Audiophile-Arve
Æresmedlem
Naturlegvis! Sjølv er eg no kårkall under staten.
Vår erfaring er at første kassen fra ulike leverandører har rimelig bra kvalitet. Påfølgende kasser inneholdt alt for ofte varer som var utdatert før uken var omme. Myke gulrøtter og slappe brune salater i bytte mot å slippe besøke butikken selv ble etter hvert en dårlig deal.Et dagligvarer levert på døra et konsept som vil gi avkastning til eierne? Meninger?
Idiotopplegg. Tre selskap satte i gang i Norge. Kolonial/ODA, som måtte bytte navn da de fikk internasjonale ambisjoner: utlendinger var kjappe med å fortelle dem at ordet "kolonial" har assosiasjoner til slavetid og utbytting. Selv har jeg stusset over alle småbutikkene som bruker kolonial, selv om de er nystartede.Selskapet ODA som leverer dagligvarer på døra til folk på utvalgte steder på østlandet, sier opp nye 150 ansatte etter at 70 ansatte ganske nylig måtte gå.
Investorer har over mange år spyttet flere hundre millioner inn i selskapet for å holde det flytende.
ODA har lagt ned virksomheten i flere land.
Et dagligvarer levert på døra et konsept som vil gi avkastning til eierne? Meninger?
Anar ikkje.Et dagligvarer levert på døra et konsept som vil gi avkastning til eierne?
Fela er langtfra den første som kommenterer logistikkutfordringene ved noe slikt. Om man ser på hva en mann + bil koster i timen og hvor mye kan kan levere pr. time og hvor lave marginene er på det som selges så er det vanskelig å se at dette er en brilijant forretningside. Logistikk er dyrt, spesielt når den skal ut på døra til den enkelte kunde over betydelige geografiske avstander. Det er flere som har prøvd før Oda uten å få det til, riktig nok uten den samme skalen på operasjonen (og ei heller på tapene).Hvorfor ikke alle bare tar en telefon til sveariket før de setter igang med noe skjønner hvertfall ikke jeg, kunne spart dem for mye lidelse
Det var vel ca der jeg endte opp også, men hovedproblemet var et vareutvalg som tilsvarer en nokså utsolgt Rema-butikk på en lørdag ettermiddag. Litt av poenget med å handle dagligvarer (og alt annet) på nett er nettopp å kunne få adgang til langt større vareutvalg enn det som er tilgjengelig på hyllen hos den lokale høkeren. Og da går jeg heller opp til Holdbart-butikken for å se hva de har fått inn denne uken.Vår erfaring er at første kassen fra ulike leverandører har rimelig bra kvalitet. Påfølgende kasser inneholdt alt for ofte varer som var utdatert før uken var omme. Myke gulrøtter og slappe brune salater i bytte mot å slippe besøke butikken selv ble etter hvert en dårlig deal.
Joda, men dette er jo ikke det eneste han har løsningen på... Det er jo også finurlig at det påp innpust og utpust klages på at markedet er delt i tre så klages det også på når noen prøver å utfordre de store. Ekstra spesielt i dette tilfellet var jo at de i tillegg ødela for en økologisk promperomsbedrift.Fela er langtfra den første som kommenterer logistikkutfordringene ved noe slikt. Om man ser på hva en mann + bil koster i timen og hvor mye kan kan levere pr. time og hvor lave marginene er på det som selges så er det vanskelig å se at dette er en brilijant forretningside. Logistikk er dyrt, spesielt når den skal ut på døra til den enkelte kunde over betydelige geografiske avstander. Det er flere som har prøvd før Oda uten å få det til, riktig nok uten den samme skalen på operasjonen (og ei heller på tapene).
Da en kompis av meg bodde i 4. etasje uten heis og hadde barnehagebarn var han glad i Oda. Bestillte tunge ting som mel og drikkevarer derfra (skal sies at fyren ikke akkurat er en atlet).
At noen lanserer et konsept betyr ikke at det er dritsmart eller vil gå bra, men fasiten blir gjerne tydeligere den ene eller andre veien i ettertid.
Tar det fra hukommelsen. Da Brødboksen gikk konkurs var det etter å ha levert til folks brødbokser i lang tid, til dundrende underskudd. Snittordren var på 59 kroner, men kostet over 350 å levere, i mange. tilfeller høyere, fordi de satset på å utvide dekningsområdet mot slutten.Brødboksen var jo helt sinnssykt. Noen få bakevarer, litt juice og eventuelt en avis tror jeg) kunne man få på døra om morgenen til ingen penger inøeveringskost.
