Ja, hvis man beskriver seg offentlig som «en jäkel på att stycka gris», så har man jo lagt listen.Ser også ut som man klarer kunststykket å kutte en kotelett med skikkelig/riktig tykkelse OG med fettkappe i nabolandet
Ja, hvis man beskriver seg offentlig som «en jäkel på att stycka gris», så har man jo lagt listen.
Husker SVTs parodi på barneTV
Hej alla barn jag heter Rulle
Jag kan göra sprit på kottar
Ock jag är en jäkel på fruntimmar
Dess lenger sør du kommer, dess høyere bruk av medisiner, og mindre frigang. Norge og Island er i en særstilling mht dyrevelferd og minimal bruk av medisiner.«EU’s industrilandbruk» som skremmebilde, ja. Bah, humbug. Det er heller ikke sånn at de naturlige forutsetningene er så mye bedre her enn på den andre siden av Svinesund. Samme landskap, mye sand og stein, små gårdsbruk med diverse attåtnæring i skogen og på sjøen. Naturlig og kulturelt er dette Norge, hvis vi ser bort fra bagatellen med freden i Roskilde (1658).
Vis vedlegget 1025261
OK, du har unektelig et poeng der. Ja, jeg handler jo helst kylling fra Stange eller Solvinge i norsk butikk, eller svin fra Grøstad (om man kan finne det). Det var faktisk antibiotikabruken (narasin) i Priors kylling som i sin tid fikk meg til å velge Stange. Da var Stange det eneste antibiotikafrie man kunne få kjøpt i norsk butikk. Heldigvis fulgte de andre etter, og Remas Solvinge (Hubbard) har blitt helt OK, men Nortura/Prior har fortsatt disse hurtigvoksende «belgisk blå»-kyllingene (Ross 308). De vil jeg helst ikke spise. Dyrevelferd er mer enn antibiotikabruk, og det norske landbrukssamvirket er ingen garantist for dyrevelferd. De må snarere dras bortover mens de gjør motstand hele veien.Underlig at Asbjørn har gått forbi alle de mer forseggjorte produktene i kjøttdisken i selv de billigste butikkene i Norge. Stange, Grøstad, Lofotlam mm. fl.
Endelig begynner Sverige å nærme seg Island og Norge mht. forbruket av antibiotika i dyreholdet, så de kommer etter så smått.
I Spania har ibérico griser minst ett mål mark pr stykk å bevege seg på.Dess lenger sør du kommer, dess høyere bruk av medisiner, og mindre frigang. Norge og Island er i en særstilling mht dyrevelferd og minimal bruk av medisiner.
Jeg vil aller helst unngå kjøtt fra og med Danmark og sørover, uansett hvor fantastisk det ser ut. Av flere årsaker.
Rema har faset ut Ross for lengst. Meny har gode produkter fra sitt eget merke Jacobs, og kylling fra Lerstang. Alle de andre kjedene har også egne merker eller tilknytning til leverandører med ekstra fokus på kvalitet og dyrevelferd. Vil du ha topp kvalitet i Norge finner du det, og om det koster ekstra, så er det fordi også bonden skal kunne leve av kvalitet.OK, du har unektelig et poeng der. Ja, jeg handler jo helst kylling fra Stange eller Solvinge i norsk butikk, eller svin fra Grøstad (om man kan finne det). Det var faktisk antibiotikabruken (narasin) i Priors kylling som i sin tid fikk meg til å velge det. Da var Stange det eneste antibiotikafrie man kunne få kjøpt i norsk butikk. Heldigvis fulgte de andre etter, men Nortura/Prior har fortsatt disse hurtigvoksende «belgisk blå»-kyllingene (Ross 308). De vil jeg ikke spise. Dyrevelferd er mer enn antibiotikabruk, og det norske landbrukssamvirket er ingen garantist for dyrevelferd. De må snarere dras bortover mens de gjør motstand hele veien.
Kyllingen Ross 308 må fases ut
Kyllingene i norsk matproduksjon er avlet til abnorm vekst. Kyllingen Ross 308 vokser så fort fordi den skal gi mest mulig kjøtt for minst mulig penger.dyrevern.noKyllingen Ross 308 må fases ut
Kyllingene i norsk matproduksjon er avlet til abnorm vekst. Kyllingen Ross 308 vokser så fort fordi den skal gi mest mulig kjøtt for minst mulig penger.dyrevern.no
Sjekk forbruket av medisiner.I Spania har ibérico griser minst ett mål mark pr stykk å bevege seg på.
Grøstad og Grilstad og hva de kaller seg i Norge kan gå og legge seg
Kjøpte (temmeleg tilfeldig) egg frå Stange på Rema i går, med vesentleg lågare pris enn Prior. Eg har gjeve opp å forstå korleis norske egg vert prisa i butikk. Verkeleg.Vil du ha topp kvalitet i Norge finner du det, og om det koster ekstra, så er det fordi også bonden skal kunne leve av kvalitet.
