Aurora
Æresmedlem
Det er nettopp det som problemet, . at solide inntekter kommer fra promotering av alskens mindreverdighetsskapende stunts som silikonpupper, rumpefix, alskens svinedyre skjønnhetsprodukter med liten eller ingen rot i virkeligheen
Send dem til Ukraina fronten som bistand dem trenger lite felt horer der."Influensere" my Ass.... prostituerte, "beinet - i - døra" selgere, merkevarehorer, egomaniacs, fjastanter er de egentlige teknisk riktige betegnelsene på disse fenomenene. Dagbladet er den i særklasse største tumleplassen for dette svineriet.
"Veskene vi vil ha nå".... "Hva som trender nå" - smekkfullt av markedsstyrt reklame fra en industri som er hensynsløs i sin utnytting av kvinnfolk (av alle kjønn).
Joda, slikt har eksistert lenge men ikke så rått som nå eller i slikt omfang. Lettpåvirkelige sjeler er sjanseløse.
Influenserene er neppe rettet mot din aldersgruppe. De retter seg mot tenåringer (og de som gjerne vil se ut som tenåringer)Dette blir jo litt sånn "alt var bedre før" klisje, men hvor mye kreativitet og innhold med substans bidrar dagens unge kjendiser med? Bortsett fra babling om egne trivialiteter og reklamer? De få virkelig intelligente og kreative vi har drar også på åra. Are Kalvø f.eks.
Tja. Eg må vedgå at eg følgjer fleire influensa-ar, td Akamine Yukio, ein velkledd japanar på 81 år, og Torsten Grunwald (denvelklaedemand.dk), som sikkert er 55-ish eller noko. For ikkje snakka om Bernhard Roetzel.Influenserene er neppe rettet mot din aldersgruppe. De retter seg mot tenåringer (og de som gjerne vil se ut som tenåringer)
Og denne artikkelen er inne på noe av det samme.
Det er vel noe mer komplisert enn det. Manglende industripolitikk og overdreven pengebruk til mye forskjellig (inklusive ikke fungerende distriktspolitikk) er vel et fellestrekk for svært mange politikere. Marinering i oljepenger og manglende evne til å prioritere ser vi i ulike valører og politiske sjatteringer. Nytenkning, inkl evnen til å innse at vi ikke kan leve i en oljefinansiert boble uten tettere integrering med omverden i all fremtid, ser ut til å være ganske utbredt. Vi får ikke mye innovasjon og nyskaping ut av en tro på drill, baby, drill i 100 år til , ref Listhaug. I denne sammenheng er ikke Erna eller Støre de verste eksemplene selv om det er tydelige ideologiske forskjeller mellom de. Men de er hijacked av fløypartier uten videre perspektiver,… innovasjonstakten i Europa falt bak resten av verden, spesielt innenfor teknologisektoren…bare fire av de femti største teknologiselskapene fortsatt er europeiske. Det finnes ingen europeiske selskaper med en markedsverdi over 100 milliarder euro som er yngre enn 50 år…I den såkalte Draghi-rapporten om europeisk konkurransekraft, beskrives den manglende produktivitetsveksten som en «eksistensiell trussel» mot hele kontinentets fremtid…Alarmklokkene har ringt, og hele EU-systemet svarer. I møter med EU-byråkratene er nå «deregulering» og «investorvennlighet» så høyt på dagsordenen at man tidvis tror man har gått feil og havnet i en Thatcher-studiesirkel fra 1980-tallet.
Europa står altså ovenfor en eksistensiell krise, pga manglende innovasjon og mangel på risikovillig kapital. De 2 tingene henger sammen. Dog ikke i Norge, hvor de rødgrønne er mest opptatt av å jage investorene ut av landet. Heia Norge!
Bra. Jeg forsøkte i lang tid å påpeke dette overfor mine kunder, som alle flyttet produksjonen sin til Kina/Asia. Jeg varslet om at dette ville skape stor sosial uro, og fikk flere ganger til svar at: "Dette er ikke vårt ansvar, vi må tenke på bunnlinjen. Det er opp til politikerne å sørge for nødvendig omstilling." Noen av dem hadde fått med seg Schröder/Blair/Clinton(Stoltenberg) Der Mitte/The Third Way -- om hvordan man skulle omskolere folk til tjenester fra produksjon, så ville ting ordne seg.Fantastisk voksenopplæring som alle bør lese. Særlig Listhaug og Vedum.
Jeg har vært økonom i snart 30 år. Men dette hadde jeg ikke sett for meg.
