og tjenester til byggingen som ikke blir noe av. Og i neste rekke sekundære ringvirkninger ift alle varer og tjenester etc de som skulle har arbeidet med dette ville ha forbrukt. Alt dette i kystsamfunn som hadde hatt godt behov for denne aktiviteten. Dersom man regner sammen alt dette vil det ikke forundre meg stort om det overstiger den skatten man får inn. Kaken til fordeling blir mindre, og da spiller det kanskje ikke så stor rolle om skatteprosenten øker. Men hensikten er kanskje heller at alle skal bli likere og fattigere sammen.
Man kan jo spørre seg hvem man tror forstår best hvordan investorer og eiere i næringslivet tenker, Spetalen eller Brenna. Jeg vet hvem jeg tror mest på iallefall i så henseende.Også er kampen om fortellingen om virkeligheten igang
https://www.dn.no/politikk/tonje-br...talen-kan-bomme-sa-ettertrykkelig/2-1-1460202
"I første kvartal ble det etablert over 20.000 foretak, det nest høyeste noen gang. Sysselsettingen er rekordhøy, ledigheten er lav, fastlandsbedriftene investerer som aldri før. I tillegg er han vel den eneste som mener at inflasjonen vil fortsette å øke. Både Norges Bank, SSB og de store bankene sier den vil avta.
Brenna avviser at det er politiske årsaker til kronekursfallet. "
Vanskelig å vite om de 20 000 foretakene:
- er det kun norske?
- hvor stor andel av utenlandske investeringer er det?
- er det store firma eller er det "Pløse, brus og EBD på hjørnet" ?
- innenfor hvilke området er disse?
Da først kan man analysere konsekvensen av disse 20 000...
Så det blir en spennende fortsettelse ..
Leste intervjuet. For det første, hvorfor skal en svært dårlig undervisningsminister fronter denne saken? Hun snakker som en valgkamp-plakat og ikke som en økonom med erfaring og kunnskap.Også er kampen om fortellingen om virkeligheten igang
https://www.dn.no/politikk/tonje-br...talen-kan-bomme-sa-ettertrykkelig/2-1-1460202
"I første kvartal ble det etablert over 20.000 foretak, det nest høyeste noen gang. Sysselsettingen er rekordhøy, ledigheten er lav, fastlandsbedriftene investerer som aldri før. I tillegg er han vel den eneste som mener at inflasjonen vil fortsette å øke. Både Norges Bank, SSB og de store bankene sier den vil avta.
Brenna avviser at det er politiske årsaker til kronekursfallet. "
Vanskelig å vite om de 20 000 foretakene:
- er det kun norske?
- hvor stor andel av utenlandske investeringer er det?
- er det store firma eller er det "Pløse, brus og EBD på hjørnet" ?
- innenfor hvilke området er disse?
Da først kan man analysere konsekvensen av disse 20 000...
Så det blir en spennende fortsettelse ..
Onsdag var det felles pride-markeringer med flagging i drammensskolen. På Fjell skole var prideflagget heist til topps på flaggstangen midt i skolegården da elevene ankom skolen til første time.
Det skal imidlertid ikke ha tatt mange minuttene før flagget ble revet ned av elever, forteller øyenvitner. Ansatte på stedet skal da ha fått avverget at flagget ble regelrett revet i stykker. Skolen skal ha forsøkt å heise flagget igjen på nytt senere på formiddagen - med samme resultat. Flagget ble revet ned igjen etter kort tid, og skal da ha havnet oppe på taket av skolen i vindværet, med snorene hengene etter.
Noe senere ble det gjort et tredje forsøk, denne gangen med en ansatt som passet på.
Da vedkommende gikk inn igjen, skal flagget ha blitt dratt ned, tråkket på og spyttet på av elever som egentlig hadde undervisning, får DRM24 opplyst.
Etter dette skal flagget ikke ha blitt forsøkt heist på nytt. Angivelig fordi snora og trinsen på flaggstangen har røket.
- De hang i tauene, sier et øyenvitne til DRM24 om de som stod bak ugjerningen.
«Haram»
De elevene som har stått for den uønskede adferden skal være muslimske elever på skolen i de øverste klassetrinnene.
Mens hendelsene pågikk skal det fra elevene ha blitt ropt at pride-flaggingen er «haram» - som betyr forbudt. Respekt for ulike legninger er en av mange verdier som forbindes med pride, og homofili er etter islamsk tro ikke tillatt.
Etter hva DRM24 erfarer skal også muslimske elever onsdag ha blitt holdt hjemme fra skolen på grunn av pridemarkeringen. Offisielt på grunn av sykdom. Men i én enkelt klasse skal så mange som syv muslimske elever ha vært fraværende denne dagen.
- Det virker jo ikke helt tilfeldig, sier en kilde til DRM24.
Ledelsen avviser uønsket adferd
DRM24 har fått bekreftet sammenfallende opplysninger om hendelsene i skolegården fra både uavhengige kilder med kjennskap til saken, øyenvitner og andre. Det skal etter det DRM24 kjenner til også ha vært både ansatte og elever som har observert flere av hendelsene mens dette pågikk.
De vitnene og personene som kjenner saken ønsker imidlertid ikke å stå frem med navn eller kommentere det som skjedde av frykt for konsekvenser som følge av sakens følsomhet.
