Hadde for noen år siden et sett med
Dali 810 høyttalere. Det som var litt spesielt med disse var at de hadde to forskjellige bass elementer som var paralell koblet i hvert sitt kammer. Det var en 8" og en 6 1/2". som var plassert nederst nærmest gulvet og som etter Dali sin mening derfor skulle matche lydtrykket fra 8".
(avstand til gulv/tak og lydtrykk vil vel også gjøre seg gjeldene for trådens tema runt flere små basser i tårn)
Det er godt mulig Dali sin løsning fungerte lydtrykksmessig, men ettersom disse Dali810 ble kjøpt brukt (Natvigs brukthandel i Kristiansand) og de sikkert hadde blitt misshandlet grovt fra forrige eier, var begge 6 1/2" døde og måtte byttes ut før disse påstandene kunne sjekkes.
Det er godt mulig avstanden til gulvet gjorde noe med bass responsen for et mindre element, men effektmessig gjorde vel ikke denne løsningen noe annet enn at man også fikk frem en "survival of the fittest" egenskap som vel er noe å ha med seg rundt erfaringer rundt trådens tema.
Et annet mulig poeng rundt å benytte flere mindre elementer i paralelt framfor et stort med tilsvarende "slagvolum" hva skjer i det elektriske domene der man benytter flere elektromotorer kobblet i serie og parallel vs en enkelt stor elektromotor. Vil man få indusert mer tilfeldig elektomotorisk støy internt mellom dem eller støy tilbake til utgangstrinnet, vil egenskaper som dempefaktor spille inn på slike systemer? I teorien vil flere like elementer jobbe som en felles enhet, men i praksis vil det kunne være noen avvik mellom disse, og hva vil eventuelt dette ha å si for ytelsene?