Deng1
Hi-Fi freak
Ingenting galt, bare at det og finnes bedre kverner.Hva er galt med Mazzer?
Det er industristandard i hele verden?
Uansett kvern, så var kaffen flat i smak, og det hadde ingenting med kvern og gjøre.
Ingenting galt, bare at det og finnes bedre kverner.Hva er galt med Mazzer?
Det er industristandard i hele verden?
Yepp, det er håndtverket fra den som lager kaffe som er key.Ingenting galt, bare at det og finnes bedre kverner.
Uansett kvern, så var kaffen flat i smak, og det hadde ingenting med kvern og gjøre.
Når du har jobbet med "state of the art" maskiner, så kjøper du ikke noe halvgodt og halvdyrt til å ha hjemme.Italienske baristaer er mestere på effektivitet - ikke alltid det ligger så mye passion bak det.
Har inntrykk at dem er litt mer oldschool enn det resten har blitt....
Uansett så er det jo stas og få sånn skryt.
Hva kaffegear har du selv hjemme ?
Hvor var du?Ingenting galt, bare at det og finnes bedre kverner.
Uansett kvern, så var kaffen flat i smak, og det hadde ingenting med kvern og gjøre.
Jeg har Wilfa sin Uniform kvern, den kverner jevnt og fint nok til espresso. Usikker på om den wilfa svart klarer det? Kanskje noen andre har erfaringer.Har wilfa svart kvern
Traktern kaffebar oppi Storgata er vel mere aktuell om de er kaffe man jakter på.Nøtterøy Bakeri sin avd i Horten - bakervarene var MYE bedre enn kaffen
De kan bake.Nøtterøy Bakeri sin avd i Horten - bakervarene var MYE bedre enn kaffen
En ting som er litt dumt med slike undersøkelser er at ingen vet hva en kopp er.Ikkje heilt ny, men...
Stor kaffestudie gir grønt lys for 3–4 kopper om dagen
En forskergruppe har endevendt forskningen om kaffens effekt på helsa. Funnene burde berolige de fleste kaffe-elskere.www.forskning.no
Heeeeeeey Sort ren kaffe ... hva er de andre da ?Ut fra dette leser/gjetter jeg på at alt under en drøy liter kaffe (sort, ren kaffe, ikke esspresso eller americano eller...) er bra for mental og fysisk helse
Americano, latte og hva alt annet de lager med kaffe. Dette er ikke ren kaffeHeeeeeeey Sort ren kaffe ... hva er de andre da ?
Nå skal jeg være snill og si at det du mener er traktekaffe
Kaffe er godt og summen av lastene skal være konstant
Americano er omtrent det samme som traktekaffe (i styrke)Americano, latte og hva alt annet de lager med kaffe. Dette er ikke ren kaffe
Trakterkaffe kan jo være sort kaffe, men også aeropress, french press, pour over...Velg din favorittmetode å lage kaffe.
Jeg så den YT som ble lagt ut i post https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/kaffe.17155/post-4055734 hvor Hoffman sa halveringstid på 5 timer, men det er "minor detail"Koffein har halveringstid på 6 timer. Jeg drikker min ene kopp om morgenen. Etter kl 1800 kan jeg bare glemme. De av oss med pulsklokker ser lett virkningen kaffe har på puls, nattesøvn og HRV.
Volumenheter som benyttes til matlaging angir kaffekopp til 1,5 dl.En ting som er litt dumt med slike undersøkelser er at ingen vet hva en kopp er.
Ofte er det 1-2dl, mens en vanlig normann har kopp på ca 3dl. Så hvis jeg gjetter så er 3-4kopper det samme som 4-12dl.
Men bruker internasjonale undersøkelser snl?Volumenheter som benyttes til matlaging angir kaffekopp til 1,5 dl.
målenheter for matlaging – Store norske leksikon (snl.no)
Vis vedlegget 1051422
Parameter | Value |
---|---|
Necessary portion of ground coffee | 7 g ± 0,5 |
Exit temperature of water from unit | 88°C ± 2°C |
Temperature in cup | 67°C ± 3°C |
Entry water pressure | 9 bar ± 1 |
Percolation time | 25 ± 5 seconds |
Viscosity at 45°C | > 1,5 mPa s |
Total fat | > 2 mg/ml |
Caffeine | < 100 mg/cup |
Volume in cup (including crema) | 25 ml ± 2,5 |
Jeg kan selvsagt ikke svare for Tysland som land, men min erfaring er at de har vesentlig mørkere brenning enn hva som er typisk i Norge.Er det mørkbrent kaffe i Tyskland?
Jeg vet ikke.