xerxes
Æresmedlem
Sist redigert:
Kommer sikkert til og funke, det er det værste av altBygget ved siden av Meny.
Vis vedlegget 1051438
Nettopp.Kommer sikkert til og funke, det er det værste av alt
Ett tips, fräs ur större spår på slaktarblocket slipper det rinna över.Grillkveld. Den ene gjesten hadde glemt igjen pakken med Angus entrecôte fra Horgen, i Oslo, så vi improviserte.
Først ut i tomathagen.
Vis vedlegget 1051470
Og så ta opp noen poteter og avsløre den hemmelige kantarellplassen.
Vis vedlegget 1051471
Deretter fyr og flamme. Rösti-poteter på planchaen, sammen med kantarellene, kylling som snurrer i grillen, sammen med en nyretapp, en nyre og noen chorizopølser.
Vis vedlegget 1051472
På med litt salmuera på kyllingen.
Vis vedlegget 1051473
Snu Röstipotetene.
Vis vedlegget 1051474
Han som glemte entrecôtene ville ikke spise nyre, men måtte, om han skulle få smake nyretappen. OK, da, meldte han. Neste gang har han lovet å spise chinchulines (tynntarm).
Vis vedlegget 1051475
Vis vedlegget 1051476
Det gikk bra, til slutt. Besøkende vil spise ved tilberedningsbenken, så jeg må lage en liten rampe de kan stå på, bord og stoler er like ved, men det vil de ikke ha. Det er jo "som i Argentina", der man spiser etterhvert som ting blir klart. Jeg har funnet en som lager utrolig gode morcillas (blodpølser) og de går rett hjem.
Vis vedlegget 1051477
Heldige gjester selv om du pusher komfortsonen deres!Grillkveld. Den ene gjesten hadde glemt igjen pakken med Angus entrecôte fra Horgen, i Oslo, så vi improviserte.
Først ut i tomathagen.
Vis vedlegget 1051470
Og så ta opp noen poteter og avsløre den hemmelige kantarellplassen.
Vis vedlegget 1051471
Deretter fyr og flamme. Rösti-poteter på planchaen, sammen med kantarellene, kylling som snurrer i grillen, sammen med en nyretapp, en nyre og noen chorizopølser.
Vis vedlegget 1051472
På med litt salmuera på kyllingen.
Vis vedlegget 1051473
Snu Röstipotetene.
Vis vedlegget 1051474
Han som glemte entrecôtene ville ikke spise nyre, men måtte, om han skulle få smake nyretappen. OK, da, meldte han. Neste gang har han lovet å spise chinchulines (tynntarm).
Vis vedlegget 1051475
Vis vedlegget 1051476
Det gikk bra, til slutt. Besøkende vil spise ved tilberedningsbenken, så jeg må lage en liten rampe de kan stå på, bord og stoler er like ved, men det vil de ikke ha. Det er jo "som i Argentina", der man spiser etterhvert som ting blir klart. Jeg har funnet en som lager utrolig gode morcillas (blodpølser) og de går rett hjem.
Vis vedlegget 1051477
Intressant, betalar 90:- för en karta med 30 ägg. Direkt från producenten.Delås gård ligger i Skjeberg og drives av Camilla og Raymund. Den er blitt en økologisk mønstergård, med mange aktiviteter, og de er mentorer for flere som har begynt med drift av mindre småbruk, rundt omkring på Østlandet og Vestfold. I anledning Økouka har de samling på gården 20. september, der de skal fortelle om hva det innebærer å drive økologisk, den samlingen blir nok populær.
Delås gård har selvbetjent gårdsbutikk og Camilla fikk en sms fra en kunde, som undret seg over prisen på eggene fra gården. Hønene er i mobile hønsehus, som trekkes etter sauenes beiter. Insekter legger egg i sauenes avføring, larver klekkes, hønene flyttes inn på området og sparker i saueskiten for å komme til larvene. Jordene gjødsles naturlig, mikrolivet i samme aktiveres, hønene får egg med skikkelig gule plommer fordi de beiter i engen, i tillegg til insektjakten.
All good og kvaliteten på eggene banker alt du får i butikken, om du da ikke er på en av de få som får egg fra Herfra eller Delås.
Så til sms'en og Camillas svar.
Vis vedlegget 1052889
Eggene koster 5,50/stk. Og det er ikke dyrt i det hele tatt. Man kan selvsagt gå for egg fra såkalt frittgående høner, som aldri ser dagslys, som får stint med fiskemel i kosten (årsaken til at det lukter sardiner/tran av eggene) og som får pelletfôr, da avhenger det litt av hva en matkjede ev. har av tilbud på eggene, du finner dem sikkert til 3/stk. Velbekommen.
Men om du vil ha egg fra høner som lever utendørs (i polytunnel om vinteren, der de spiser opp og sparker ned etter tomatplantene og gjødsler jorden til neste sesong), må du ut med hele 5,50/stk. Fryktelige greier.
Jeg syns Camilla får sagt det. Men hun er også til vanlig meget frittalende. Og bra er det.
Hønene på Delås.
