Ok, skjønner. Takk for infoHar et litt annet basselement ,2216-1 litt andre specs og samme D2 driver . Passivt delt og større horn....
Mer stuevennlig
Ok, skjønner. Takk for infoHar et litt annet basselement ,2216-1 litt andre specs og samme D2 driver . Passivt delt og større horn....
Mer stuevennlig
Den bruker 2216nd-1, "tilpasset passive komponenter" ifølge JBL, vanskelig å få tak i lenger.Ser ut til at JBL 4367 bruker samme basselement og kompresjonsdriver som
Kjenner Erin andre plasser fra men delvis, også auidoheritage.org har nore info.Har du målt selv på M2, eller er disse problemene hentet ut i fra det Erin på ASR fant ut med sin test?
100% enig! M2 låt fantastisk hos meg og jeg skal nok ha en DIY klone en gang. Spilte mye musikk det halvåret.Da er det ikke M2 du bygger lengre...
For å gjøre en ting klart fra en som har levd med orginal M2 en stund... Riktig nok korrigert med Audiolense....
Den definitivt BESTE høytaler jeg har hørt i en boks..... Fra deilig dypbass till smekk i midbass og en nesten..... beryllium lignende topp...
Ikke rør et godt konsept.... Er min mening!
M2 som der er orginalt spiller bedre enn 98 % av annet røkkel til fire ganger prisen....
Tenkte å drive mine med en av Crown ampene jeg har på garasjeloftet, en 4x1250N. Har også en 4x1250ND i kinoracket som kan brukes hvis jeg vil teste M2 i kinoen her, som har betraktelig bedre kontroll på akustikken.Med JBL 708 var det helt feil parametre i settingene som lå i Audio Architect. Endte opp med å legge de inn i mine Crowner manuelt.
Enda et sted hvor vi ser at Samsung ikke tar vare på JBL/Harman legacyen. Tenk publisere nye versjoner av et styringssystem hvor firmwarefilene til utstyret er korrupte?
Blir helt rått bygge Du er flink.Da har det gått en uke siden siste bildeoppdatering, men har litt lite å melde. Det blir rett og slett litt for lite verksted-tid nå i disse travle tider. Samme neste uke, med bare totalt to halve dager til rådighet. Velvel, de skal utnyttes effektivt i alle fall. Ti minutter her og en halvtime der, fremskritt blir det uansett om det går tregt. Nå er det jo heller ikke noe som haster, begge prosjekter nå fremover er til eget bruk.
Innfelling av topplokket på M2 ble ikke en enkel jobb. Det var jeg egentlig klar over, men den jobben tok nok en god del av tiden denne uka. I tillegg ble det laget en innfelt komboløsning på terminalplaten. Jeg fant ut at jeg ville ha to stk Speakonteminaler under den originale terminalen som er fra JBL. Da kan man velge om man vil bruke bare kabler eller Speakonkontakter. Og jeg har lagt til rette for fullaktiv drift med to terminaler, også for coaxdriveren.
Her er byggebilder så langt:
De ti monteringshullene på baksiden av waveguiden ble gjenget opp for M5-bolter, med senkehode. Muligens sterkere med M6, men tviler på at noen klarer å nøkke ut denne saken med ti bolter som er forankret 2cm nedi hullene:
Vis vedlegget 977077
Siden innfestingen på waveguisen/hornet sitter på tapper som stikker ut 5-6mm, må baffelen oppmåles noe så innihampen nøyaktig, med forborring, sjekking og forsenking og testing etter alle kunstens kompiserte regler:
Vis vedlegget 977082
Da var det på plass, og hullene passet, bortsett fra ett som bommet på en cm, selvfølgelig (Kan sees på forrige bilde om man leter litt...) Det ble straks plugget og borret opp på nytt...
Vis vedlegget 977083
Her ligger utfordringene i kø...klart for 45-graderne som nå må gjøres. Både innvendig under topplaten og utvendig på sideplater...
Vis vedlegget 977093
Baffel i tre deler, 65mm på det tykkeste!
Vis vedlegget 977094
Kjekke gule saker disse her! De holdes på plass med magneter med hurtiglås, og arbeidsstykket er godt fastlåst i rett spor før og under saging. Kommer til å kjøpe ett sett til, garantert!
Vis vedlegget 977095
Topplaten skåskjært for å passe inntil toppen av waveguide:
Vis vedlegget 977096
Grovtilpassing av topp og sideplate. Grunnen til at jeg gjør det sånn er at jeg ikke vil ha endeved fra topplaten ut i hjørnene. Mindre synlige skjøter og fare for seinere oppsprekking slik:
Vis vedlegget 977097
Ferdigpusset andre side, ser bedre ut her:
Vis vedlegget 977098
Vis vedlegget 977100
Begynner å få dette under kontroll her, litt mer småjustering så blir det tett:
Vis vedlegget 977103
Terminalplater i 12mm BB kryssfiner:
Vis vedlegget 977104
Hjelperamme for utfresing av hull til terminalplate:
Vis vedlegget 977105
For å slippe 25mm dyp kant ned til terminalene tok jeg en runde med 45 graders fresestål. Ser bedre ut enn rette kanter i alle fall:
Vis vedlegget 977106
Terminalplater på plass. Stort hull for JBL-terminal og små hull for Speakon. Alt blir utenpåliggende:
Vis vedlegget 977107
Tilpassing av baklokket. De hadde litt tight fit så måtte trimme ned en halv mm rundt hele veien. Det skal faktisk være plass til maling også...
