alipax
Hi-Fi freak
Hvis dette blir konsekvensen av etableringen, så er det et politisk ansvar å sette en stopper FØR et eneste spadestikk blir tatt. Hvor er de ansvarlige myndigheter og hva vil de gjøre med det??
Hvis dette blir konsekvensen av etableringen, så er det et politisk ansvar å sette en stopper FØR et eneste spadestikk blir tatt. Hvor er de ansvarlige myndigheter og hva vil de gjøre med det??
Det har vel vært såpass mye snakk om mangel på nettkapasitet og enorme mender søknader i dette området at det virker merkelig om Google faktisk får tildeling for så mye. Med mindre jeg har misforstått noe så er mer eller mindre all nettkapasitet reservert i mange, mange år fremover. Står riktig nok ikke noe i saken om hvilken tidshorisont som er aktuell.Ja, den heter «grønne arbeidsplasser». For all del ikke «monstermaster» eller «vindmøller».
Enhver som søker om effektuttak skal få det "uten ubegrunnet opphold" så lenge det er plass i nettet. Hva det gjør med Norges energibalanse er ikke relevant i den sammenhengen, kun om det er fysisk mulig å levere - i alle fall slik jeg har skjønt opplegget.Hvis dette blir konsekvensen av etableringen, så er det et politisk ansvar å sette en stopper FØR et eneste spadestikk blir tatt. Hvor er de ansvarlige myndigheter og hva vil de gjøre med det??
Glimrende. Dette er jo i sonen med suverent mest kapasitet og lavest stømpris
Klargjørende, får man håpe. Ikke at store tenkere vil la seg affisere av sånt.Nei til EU tapte mot staten i Acer - saken. Dommen var enstemmig i plenum. Før den tid mente 6 at anken ikke burde behandles mens 12 mente at den skulle tas inn.
Høyesterett fastslår at ACER/ESA ikke kan bestemme om det skal bygges nye utenlandskabler, eller forby restriksjoner på eksport av kraft. Heller ikke strømpriser kan ACER/ESA fastsette. Dette er Nei til EU enig i. Organisasjonen har imidlertid argumentert for at vedtak fra ACER/ESA indirekte kan påvirke strømprisene. Høyesterett mener at en slik effekt ikke kan være annet enn marginal sett i lys av det som uansett følger av at utenlandskablene finnes og inngår i det europeiske kraftmarkedet som Norge uansett er en del av. Strømprisene er en funksjon av en rekke forhold, så som overføringskapasitet, værforhold og prisen på annen energi.
Venstre:
– No har Høgsterett gjort slutt på konspirasjonsteoriane ein gong for alle. Nei, ACER styrer ikkje norsk straumpris. Nei, ACER pålegg oss korkje vindkraftutbygging eller utanlandskablar. Det gjer neppe inntrykk på dei sterkaste konspiratorikarane, men eg håper i det minste seriøse aktørar sluttar å gjengi påstandane deira etter denne einstemmige høgsterettsdommen, seier nestleiar Sveinung Rotevatn.
Bård Standal, nestleiar, Fornybar Norge:
«Denne dommen viser at mye av diskusjonen om Acer er basert på villedning og konspirasjonsteorier. Høyesterett slår ikke bare fast at myndighetsoverføringen er lite inngripende, men at den faktisk er i ytterkant av hva som i det hele tatt kan kalles en myndighetsoverføring.»
«Energipolitikken i Norge bestemmes av norske politikere. Høyesterett er tydelige på at det er norsk politikk og markedet, ikke Acer, som bestemmer strømprisene i Norge. Det er en myte at Acer er viktig for norske strømpriser, sier Standal.»
6 av 18 dommere mente i forkant at saken ikke burde behandles i Høysterett i det hele. Alle har rett til å anke dit, men domstolen velger selv hvilke saker den faktisk vil behandle.Lett å være etterpåklok, selvsagt, men jeg kjenner likevel på en slags «takknemlighet» for at Nei til EU kjørte denne saken, og at høyesterett behandlet den. At det i tillegg ikke er noen tvil i Høyesterett, hjelper jo også. Konspirasjonsteoretikere er jo veldig glad i å omfavne den ene som mener noe annet enn flertallet, selv om det er snakk om forholdet 1000:1
Vi har jo produksjonen, men å kaste den bort på noen få arbeidsplasser er ikke samfunnsnyttig, og etterpå får nettkundene regningen, det har jo nettselskapet fortalt kundene i årevis.Alle vil ha strøm men ingen vil ha produksjon, alle vil ha internett men ingen vil ha datasenter
Dårligste ratio for arbeidsplasser / kraftforbruk i Norge nå er mest sannsynelig Hydro Sunndal. Eller kraftkrevende industri i sin helhet forsåvidt. Bruker veldig mye kraft, sysselsetter ikke spesielt mange (ca like mange som det er frisører i Norge).Vi har jo produksjonen, men å kaste den bort på noen få arbeidsplasser er ikke samfunnsnyttig, og etterpå får nettkundene regningen, det har jo nettselskapet fortalt kundene i årevis.
Digitale tjenester, er det samfunnsnyttig a?Vi har jo produksjonen, men å kaste den bort på noen få arbeidsplasser er ikke samfunnsnyttig, og etterpå får nettkundene regningen, det har jo nettselskapet fortalt kundene i årevis.
…og står i tillegg for rundt 40% av Norges samlede CO2-utslip…det er vel snakk om ca 17000 ansatte, mener jeg.Dårligste ratio for arbeidsplasser / kraftforbruk i Norge nå er mest sannsynelig Hydro Sunndal. Eller kraftkrevende industri i sin helhet forsåvidt. Bruker veldig mye kraft, sysselsetter ikke spesielt mange (ca like mange som det er frisører i Norge).
