Cash 63
Æresmedlem
Synonymt med annet godt det ogsåLuktar illa smakar bra.
Synonymt med annet godt det ogsåLuktar illa smakar bra.
Troll og troll, vel vel. Det er et stort antall it-systemer ja. De aller fleste systemer snakker rimelig godt sammen. Noe av problemet er at NAVs oppgaver er så ekstremt differensiert at et system ikke kan dekke all saksbehandling. Videre er jo NAV sammensatt av både stat og kommune og lovverket setter begrensninger foroverføring av informasjon mellom de to delene av etaten. Å løse dette er opp til politikerne, de ansatte løser oppgavene så godt de kan.NAV er et mangehodet troll, de ansatte jobber med et utall it systemer, skal kunne alt om alt. Med andre ord; her må det ryddes......
Helt korrekt^ Så vidt jeg vet er NAVs IT-avdeling høyst oppegående. Ikke noe helseplattfomen-scenario der,
Ja!Dålig matkultur i Norge?
Ribbe vs. Pinnekött
Er dette den famøse rutinen som køyrer (ev. -de) på ein IBM-stormaskin frå den tida, med eit stort skilt der det står «ikkje rør!» på?En liten kuriositet er at sykepengerutinen kjører i et system som ble innført i 1978. Har ikke vært en feil på dette de siste 20 årene, så alt det gamle er ikke håpløst. Brukervennligheten er selvfølgelig ikke helt etter dagens standard.
Stemmer det. Ryktene sier at det er noen pensjonister som står i "beredskap" om noe skal hende.Er dette den famøse rutinen som køyrer (ev. -de) på ein IBM-stormaskin frå den tida, med eit stort skilt der det står «ikkje rør!» på?
Eg er elles, ut frå det vesle eg har sett, veldig fornøgd med både mekanikk og sluttbrukargrensesnitt hjå NAV. Det einaste som kanskje irriterer lett, er at det siste er så forenkla at det kan vera litt vanskeleg å beskriva det som ligg litt utanfor boksane. Hugsar at eg var kjempeglad då ein saksbehandlar faktisk ringde og spurde litt om saka eg hadde inne.
Har nevnt fargekartet her inne noen ganger, og regner egentlig med at det ikke er nytt for folk i Norge. Har vært i media flere ganger. Om det var nytt for dem du kaller biomassen her inne får være opp til deg.
Men i utlandet er det økende bevissthet over hvordan norsk laks blir til, grunnet flere opplysningsprogram om oppdrettet.
Her spør France 24 om norsk laks er en av verdens giftigste matvarer, og det var på den tiden jeg kunne fortelle om hva som skjer med oppdrettsfisken. Jeg hadde ingen problemer med å takke nei til laksen jeg ble tilbudt.
At det er store problemer forbundet med matvaren er selvsagt noe industrien gjør sitt beste for å så tvil om. Men bevisstheten i utlandet er betydelig. At jeg som norsk blir bedt om å fortelle om norsk lakseoppdrett bør vel ikke komme som en overraskelse. De jeg kjenner vet jeg er opptatt av mat og det er de gjerne selv også. Jeg bruker også tid på å peke på de få som kanskje produserer mer ansvarsfullt og forhåpentligvis sunnere.
Norsk lakseindustri har samme problem som dansk svineoppdrett hadde noen år tilbake. Da jeg bodde og arbeidet i København hadde jeg flere samtaler med Adam Price, som på den tiden også var matanmelder og opplevde å få drapstrusler fra ulike han kritiserte. Skandalene i dansk svineoppdrett førte til omfattende lovendringer, men også til at danske forbrukere ble ytterst skeptiske til en av sine viktigste eksportvarer fra landbruket og skandalene ga skubb til overgangen til økologisk landbruk og -varer som man ser i Danmark. Price gjorde dansk svineavl til et sentralt moment i en sesong av Borgen, i Strindbergsk: "Vi ses i min nästa pjäs," stil.
Norske oppdrettere burde fokusere mer på kvalitet og bærekraft, for de er i ferd med å ødelegge sin eksportvare.
Og jeg har ingen problemer med å takke nei til mat jeg ikke kunne tenke meg å spise. Om det er en selvfølge for veganere, utfra deres ønsker, burde det være like selvfølgelig for enhver annen, utfra egne prioriteringer.
Jeg syns det oppdretterne har gjort med laksen er synd. Har kjøpt mengder av laks gjennom årene, men interessen begynte å fallev etter kadmiumfunnene og etter alle opplysningene som kom om uforsvarlig produksjon, overgang til vegetabilsk fôr, antibiotikabruk, hinsides avlusingsmetoder, osv. Jeg savner lakse-sushi og -sashimi, men velger å stå over.
Your mileage may vary.