Vis vedlegget 977108
Og når jeg først hadde fresestålet på plass så tok jeg også en bitteliten avfasing på hele baksiden samt rundt lokket. Det så fint ut på 4345 og passer fint her også, etter min smak!
Vis vedlegget 977109
Første kassen ble limt i formiddag, og den andre nå i ettermiddag. Kjører på med masse tvinger som vanlig:
Vis vedlegget 977110
Den ene siden på kassene er ikke limt på ennå, jeg fant ut at jeg vil gjøre ferdig dempingen og innfesting av basser før kassene lukkes.
Etter å ha kikket litt på ny pussemaskin falt valget ganske greit på Mirka. Har snart slitt ut to stk greie DeWalt-maskiner, og nå ville jeg gå for en av de bedre maskinene. Valget stod mellom Festtol og Mirka. Jeg veit ikke hva som er best, men denne her var lett og god å pusse med. Og veldig stillegående og vibrasjonsfri. Man kan avbalansere den selv med medfølgende utstyr, faktisk!
Vis vedlegget 977112
Jeg kjøpte også en 4m slage med strømleding til maskinen, dette er praktisk! Fem pakker med Abranet og padsavere ble også bestilt, så nå har jeg nok forbruksmateriell for et par år i alle fall:
Vis vedlegget 977114
Årets nyttigste julegave til meg selv!
Vis vedlegget 977115
Takk fot link, må sjekke dette ut når jeg kommer hjem i kveld!Bra jobba. Det begynner å bli komplisert ser jeg. Dette hadde ikke jeg fått til på gårdsplassen selv med bordsag og overfres tror jeg.
Er metoden din Hunsbeth lik måten han her gjør det på?
Tusen takk!Blir helt rått bygge Du er flink.
Da har jeg sett videoen. Hadde sett denne og lagret den tidligere faktisk, har minst tre til slike YTvideoer i M2-mappa. Problemet er at den er så kort at den egentlig ikke viser noen ting av det som er komplisert. Og det gjør at når DIYere setter i gang, så velges bare en firkanta kasse med vanlig lokk i hver ende, ferdig. Det blir altfor vanskelig å velge byggemetoden som de har valgt på fabrikkmodellen.Er metoden din Hunsbeth lik måten han her gjør det på?
Jeg vil påstå at luke er unødvendig, originalen har vel sikkert det, men klonen jeg bygde var uten, det var ingen problem å skru inn hornet via hullet til bassen.Da har jeg sett videoen. Hadde sett denne og lagret den tidligere faktisk, har minst tre til slike YTvideoer i M2-mappa. Problemet er at den er så kort at den egentlig ikke viser noen ting av det som er komplisert. Og det gjør at når DIYere setter i gang, så velges bare en firkanta kasse med vanlig lokk i hver ende, ferdig. Det blir altfor vanskelig å velge byggemetoden som de har valgt på fabrikkmodellen.
Ellers så har Cyril Dubuc i videoen valgt akkurat samme fremgangsmåte som det jeg har brukt. CNC til portstykket og avstivere, 3D-printing til portene, og skråskjærte sider. Det hadde vært kjekt å se hvordan han ordnet lokket. Der har han gjort det annerledes enn meg. Det ser ut som dobbelt topplokk, for eks. Men vanskelig å vite når man ikke ser noe av dette arbeidet i videoen.
Jeg må endre litt på Sketchup-tegningene, og skal prøve om jeg kan forenkle noe her slik at lokket kan freses ut på CNC. Målet er å få tegnet M2 slik at den blir lik originalen (sider og front i alle fall) og enkelt kan settes sammen uten for mye verktøy.
Jula har en lamellfres som funker helt fint, til en fornuftig penge.Eneste jeg kunnet tenkt meg, er en lamellfres når jeg begynner med JBL prosjektet.
Ja, snakket med han som printet dem ut, han sa vel det samme. Vi kunne også ha brukt lengre tid på printinga og fått enda jevnere overflate. Nyttig å vite hvis det blir bygging av flere.Det mønsteret inni portene er det som kalles infill i 3D print verden, en velger mengde infill før filen genereres for print, disse burde hatt 100% infill, da hadde de vært massive.
På M2 tror jeg ikke det vil bli eksperimentert med passivt filter for egen del i alle fall. Jeg har "den rette" forsterkeren til den for hjemmebruk, og trenger bare å laste ned de rette presets for dem. Jeg har i tillegg kjøpt det lille, men temmelig dyre passive filteret, som skal brukes på coaxen.Dette er spennende. Kan ha passivt filter i en ekstern boks (og en røslig integrert rørforsterker). Må sikkert betale en liten fee. Men det bør man jo