Men det hender jo det er litt kjekt med aluminium da, alt kan vel ikke måles i antall lokale arbeidsplasser?Dårligste ratio for arbeidsplasser / kraftforbruk i Norge nå er mest sannsynelig Hydro Sunndal. Eller kraftkrevende industri i sin helhet forsåvidt. Bruker veldig mye kraft, sysselsetter ikke spesielt mange (ca like mange som det er frisører i Norge).
Ja, det er det jo, men den der klarer vi oss nok veldig godt uten.Digitale tjenester, er det samfunnsnyttig a?
Det var da voldsomt til retoriske spørsmål. At google er store fra før betyr ingenting i denne saken, imo.Klarer du deg egentlig uten google's skytjenester? Har du noen begrep om hvilken markedsandel de har? F.eks så kjører NAV sine skytjenester utelukkende på google sin plattform
Det er jo det store prinsipielle problemet. Alle vil ha billig kraft, arbeidsplasser og investeringer - spesielt i "sitt" område, men ingen vil ha kraftproduksjon - i alle fall ikke i sitt eget område. Lokalpolitikere sier nei i stor grad og de har fått veto (i praksis hadde de langt på vei det før også visstnok). Statnett har hatt en liten pedagogisk øvelse der de prøver å forklare regionene hva som faktisk skjer om de sier ja til alt mulig av forbruk og nei til ditto av produksjons- og overføringskapasitet og den slags men det ser ikke ut som om det har hjulpet i særlig grad.Det er riktig, det som egentlig betyr noe er egentlig at alle skal konsumere alle fordeler uten å ta noe av kosten og ulempene. Når det gjelder NAV så kan vi rette en takk til Finland som gidder å ta seg bryet med at meldekortet vårt kan sendes inn.
Har du grunnlag for eller inngående kunnskap om dette?F.eks så kjører NAV sine skytjenester utelukkende på google sin plattform
Du har rett, dette er interessant.Systemoperatørene i Sverige, Finland og Danmark skrev i en felles pressemelding at de var «dypt bekymret», mens EU advarte om at Norge ikke har rett til å begrense eksporten av kraft gjennom utenlandskablene.
Aasland er snart klar med nødbrems for strømeksport
Olje- og energidepartementet skal har lagt hovedlinjene i ordningen som skal begrense krafteksporten i krisetid. Den kan bli offentliggjort i februar.www.tu.no
Det ble vel langt på vei gjort i 2022 ved at regjeringen gav produsentene beksjed om å spare på vannet. Det ble da brukt svært lite vann som kunne lagres til vinteren, eksporten (fra Sør-Norge) ble omtrent null mens prisene ble svært høye. Det folk flest, Vedum og andre egentlig vil ha er muligheten til rimelig import når det passer seg slik, muligheten til import når det er påkrevet og samtidig kunne eksportere kun når det passer Norge, og da gjerne til en veldig høy pris. Den som er i andre enden av en slik forbindelse er rimelig nok ikke spesielt interesserte i et slikt opplegg der alt skal skje på Norges premisser.Interessant og viktig klargjøring. Det legges til grunn at Acer ikke er spesielt inngripende, da er det vel å forvente at f.eks. begrensning av krafteksport i perioder er innenfor Norges selvråderett.
Aluminium er krafteksport i fast form i stedet for gjennom kabel.Men det hender jo det er litt kjekt med aluminium da, alt kan vel ikke måles i antall lokale arbeidsplasser?
Ikkje for å vera ein kranglefant ("I am not purposely contentious"), men akkurat her er det jo faktisk NTEU som har argumentert for at vi ikkje kan det, medan motparten (representert ved Aasland/OED) vil hevda at vi har utstrekt sjølvråderett på området.I «Acer-saken» har saksøker Nei til EU (og Fellesforbundet gjennom sitt vedtak i forrige uke) markedsført en forestilling om at Norge kan knytte seg til EUs kraftmarked (og andre deler av samarbeidet) ut fra en à la carte modell.
Slik som eit datasenter for Google er digitalisert krafteksport?Aluminium er krafteksport i fast form i stedet for gjennom kabel.
Ikke bare, det har jo også en stor nasjonal verdi, både i form av beredskap og databasekyttelse.Mjo, man kan nok si at det er strømeksport via optisk fiber, ja.
Informasjon og energi henger veldig tett sammen.
The mass-energy-information equivalence principle
Landauer’s principle formulated in 1961 states that logical irreversibility implies physical irreversibility and demonstrated that information is physical. Herepubs.aip.org
Har inngående kunnskap om det, du kan lese mer om NAV sin skyplattform her: https://nais.io/Har du grunnlag for eller inngående kunnskap om dette?
Jada, det var derfor jeg presiserte skyløsninger, hvor GCP er foretrukket og overlegent mest brukt. Her forøvrig forholdet mellom on-prem og sky i nav pr 1 aprilKjenner godt til Nais. Er ikke eneste skyplattformen Nav benytter selv om den er preferert for nyutvikling.
Alle de store tunge virksomhetskritiske applikasjonene er fremdeles on-prem.
Se videoen, du. Høyesterettsjustitiarius tegner og forteller. Forklar oss deretter gjerne hvor du eventuelt mener hun tar feil.En dom er alltid "glassklar" - det har vi sett grelle eksempler på....
Nei, dæven sprelle. Er du fortørnet nå? Spiller ingen rolle, jeg har applaudert flere dommer jeg som viser seg å vært en (real!) bom - og dessuten kunne jeg ikke tenke meg å bruke halvminuttet på å se en tam video. Glassklart?Se videoen, du. Høyesterettsjustitiarius tegner og forteller. Forklar oss deretter gjerne hvor du eventuelt mener hun tar feil.