Konstituert rektor på skolen, Tonje Gaukstad Baardsen, avviser alle påstander om uønskede hendelser knyttet til Pride-markeringen og flaggheising da DRM24 kom på uanmeldt besøk til skolen torsdag formiddag.
- Snoren røk, og da måtte vi ta det ned (flagget, red. anm). Så har vi bestilt lift som kommer og tar ned snora så vi kan henge det opp igjen, forteller Gaukstad Baardsen til DRM24 på spørsmål om hvorfor det ikke flagges på skolen.
Vil ikke si hvorfor snora røk
- Så dette dreier seg om et praktisk spørsmål?
- Ja.
- Vi har flere kilder på at muslimske elever har dratt ned flagget, tråkket på det og forsøkt å rive det i stykker?
- Det stemmer ikke.
- Det er ikke riktig?
- Det er ikke riktig.
- Det har ikke vært noen uønskede hendelser knyttet til elever i forbindelse med pride-flaggingen?
- Nei.
- Så det er fri fantasi dette her da?
- Det vet jeg ikke, du får høre med kildene dine hva som har skjedd.
- Vet ikke du som ansvarlig på skolen hva som har skjedd eller ikke skjedd?
- Snora har røket.
- Men hva er årsaken til at snora røk? Noe må jo ha skjedd?
- Det kan jeg ikke uttale meg om.
- Men hvis snora røk, har det vært i forbindelse med en hendelse hvor elever er involvert?
- Dette er det jeg kan si. Snora røk.
- Kan du svare ja eller nei på om det har vært i forbindelse med elever som har forsøkt å rive ned flagget?
- Jeg kan ikke snakke mer med deg. Jeg er nødt for å gå i et møte, sier Gaukstad Baardsen før hun forlot DRM24 i et møterom på skolen.
Ifølge Baardsen er det ingen andre på skolen som kjenner saken bedre og kan uttale seg til avisa. Hun avviser også senere overfor DRM24 at muslimske elever er holdt hjemme i forbindelse med markeringen.
- Vi hadde ikke noe høyere fravær enn normalt denne dagen, og vi har ikke fått søknader om fritak, sier Baardsen.
Baardsen uttaler senere i en epost til DRM24 at hun ønsker å komme med følgende presisering:
«Vi har fra tid til annen også tidligere hatt problemer knyttet til at elever løsner snora til flaggstanga. Dette har skjedd uavhengig av hva som har hengt eller ikke hengt i den. Dette skjedde igjen på onsdag, men kan ikke ses i sammenheng med pridemarkeringen på skolen».
disse synes jeg virkelig synd på. veldig synd på.Man kan alle ønske seg en annen virkelighet, som også fremkommer i andre tråder på dette forum
De som har mulighet til å tilpasse seg virkelighetens verden gjør det for å ordne seg (selv) best muligLaksegiganten Mowi: Kutter investeringer for fem milliarder
HARDANGERFJORDEN (VG) Verdens største oppdrettsselskap, norske Mowi, dropper investeringer i Norge for fem milliarder kroner etter lakseskatt-kompromisset på Stortinget. 1400 årsverk rammes. De varsler at det bare er begynnelsen.www.vg.no
Men er det ikke også litt rart at rektor på skolen benekter at det har skjedd?Kanskje man ikke skal bli så forundret. Det er jo mange lokale muslimske «samfunn» forsøkt integrert i Norge med varierende hell. Noen av disse leser vel koranen og slik jeg forstår det der er homofili ikke akseptert. Derav følger de verst mulige konsekvenser der flagghal er av de minst skadelige …
Viktig å tenke på at disse innstilte investeringene har veldig store ringvirkninger ift feks elektrikere, rørleggere og alle som skulle levert produkter og tjenester til byggingen som ikke blir noe av. Og i neste rekke sekundære ringvirkninger ift alle varer og tjenester etc de som skulle har arbeidet med dette ville ha forbrukt. Alt dette i kystsamfunn som hadde hatt godt behov for denne aktiviteten. Dersom man regner sammen alt dette vil det ikke forundre meg stort om det overstiger den skatten man får inn. Kaken til fordeling blir mindre, og da spiller det kanskje ikke så stor rolle om skatteprosenten øker. Men hensikten er kanskje heller at alle skal bli likere og fattigere sammen.
Jeg tenker at dersom man ønsker privat initiativ og næringsliv i dette landet så må man akseptere at noen også faktisk kan bli rike. Alternativt kan man mene at det er staten som skal stå for initiativ og næringsutvikling. Personlig har jeg svært liten tro på at det blir noen suksess. Det fungerer som regel dårlig å drive med næringsutvikling mellom kl 09 - 16 på statlig lønn uten å ta personlig risiko. Det krever engasjement 24 timer i døgnet for å drive næringsvirksomhet med suksess, og at man selv risikerer deler av egen privat formue (eller all privat formue) på dette. Jeg skulle gjerne visst hvor mange av de som uttaler seg i denne tråden som gjør eller har gjort dette noen gang.
Du har samme vilkår, så er det er bare å sette igang å skape arbeidsplasser og ringvirkningeedisse synes jeg virkelig synd på. veldig synd på.
at deres virksomhet har ringvirkninger kan ikke være noe poeng; jeg skulle da fått til mangt og meget av ringvirkninger om staten nå ville lempe på vilkåra for meg.