Les kronikken.www.aftenposten.no
Fra artikkelen: Siden år 2000 har husholdningenes disponible realinntekt i USA vokst nesten dobbelt så mye som i Europa.Og denne artikkelen er inne på noe av det samme.
Alle europeiske land har samme problem. Bare ett tar seg råd til å ignorere det.
Les innlegget.www.aftenposten.no
Hva får deg til å tro at vi ikke får til innovasjon ved å hente opp mere olje? Det er med klar margin den bransjen i norge hvor betalingsevnen er størst for teknologiske fremskritt. Det er ikke sånn at de skarpe hodene i oljebransjen kaster bort talentet fordi de er for travelt opptatt med å betjene pumpene. De utvikler nye løsninger sim gjør at vi får opp mer av ressursene. Å satse på vindkraft, derimot …. liten betalingsevne og så såre enkelt teknisk sett at utviklingspotensialet er begrenset.Det er vel noe mer komplisert enn det. Manglende industripolitikk og overdreven pengebruk til mye forskjellig (inklusive ikke fungerende distriktspolitikk) er vel et fellestrekk for svært mange politikere. Marinering i oljepenger og manglende evne til å prioritere ser vi i ulike valører og politiske sjatteringer. Nytenkning, inkl evnen til å innse at vi ikke kan leve i en oljefinansiert boble uten tettere integrering med omverden i all fremtid, ser ut til å være ganske utbredt. Vi får ikke mye innovasjon og nyskaping ut av en tro på drill, baby, drill i 100 år til , ref Listhaug. I denne sammenheng er ikke Erna eller Støre de verste eksemplene selv om det er tydelige ideologiske forskjeller mellom de. Men de er hijacked av fløypartier uten videre perspektiver,
Enig.Det skjer masse innovasjon i oljebransjen. Men Norge begynner å putte betenkelig mange av eggene sine i bare en kurv i en energibransje som vil og må omstilles. Og bransjen suger betenkelig mye av landets begrensede ressurser til seg. Norge er sårbart. Særlig hvis vår suksess med oljen får brushodene til å tro at vi kan stå alene.
Hvor har du det fra? Norge er ikke like langt fremme på tech som Estland, Finland eller Sverige, men disse er da også blant verdens desidert ledende tech-land sett opp mot folketall.Problemet er bare at Norge suger på tec.
Jeg har det fra summen av mange kilder,, forskning og diverse innovasjonsindekser ... og så har jeg fulgt utviklingen siden 80-tallet.Hvor har du det fra? Norge er ikke like langt fremme på tech som Estland, Finland eller Sverige, men disse er da også blant verdens desidert ledende tech-land sett opp mot folketall.
Dette er helt i tråd med en gammel Dr.Ing jeg kjente. Han blei uteksaminert fra NTH sent 50 - tallet. (han blei 94 !) Han hevdet at i Norge hadde vi mye flinke hoder, men å ta det videre å få det produser/industrialisert var vi dårlige på ift Dansker, Svensker og Finner. Flere av ideene våre blei ofte kjøpt opp av nettopp disse.Jeg har det fra summen av mange kilder,, forskning og diverse innovasjonsindekser ... og så har jeg fulgt utviklingen siden 80-tallet.
Folketall er ikke veldig interessant her. Det som er interessant er om man klarer å dra opp selskaper som er konkurransedyktige. Vi er konkurransedyktige på verftsindustri, en del offshorerelatert teknologi, kraftkrevende industri (så lenge den får subsidierte strømpriser), havbruk og fiskeri. Alt vi er gode på er direkte eller indirekte knyttet til våre naturressurser. Vi er også konkurransedyktig på ingeniør-arbeidskraft pga lave priser og flinke folk. Men timefakturering gjør ikke den store susen. Vi får bare til småtterier av innovasjon innen kunnskapsintensiv produktindustri. Og sånn har det vært i 30-40 år om ikke lengre.
Er ikkje dette eit litt naturleg resultat av at me har hatt ein industri som har vori so sterk? Folk har ein tendens til å gå der det er pengar, med ei viss sikkerheit i botn.Dette er helt i tråd med en gammel Dr.Ing jeg kjente. Han blei uteksaminert fra NTH sent 50 - tallet. (han blei 94 !) Han hevdet at i Norge hadde vi mye flinke hoder, men å ta det videre å få det produser/industrialisert var vi dårlige på ift Dansker, Svensker og Finner. Flere av ideene våre blei ofte kjøpt opp av nettopp disse.