Tror du at oppdrettslaks er eneste matvare hvor det er sjanse for å få i seg miljøgifter? Det er også en seiglivet myte at laksen er full av antibiotika, dette er også målt og bekreftet av Mattilsynet. I dag brukes det nesten ikke antibiotika, etter at vaksinene kom. Alle er enige om at oppdretten har sine negative sider og liker man ikke smaken av slik laks er det jo greit. Men om du er opptatt av helse, vil f.eks gevinsten av å kutte ut alkohol være mye større enn ved å ikke spise oppdrettslaks Det er helt grei mat med mye sunt i seg.Jeg har mange forbindelser som er meget opptatt av mat og som slett ikke tar det som en fornærmelse å få vite hva mat inneholder. Tvert om.
Oppdrettsindustrien har ødelagt et produkt som i startfasen var god mat, men som er blitt kjørt ned kvalitetsmessig pga konkurranse og krav til maksimal inntjening pga alle problemene forbundet med produksjonen. Svinnet er enormt.
Det tas snarveier. Nylig kunne vi lese om fisk som ikke ble godkjent som dyrefôr, som ble sendt utenlands med Premium-merking. (Ikke bløgget).
Laksen «kokes» og får hydrogenperoksydbad, den spises opp av lus, den er vegetarianer i mesteparten av livet, den farges kunstig, og den innfrir på ingen måte produktløftet industrien har skapt gjennom reklame og salgskanaler.
Dette blir ikke bedre om man ikke sier fra, og det syns jeg man skal gjøre.
Jeg har en trekilos villaks tatt i Vänern tidligere i år, den skal i ovnen i romjulen. Det blir årets eneste laksemåltid for meg, så får det være det samme med tungmetallene.
Det er også en av flere grunner til at aktører prøver å komme seg bort fra mainframe. De som kan dette er godt voksne og det kommer ikke allverdens påfyll. Riktig nok takler maskinene alt mulig av siste skrik på programvaresiden, men de gamle kjerneapplikasjonene er ofte hundgamle og skrevet i COBOL. I dette markedet har også IBM et rent monopol og det gjør det vanskeligere i forhandlinger om pris på maskinvare, lisensavtaler for programvare osv.Stemmer det. Ryktene sier at det er noen pensjonister som står i "beredskap" om noe skal hende.
Likevel kan Vestre glede seg over at en rekke andre selskaper står i kø for å ta imot subsidier og skattepenger for å drive batteriproduksjon i Norge.
Ifølge Vestre selv har rundt 20 andre selskaper planene klare, og det er ingen overraskelse at flere vil ha penger fra staten. Regjeringen skal nå donere en milliard kroner i innovasjonstilskudd for batteriprosjekter.
For innbyggerne i Nordland er det kanskje like greit om Freyrs batterifabrikk ikke blir noe av, selv om det åpenbart er trist at selskapet sier opp 78 ansatte.
Fabrikken ville brukt 1,2–1,3 TWh strøm i året – mer enn hele Drammen.
Til tross for rekordnedbør i høst og fulle vannmagasiner, begynner vi allerede å se høye strømpriser. Spørsmålet er da hvor klokt det er å bygge opp mot 20 batterifabrikker som hver vil kunne kreve like mye strøm som en gjennomsnittlig norsk by.
Næringsminister Vestre og regjeringens løsning er å bygge ut mer vindkraft, spesielt havvind. Havvind er sterkt subsidiert, og prosjektet Sørlige Nordsjø 2 krever 23 milliarder kroner for å gjennomføres.
Samtidig nekter regjeringen å åpne opp for atomkraft, en kraftkilde som ikke slipper ut CO2, og der det står private firmaer klare til å bygge uten et øre i statsstøtte.
Regjeringens «grønne industriløft» krever at staten først skal subsidiere en næring, for så å skulle subsidiere mer ulønnsom vindkraft for å ta unna konsekvensene. Du risikerer å betale skatt for å subsidiere ulønnsomme næringer som gjør at du får enda dyrere strøm.
Alltid greit å skylde på ArbeiderpartietMener Ap at vi skal leve av subsidier etter oljen?
Ledergruppen og styret er de eneste som hittil fremstår som vinnere i «batterieventyret» Freyr. Et symptom på regjeringens såkalte «aktive næringspolitikk», skriver Hans Andreas Limi og Sivert Bjørnstad i Fremskrittspartiet.www.finansavisen.no
Freyr er dessverre et godt eksempel på hvordan Arbeiderpartiets aktive næringspolitikk fungerer i praksis. Det er ikke solgt et eneste batteri, men styret bevilget seg i fjor 60 millioner kroner i honorarer.
Regjeringens grønne industriløft krever 6 milliarder kroner i statlige tiltak frem mot 2025. I tillegg kommer alle eksisterende støtteordninger for såkalt grønne bedrifter. Det er enorme summer å hente for statsstøttede bedrifter i Norge.
Pengene kommer fra deg og meg. Og går til bedrifter som trolig aldri vil tjene penger uten statsstøtte...