På innvandrerbutikker i og omkring hovedstaden får du som oftest egg direkte fra lokale produsenter, med eksellent kvalitet til fornuftige priser. Anbefales!Kjøpte (temmeleg tilfeldig) egg frå Stange på Rema i går, med vesentleg lågare pris enn Prior. Eg har gjeve opp å forstå korleis norske egg vert prisa i butikk. Verkeleg.
Men egga frå Stange var gode, altså.
Grøstad er et gårdsbruk. Grilstad et merkenavn. Meningsløs sammenligning.Grøstad og Grilstad og hva de kaller seg i Norge kan gå og legge seg
Ja, litt slik min lokale Kiwi ordna seg under problema no i mai. Eg veit, men eg skal vedgå at eg er litt bekymra for type lagring og oppbevaring på ein del slike sjapper. Ikkje at det er kjempekritisk, egg er jo ikkje kritisk kjølevare, og til ein del føremål er halvgamle egg like greie som ferske.På innvandrerbutikker i og omkring hovedstaden får du som oftest egg direkte fra lokale produsenter, med eksellent kvalitet til fornuftige priser. Anbefales!
Hvor mye forteller utseendet om dyrevelferd og antibiotikainnhold?Vis vedlegget 1025275
Slik ser en god svinefilet ut.
Cerdo Ibérico og godt marmorert
Som enhver kokk veit, smaken sitter i fettet
Skal love deg at Iberico gris med alle sine krav til at det kan kalles en Iberico gris har det ekstremt mye bedre enn en norsk gris som stort sett står på betong året rundt. Du kan jo Google Iberico pig og lese deg opp litt.Hvor mye forteller utseendet om dyrevelferd og antibiotikainnhold?
Uten å påberope meg spesiell ekspertise vil jeg påstå at Grøstads produkter i beste fall er omtrent på samme nivå som Scans «rapsgris» i svensk butikk. Bedre enn gjennomsnittet, men ikke eksepsjonell. Andrevalg hvis Kustkött/KustChark er utsolgt.Dette er hva noen får seg til å kalle "toppkvalitet"
Som residente i Spania kan jeg si deg at Ibérico svin er rigorøst kontrollertHvor mye forteller utseendet om dyrevelferd og antibiotikainnhold?
Hvilket selvsagt også forklarer hvorfor jeg ikke finner den hos Coop og Rema. Norgesgruppens egen merkevare.Grøstad er forøvrig underlagt UNIL og er en merkevare med stort sett overprisa ræl
At du foretrekker norsk spekemat framfor spansk og italiensk. Deg om det. Den vanlige norske industrispekematen (Gilde m.fl) er mere egnet som ølbrikke eller bokmerke. Ramsalt og tørr !Sjekk forbruket av medisiner.
Jo, det smaker bra, men jeg spiser det kun motvillig når jeg er i "syden".
Og det er min oppriktige oppfatning at norsk spekemat overgår spansk og italiensk med god margin.
Sjømat er min greie. Nei, ikke oppdrettslaks.
Likevel klart billigere enn Jarlsberg i Norge, også den gangen den ble produsert på norsk melk for eksport, før lisensproduksjon ble etablert. Da jeg bodde der borte fascinerte det meg at jeg kunne kjøpe langtreist Jarlsberg billigere på min lokale Bread & Circus i Cambridge, MA enn på Rema og Coop i Norge. Et logistikkmirakel med negative transportkostnader og anti-fordyrende mellomledd.De fleste nordmenn tror at Jarlsberg er en særegen norsk ost. Det er den IKKE. Det er en helt grei emmenthaler type ost. Litt smaksfattig etter min mening. "Mild og god" som det heter her i Norge. Men de har klart kunsten i merkevarebygging, spesielt i USA hvor de har lisensproduksjon. De kjører "Haiendtrikset" - eksklusivitet gjennom pris. Det er den dyreste emmenthaleren på markedet over der.
Norgesgruppen kjøpte merket og "brander" produkter fra ulike steder med navnet Grøstad. Det man kjøper har ingen som helst kobling til hva Grøstad gård opprinnelig gjorde.Når det gjelder Grøs(s)tad gris - gården ligger i nabolaget her, så er det selvfølgelig sånn det går nå man starter som ideologist.
Man gjør det man vil for og få et topp produkt slik man selv vil ha det, men så treffer man spikern, og markedet krever mer enn hva man klarer og levere, og går da på kompromiss med det enn startet med. Og med hånden inn i vepsebolet Norges Gruppen, gjør nok ikke saken noe bedre.
Storytelling er jo mye brukt også innen matvarebransjen, og det virker !. Inter ord er vel mer misbrukt enn Hjemmelaget.Norgesgruppen kjøpte merket og "brander" produkter fra ulike steder med navnet Grøstad. Det man kjøper har ingen som helst kobling til hva Grøstad gård opprinnelig gjorde.
Ja og Tine reklamen der kyra gresser på en kløver eng og budeia danser rundt i bunad og synger folkeviserDu har da vel sett reklamen, hvor alle damene står og rører i hver sin gryte???
Gammel sak (det er snakk om 2015) men vet ikke om noe har endret seg siden (neppe)Alltid stusset over hvorfor NORA slipper unna med ordet Hjemmelaget.