Lurer på om noen har tips til en bra knivsliper. Skal være gave til min bror, og jeg vet at han ikke kommer til å bruke løse slipestener.
Så, tips til noe som ikke ødelegger knivene, men samtidig ikke er for avansert å bruke. Pris opp til kr 1500,-
Men det vil nok knekke budsjettet ditt med noen hundrelapper... SER bra ut.. tar liten plass.. og er enkel og bruke...
OG det er en MEGET god knivsliper
Men det vil nok knekke budsjettet ditt med noen hundrelapper... SER bra ut.. tar liten plass.. og er enkel og bruke...
OG det er en MEGET god knivsliper
The innovative ZWILLING V-Edge sharpener is the leading edge in pull-through sharpeners. A sharp knife is a safe knife. Regular sharpening is crucial for maintaining edge quality and for avoiding unfortunate slips. Now, you can get professional-level sharpness, without leaving your home.
Fiskars knivsliper har jeg brukt i mange år. Holder kniven litt på skrå under sliper. Den Japanske laser slipte kniven trenger ikke noe sliping som er den kvasseste.
Denne evt 1499,- nå, så litt over budsjett. Den er for asiatiske (kokke-)kniver (dvs 15 grader egg). Har en Trizor 15XV selv, men blir langt over budsjett.
Jeg har brynestål - til bruk for å rette ut eggen om jeg skal til å skjære. Og lær som jeg bruker for å rette eggen.
Rektangulær brynestein med to ulike graderinger, bare å snu, når påkrevd.
Og en Horl, som jeg er blitt tilhenger av, fordi eggen blir så eksepsjonelt hvass, for å si det på norrønt.
Sistnevnte er det nærmest kontemplativt å bruke når jeg lytter til radio/podcast. Jeg velger vinkel på slip og ruller slipesteinen mot knivbladet, som holdes pent på plass. Det blir latterlig skarpt.
HFS slutter aldri å gi; her finner man herrene som går for high end i alle disipliner!!
Ettersom jeg også kom til det punkt at jeg så meg nødt til å gå til neste steg fra skjerpestålet, vurderte jeg diverse av forslagene i denne tråden. Men så fant jeg denne her på Clas Ohlson:
Selvsagt kommer ikke denne til semifinalen i mot de fantastiske produktene det sverges til i denne tråden, men merk det følgende: Jeg har lang fartstid innen mekanisk arbeide, og det er ikke gitt at frihåndsprodukter som bryner i diverse varianter er noe "folk flest" bare fikser uten noen opplæring eller bakgrunn med å sette opp diverse skjærende verktøy.
Jeg har nå testet denne dingsen, og er litt mellomfornøyd. Det kan virke som om den er litt slem mot rimelige kniver som er fremstilt av litt mykere stål, mens Sabatiér og andre, mer påkostede kniver har svært god effekt av denne dingsen. Her må jeg øve litt på de rimelige knivene, og legge mindre trykk i slipeprosessen, så vil nok denne enkle sliperen gi like gode resultater som andre former for bryner / slipestål eller sten. Og jeg er rimelig sikker på at øvelsen som behøves med MultiSharp er en del kortere enn øvelsen som må til med frihåndsløsninger.