350 kr/kg for rund fisk i butikk? Det skjer vel noe med den også på veien dit, men jeg kan ikke detaljene i verdikjeden. Om man insisterer på bare å spise indrefileten vil man kanskje få en annen kilopris enn for helt dyr.
Jeg ser torskefilet til 120 kr/kg i butikk her, og da er en god del skinn og ben fjernet på veien fra båten til disken.
meny.no
Dessuten, prisen til fisker:
Torskeprisen har toppet seg til 90-tallet i kilopris og kan komme til å bryte den magiske grensa på 100 kroner kiloet snart.
www.fiskeribladet.no
Til sammenligning: Produsentpris gris fra Nortura er 1050 kr pr 25 kgs «helsegris», 42 kr kg. Lykke til med å finne den som filet i butikk til ca det dobbelte av produsentprisen, dvs 84 kr/kg for svinefilet. Butikkprisen ser ut til å starte rundt 200 kr/kg, ca fem ganger produsentprisen.
(10.01.25) Avregningsprisen for gris økes med kr 0,80 pr kg fra mandag 13. januar, dette er ihht prisløypen og grunnet økt engrospris.
medlem.nortura.no
meny.no
Interessant sammenligning, det der. Fiskerne sitter igjen med en
mye større andel av konsumentprisen i sin verdikjede, til tross for at prisene ikke er politisk styrt og mellomleddet ikke er et produsenteid kvasimonopol med statsdelegert reguleringsmyndighet.