Helvete da Jeg som hadde tenkt å være først i køen når kjelleren gjenåpnes med nytt oppsettJa, alle de andre 1.200 buteljene ++ er borte! Perfekt timing var det.
1 flaska 2022 Le Grappin Montagny Premier Cru https://www2.caviste.se/wordpress/wp-content/uploads/2013/09/Faktablad_CAV0020_noyer.pdf Torrt vitt vin. AOC Montagny 1er Cru. 100% chardonnay från 40-åriga stockar i sydostlig sluttning i vingården Les Treuffères. Porös jord av lera och kalksten. Jäst och lagrat med jästfällningen på två stycken 400-liters ekfat i 18 månader följt av en månad i tank. Buteljerat i maj 2024. 13% alkohol. Innehåller sulfiter. Drick: 2024-2029. Serveringstemp: 10°C. Karafferas: Nej. Frisk och komplex doft med mogen gul och vit stenfrukt, nyskuren ananas, citronzest, sommaräng, färska örter och krutrökig stenighet. Smaken är fyllig med rikt gulfruktig karaktär. Gul persika, moget gult äpple, ananas, smör och våt sten. Eftersmaken är lång och fyllig med stram kalkstensmineralitet. Prova till grillad fet fisk eller fin fransk ostbricka. |
…. fyrstekake ….Drikker ikke så mye lenger, heller ikke samme grad av selskapelighet med tilhørende vineksesser. Like greit egentlig. Nå går det mest i fyrstekake og kaffe til alle lettere tilårskomne bekjente De kjører jo bil uansett. Eller gåstol.
Ved siden av riesling en favorittdrue - etter riesling når jeg kjenner etter.
Digg vin, og storebroren er superdigg. Den er tilgjengelig for bestilling fra tid til annen, og du kan legge inn en «si fra når den blir tilgjengelig»Denne til klippfisk naturel her i kveld. Den billigste av de men likevel god.De dyrere er alltid utsolgt. Jeg hadde 2 flasker en gang av dyrere sort og de var bedre, men denne holder også. Men mulig passer Spansk eller Portugal vin bedre til klippfisk? Eller Malbec. Vis vedlegget 1052499
Den her du tenkte på, kanskje? https://www.vinmonopolet.no/p/3319101Digg vin, og storebroren er superdigg. Den er tilgjengelig for bestilling fra tid til annen, og du kan legge inn en «si fra når den blir tilgjengelig»
Kostet deøyt 300 såenn for 5-6 år siden, nå 535. Det meste av prisøkningen skyldes svekkelsen av vår valuta.Den her du tenkte på, kanskje? https://www.vinmonopolet.no/p/3319101
Da blir det en slik! Takker...Bollinger er utmerket til fårikål!
Bollinger Spécial Cuvée Brut
Champagne, brut. Kremet og noe utviklet, preg av eple, sitrus, litt nøtt og kjeks, ettersmak med god lengde. Kr 699,90, 75 clwww.vinmonopolet.no
Hver gang jeg er i Hellas forsøker jeg å få med meg hjem noen flasker gresk vin som er vanskelig å få kjøpt i Norge. Jeg synes assyriko fra Santorini er spesielt interessant med tanke på klimaet og det røffe jordsmonnet hvis man i det heletatt kan kalle det jord.
En av øyas største vingårder er Argyros Estate som har holdt det gående i over 100 år og som produserer kvalitetsviner i ulike serier. I år ble det i hovedsak Cuvée Monsignori og Cuvée Nykteri som tok turen til Norge, den siste innhøstet noen uker senere og gjæret på eikefat.
Se om du får tak i denne i Hellas, sjelden å se på polet, men verdt en omvei.
Vinmonopolet
www.vinmonopolet.no
Nei, etter hva jeg skjønner må man være på en allokeringsliste for å få tak i disse.Oi! Disse har skyhøye ratinger på Vivino. Har han importert de selv?
Veldig lad i sau, men fårikål er egentlig ikke en favoritt.Noen som har en "flott" vin å anbefale til fårikål? Jeg har tidligere vært fan av rødt til denne gryta, men hører masse bra om hvitt..
Spennende alternativ, selv om jeg er en av de som ikke helt har sett lyset med bobler til ett og alt.Bollinger er utmerket til fårikål!
Bollinger Spécial Cuvée Brut
Champagne, brut. Kremet og noe utviklet, preg av eple, sitrus, litt nøtt og kjeks, ettersmak med god lengde. Kr 699,90, 75 clwww.vinmonopolet.no
Kona synes ofte Rioja-viner har for mye eikepreg?Her er jeg usikker på hva som har skjedd. Har ved ujevne mellomrom prøvd en av Merete Bøe sine favoritter uten å bli like imponert, nemlig denne:
Vis vedlegget 1059885
Nå sitter denne som gull. Vet ikke om det er en årgangsforskjell eller at jeg nå oppfatter vinen på en annen måte. Jeg heller mot det første. Jeg har testet et par flasker nå, og begeistringen er på stigende kurve. Her er det modne aromaer, kombinert med god frukt og syre, og litt avslepne tanniner. Det er bare digg, og vinen minner ikke så rent lite om modenheten i en god Bordeaux. Men denne har mye mere å by på ift en Bordeaux i samme prisleie. Vi hadde den til lammeskank idag, men den bør være en super biffvin, feks.
Hvis det er en Merethe Bøe favoritt tror jeg nok vinen er godt balansert sett i forhold til eikepregKona synes ofte Rioja-viner har for mye eikepreg?
Kjøpte denne i dag for å prøve. Grei nok. men ingen stor opplevelse.