Mobiltelefon er et ofte brukt eksempel, hvor mye av teknologien var utviklet i Norge (joda det var et samarbeid) , og våre naboer "stakk av med den". Ericsson og Nokia blei "født". Men det er litt mer balansert, åljo hadde kommet og vi hadde rett og slett ikke folk og også kapital til å dra det videre. De tre av mine kamerater som gikk på NTH, gikk deretter rett ut i Nordsjøen.
Hva skjedde med norsk audioindustri. Radionette ble kuppa (stygg historie) og lagt ned. Tandberg gikk konk og da mistet vi lokomotivene og en kilde til knoppskyting. Både Electrocompaniet og Dynamic Precision (lagt ned)har sine røtter derifra. Vi har SEAS igjen (og EC), faktisk alle danske høyttalerprodusenter har sitt slektskap fra SEAS.
Ellers er det smått stell her på berget, all ære til de som prøver. Men det er vel stort sett enkeltmannsforetak. De andre nordiske slår oss i støvlene også på markedsføring.
Danmark har fremdeles sitt B&O som lokomotiv, og Struer markedsfører seg som lydbyen. Det er et vell av firma i DK som er relatert til audio også pro - samt musikkelektronikk. Det er også lignende i Sverige og Finland.
Åljo har dominert oss fullstendig, og "what comes after". Evne til omstilling og kreativitet..... ? Litt skeptisk der, dessverre.
EDIT; Vi er er rangert langt ned på listen når det gjelder innovasjon i europeisk sammenheng, som Bx påpeker.
Det er dessverre mest på input-siden vi scorer høyt, forskning og utdanning bl.a. Det er lite forskning i industrien, lite patentering og en relativt lav andel av omsetning fra våre eksportbedrifter er knyttet til nye produkter.EDIT2 ; Men er det håp allikevel ? Overraskende for meg, vi rangert som nr 7 ift EU på innovasjon.
Vis vedlegget 1091074
ec_rtd_eis-country-profile-no.pdf
"Folketall er ikke interessant" er en merkelig innsigelse når det fremstilles som et problem at et land med drøyt fem millioner innbyggere ikke har globale lokomotivbedrifter innen høyteknologi. For det er simpelt hen ikke en realistisk forventning. Alle disse innovasjonsindeksene er jo egentlig bare litt omstendelige måter å uttrykke hvor høy andel av befolkningen ulike land utdanner innen STEM. Jo flere ingeniører, fysikere og matematikere, jo flere teknologipatenter og jo høyere innovasjonsindeksrating, det er en helt åpenbar kausalitet. Så uansett hva man gjør med skatter og andre pinsler fra jammerdalen, vil aldri Norge kunne passere feks Finland på disse indeksene før vi utdanner en like høy andel av befolkningen innen STEM. Det lar seg simpelt hen ikke gjøre, og allerede i dag er arbeidsledigheten blant norske teknologer og ingeniører i praksis null. Vi har rett og slett ikke folk til å bemanne mer "kunnskapsintensiv produktindustri" enn det som allerede finnes. Og for øvrig har heller ikke Finland akkurat bugnet over av globalt ledende teknologibedrifter etter Nokia, det er vel stort sett den ene de har hatt som det er verdt å skrive hjem om. Men uansett, de utdanner mange flere innen STEM enn vi gjør og da er det nær en selvfølge at de også scorer høyere på teknologibaserte innovasjonsindekser.Jeg har det fra summen av mange kilder,, forskning og diverse innovasjonsindekser ... og så har jeg fulgt utviklingen siden 80-tallet.
Folketall er ikke veldig interessant her. Det som er interessant er om man klarer å dra opp selskaper som er konkurransedyktige. Vi er konkurransedyktige på verftsindustri, en del offshorerelatert teknologi, kraftkrevende industri (så lenge den får subsidierte strømpriser), havbruk og fiskeri. Alt vi er gode på er direkte eller indirekte knyttet til våre naturressurser. Vi er også konkurransedyktig på ingeniør-arbeidskraft pga lave priser og flinke folk. Men timefakturering gjør ikke den store susen. Vi får bare til småtterier av innovasjon innen kunnskapsintensiv produktindustri. Og sånn har det vært i 30-40 år om ikke lengre.
Voldtekt, kvinne mishandling og vold i nære relasjoner, det er vel like før svenske medier omtaler det som norske tilstander?Har nu ingen ordning på ungarna i Norge? Speciellt den här.
SVT Nyheter
Nu igen.
Dags för ett läkar/psykologbesök.
Og jeg ser ikke at jeg har fått noe godt svar. Men du kan jo først begynne med å definere hva du egentlig legger i "suger på tech" og hvilket datagrunnlag påstanden bygger på.Du spurte hvor jeg hadde det fra at Norge suger på tec.