Du vet, «grønne arbeidsplasser». Styret har gjort en utmerket jobb med å hente inn penger.Begynner ikke dette å nærme seg skandale? Er folket informert om dette og liten/ingen reaksjon. Jeg ser nesten aldri TV men det må vel blitt fokusert på dette vil jeg tro uansett om det er nåværende Ap eller forrige regjering som er grunnlegger. At et styre bevilger seg 60 mill i honorar før selskapet har tjent ei krone er uspiselig for alle. Jeg har ikke satt meg inn i detaljer om dette men det virker ganske sykt, overfladisk.
selvfølgelig er de ikke informert. det foreligger ikke en samlet energipolitikk for det grønne skiftet som vi som velgere kan forholde oss til. det er for det meste bare lyrikk og ad hoc tiltak, uten konsekvensanalyser. men det er slik de politiske eliter vil ha det; like hos begge administrasjonspartiene.Begynner ikke dette å nærme seg skandale? Er folket informert om dette og liten/ingen reaksjon. Jeg ser nesten aldri TV men det må vel blitt fokusert på dette vil jeg tro uansett om det er nåværende Ap eller forrige regjering som er grunnlegger. At et styre bevilger seg 60 mill i honorar før selskapet har tjent ei krone er uspiselig for alle. Jeg har ikke satt meg inn i detaljer om dette men det virker ganske sykt, overfladisk.
Folket vil ikke ha en helhetlig plan, siden det vil tvinge ganske mange til å innse at ulike mål og ønsker rett og slett ikke lar seg kombinere. Store retoriske tenkere bruker dette som «bevis» på politikernes påståtte udugelighet. Selvsagt må det finnes en enkel løsning på ethvert komplekst problem, noe annet er bare mangel på politisk vilje. Detaljene får man overlate til teknokratene, sies det.har de en helhetlig plan som ingen vil ha? eller er det distraksjonstale?
Neida. Folket vil ha «grønne arbeidsplasser», spesielt sånne nymotens greier som datasentre og batterifabrikker. Men «monstermaster» vil folket ikke ha, heller ikke vindturbiner, og ihvertfall ikke atomkraftverk. Import av kull- og atomkraft vil folket heller ikke ha. Det viste seg interessant nok at folket ikke engang ville ha en konsekvensutredning for helhetlig utbygging av vindkraft, måtte legges i skuffen før den var ferdig. Og da gjør politikerne som folket vil. Ikke klag på at politikerne mangler en helhetlig plan. Å si høyt at folkets vilje er urealistisk er politisk selvmord.
Elektrifisering av anleggsbransjen.
El-maskiner er dobbelt så dyrt
www.naeringsforeningen.no
Utslippsfrie anleggsmaskiner bidrar til å kutte Norges utslipp av klimagasser. Ved å tilby investeringsstøtte ønsker Enova å bidra til raskere markedsopptak og økt tilbud av serieproduserte utslippsfrie anleggsmaskiner, slik at disse på sikt blir det foretrukne alternativet uten støtte.
Utslippsfrie anleggsmaskiner | Enova | Enova
Enova tilbyr støtte ved innkjøp av utslippsfrie anleggsmaskiner.www.enova.no
Flaks at Norge også bidrar til å kutte Norges utslipp av klimagasser ved å sørge for at vår olje og gass brennes utenfor landets grenser.
Eksportverdier og volumer av norsk olje og gass - Norskpetroleum.no
Norge er en relativt liten aktør i et globalt oljemarkedet, men en betydelig aktør i det regionale gassmarkedet. Olje og gass utgjør halvparten av norsk vareeksport og er således Norges desidert viktigste eksportvarer.www.norskpetroleum.no
mye usammenhengende tale her.Folket vil ikke ha en helhetlig plan, siden det vil tvinge ganske mange til å innse at ulike mål og ønsker rett og slett ikke lar seg kombinere. Store retoriske tenkere bruker dette som «bevis» på politikernes påståtte udugelighet. Selvsagt må det finnes en enkel løsning på ethvert komplekst problem, noe annet er bare mangel på politisk vilje. Detaljene får man overlate til teknokratene, sies det.
Eller spesialoperasjonen han fikk krigskorset for da han tok en sivilist fra en landsby i AfghanistanVi kan vel anta at forsvarssjefen er like effektiv og pågående her som han har vært med å luke ut overgripere og annet utskudd i militæret.
Det får kanskje stå for min regning, men forrige regjering forsøkte vitterlig å legge frem en nasjonal plan for vindkraftutbygging. Det ble skutt ned i flammer av pressgrupper, medier, opposisjon og opinion. Måtte trekkes tilbake.Kan høres ut som løse påstander, eller har du bredd kontaktflate med folket, eller er det et annet folk for disse påstandene sammenfaller ikke med folkemeningen jeg oppfatter.
Så tankegangen i politiske kretser er at folk flest er dum og urealistisk, greit å vite hvorfor de passer på å unngå en åpen debatt om ting som kan være kontroversiell.
Dette har vært nevnt flere ganger i tråden, men det er virkelig helt uvirkelig at regjeringen trenerer denne utrolige viktige saken for Norge, Ukraina og Europa. Regjeringen har tydeligvis ikke forstått alvoret, det er fristende å bruke adjektiver som ble brukt for 80 år siden, men jeg skal la være.Den sittende regjering er definitivt et eksempel på hva som har gått galt. Det vanskelig å forstå hva de tenker på...eller med
Leder: Forsvarssjefen må på banen - VG