Høns i Det grønne skafferi | Intervju med Delås gård - mariaberghestad.no
Jeg skal få høner! I den anledning har jeg intervjuet Delås gård som setter dyra i arbeid og der de inngår i økosystemet. DEM vil jeg lære om høns av!mariaberghestad.no
Da Korsvold leverte sine økologiske egg til Fiskeriet i Oslo, Maschmans, Fjelberg, o.a., gikk de for 10/stk i butikken, og de ble kjapt utsolgt.Intressant, betalar 90:- för en karta med 30 ägg. Direkt från producenten.
Aftenposten om Delås, for dem som har abo. Åpningsbildene er tilgjengelige for alle, forteller litt.Delås gård ligger i Skjeberg og drives av Camilla og Raymund. Den er blitt en økologisk mønstergård, med mange aktiviteter, og de er mentorer for flere som har begynt med drift av mindre småbruk, rundt omkring på Østlandet og Vestfold. I anledning Økouka har de samling på gården 20. september, der de skal fortelle om hva det innebærer å drive økologisk, den samlingen blir nok populær.
Delås gård har selvbetjent gårdsbutikk og Camilla fikk en sms fra en kunde, som undret seg over prisen på eggene fra gården. Hønene er i mobile hønsehus, som trekkes etter sauenes beiter. Insekter legger egg i sauenes avføring, larver klekkes, hønene flyttes inn på området og sparker i saueskiten for å komme til larvene. Jordene gjødsles naturlig, mikrolivet i samme aktiveres, hønene får egg med skikkelig gule plommer fordi de beiter i engen, i tillegg til insektjakten.
All good og kvaliteten på eggene banker alt du får i butikken, om du da ikke er på en av de få som får egg fra Herfra eller Delås.
Så til sms'en og Camillas svar.
Vis vedlegget 1052889
Eggene koster 5,50/stk. Og det er ikke dyrt i det hele tatt. Man kan selvsagt gå for egg fra såkalt frittgående høner, som aldri ser dagslys, som får stint med fiskemel i kosten (årsaken til at det lukter sardiner/tran av eggene) og som får pelletfôr, da avhenger det litt av hva en matkjede ev. har av tilbud på eggene, du finner dem sikkert til 3/stk. Velbekommen.
Men om du vil ha egg fra høner som lever utendørs (i polytunnel om vinteren, der de spiser opp og sparker ned etter tomatplantene og gjødsler jorden til neste sesong), må du ut med hele 5,50/stk. Fryktelige greier.
Jeg syns Camilla får sagt det. Men hun er også til vanlig meget frittalende. Og bra er det.
Hønene på Delås.
Høns i Det grønne skafferi | Intervju med Delås gård - mariaberghestad.no
Jeg skal få høner! I den anledning har jeg intervjuet Delås gård som setter dyra i arbeid og der de inngår i økosystemet. DEM vil jeg lære om høns av!mariaberghestad.no
Jeg har hørt at pensjonerte melkekuer som får lov til å gå rundt å slappe av og gresse ett års tid gir meget fint kjøtt, stemmer det?En god nabo undrer om vi ikke bør ha noen av disse gående hos oss. Var på hans beitemark på Lindö mandag. Der har han 36 Highland Cattle gående, og hjemme på gården har han ni tre år gamle stuter som skal avsted til slakteriet.
Så nå, mens en kylling er i ovnen og sopprisottoen er klar, sitter jeg og stusser. Har egentlig hatt lyst på Angus på gården, på grunn av bedre marmorering, men det er smart å ha en nær nabo som rådgiver og oppfølger.
Gjerne lenger tid enn det. Forutsetter at man får betalt for oppfôringen. Problemet er at melkekyr er grundig utmelket. Avdrott på en ku har gått fra et par tusen kilo på begynnelsen av 1900-tallet, for det som da var "ei god ku", til over 10000 kilo for "ei ku verdt oppmerksomhet" nå. Det betyr at kreket er blitt kjørt hardt i sin levetid og det er nok ikke beste grunnlag for godt kjøtt, i forhold til en kjøttrase.Jeg har hørt at pensjonerte melkekuer som får lov til å gå rundt å slappe av og gresse ett års tid gir meget fint kjøtt, stemmer det?
Du heller i dem øl, og stapper i dem en blanding av gress og ris, opp til 10 kilo pr dag. Overfôring av mat med veldig høyt fett- og karbohydratinnhold fører til den overdrevne marmoreringen som av en eller annen grunn er så ettertraktet. I tillegg melkepulver o.a., avhengig av hva nettopp denne leverandøren har av "tradisjon" som særmerker dennes kjøtt.Hvordan tvangsforer man en ku? Med pistol?
Hæ? Massasje 8 timer i døgnet og litervis med øl. Kan vel knapt få det bedre.^^ Det mø-dyret der ser ikke ut til å ha det særlig bra.
Det er 13 år siden videoen ble lagt ut, og den er definitivt ikke ny da heller.. la oss si 80 tallet, og at det er en reklame/propaganda film.^^ Det mø-dyret der ser ikke ut til å ha det særlig bra.