Nja. Men eg er imponert over ein del småbutikkar på bygdene som i praksis fungerer som leveringspunkt: du får kva som helst, men må bestilla dagen før.Nei, fri og bevare meg.... slike problemer har vi ikke ude i provinserne....
Transportbransjen og ymse sjapper som har oppdragene med hjemlevering av ditt og datt for ymse firmaer er vel også noe av det mer suspekte som finnes innenfor arbeidslivet i Norge for den som er opptatt av slikt. Som en eller annen skrev en gang - det er noen som betaler for gratis hjemtransport og denne "noen" er ofte sjåførene som kjører.
Jeg liker egentlig også å gå i matbutikker, men setter sjelden min fot i en Xtra, Kiwi eller Rema-butikk.Jeg er ikke typen til å skulle handle hos ODA aller tilsvarende.
Når jeg handler frukt og grønt velger jeg ut hvilken kålrot jeg vil kjøpe, hvilket kålhode og ikke minst hvilke appelsiner jeg eventuelt tar med meg hjem.
Ikke minst det at jeg liker å gå på oppdagelsferd i butikken, se hvilke nyheter som er kommet. F eks de gode Smögensalatene fra Lerøy som Rema har. Eller de nye Lohmanders dressingene som nå finnes i kjøledisken på Coop.
Eller alle de gode tilbudene i «halvprisdiskene», som i går kveld på Rema da det lå flere Pampas langtidsmørnet entrecote der. Var bare å plukke med seg å hive i fryseren
Oda i Norge hadde en omsetning i 2022 på 2.7 milliarder kroner (2022 er siste godkjente regnskap så vidt jeg vet) så det er åpenbart en del som handler der, det er ca 1% av det norske dagligvaremarkedet. Gitt hvor absurd mange dagligvarebutikker det finnes i sentrale strøk i Norge så er det nok mange som handler etter "innfallsmetoden" også og da må man nesten gå på butikken når man trenger noe eller vil ha noe.Alle bor ikke innenfor Ring 2 i Oslo, det skjønner jeg, men jeg skjønner ikke at småbarnforeldre gidder å bruke tid på å dra på Rema når Oda finnes. Prisen er omtrent den samme og.
Det er jo praktisk å få en stakkar til å bære ens grunnmatvarer hjem, de er jo like i alle butikkene.Oda i Norge hadde en omsetning i 2022 på 2.7 milliarder kroner (2022 er siste godkjente regnskap så vidt jeg vet) så det er åpenbart en del som handler der, det er ca 1% av det norske dagligvaremarkedet. Gitt hvor absurd mange dagligvarebutikker det finnes i sentrale strøk i Norge så er det nok mange som handler etter "innfallsmetoden" også og da må man nesten gå på butikken når man trenger noe eller vil ha noe.
Her det best å skalere ned topplinja betydelig, da blir det mindre for investorene å tilføre i ny frisk kapitalDet er jo praktisk å få en stakkar til å bære ens grunnmatvarer hjem, de er jo like i alle butikkene.
Så kan man bruke ledig tid på å oppsøke spesialbutikker og -utvalg.
Omsetningen har vært høy i Oda, men det hjelper lite når driftsresultatet er i minus og blir verre over tid. Det er ikke nytt at man satser og har en periode med høyere kostnader enn inntekter, inntil man når breakeven og helst betydelig bedre. I ODAs tilfelle er dette et mer og mer usannsynlig mål, og en utenlandssatsing var ikke løsningen. (Ikke for Dagens heller, som rotet seg inn i det danske matmarkedet).
ODA, de seneste årene. En tøff bunnlinje.
Vis vedlegget 1029614
Rart det der. Er produksjon virkelig så mye mer kostnadseffektiv i Danmark?Så merkes eggmangelen også her hvor jeg bor, og jeg endte opp med 12 danske egg køpt på Rema til kr 24,90
Man må ut med ca 1 krone og 50 øre norske for en dansk krone nå, i tillegg er lønnsnivået i Danmark generelt høyt uten at jeg
aner noe om hva den danske bonden tjener.
Vanligvis går jeg for de kortreiste eggene fra en gård i nærheten, også på den lokale Rema-butikken, de koster kr 48,- for 12.
Det sier kanskje noe om hvor i kjeden de «fordyrende mellomleddene» befinner seg, hvis importerte danske egg hos Rema er billige, lokale egg via uavhengig pakkeri til innvandrersjappa er billige, og lokale egg via Priors pakkeri til Rema er dyre. Mulig man kunne regne ut noe der.Betaler stort sett 79,90 for et brett med 30 egg på den lokale innvandrersjappa som de henter fra https://rias-egg.no/. Så det er også mulig å kjøpe norske gode egg for omtrent samme prisen som de importerte