Hva er i så fall det tekniske argumentet for noe slikt, altså hva er det med kabler som 'forandrer seg' når de blir liggende ubrukt en periode?Selv om kabler er brukt tidligere, kan de trenge noen timer igjen hvis de har ligget ubrukt en periode.
Hva er i så fall det tekniske argumentet for noe slikt, altså hva er det med kabler som 'forandrer seg' når de blir liggende ubrukt en periode?Selv om kabler er brukt tidligere, kan de trenge noen timer igjen hvis de har ligget ubrukt en periode.
Loddingene er metalliske, så det skjer ikke så mye der. Det kan tenkes at dielektrikumet i en kondensator behøver litt tid på å gå seg til. Det kan handle om både mekaniske spenninger, ionefordelingen i de elektrolytiske materialet, og statisk elektrisitet fra produksjonsprosessen. (Og før noen oppretter enda en ny profil for å forklare oss at det samme gjelder kabler: Ja, i prinsippet gjør det det, men der er kapasitansen så liten at f eks +/- 1 % på 50 pF i en lavimpedant krets har ingen som helst praktisk betydning for noe som helst.)Innspiling av kabler:
Asbjørn:
Kan det her være loddingene?
Da jeg skiftet kondensatorer på en forsterker låt de ikke så bra de 2 første timene. Etter 2 timer var den normal igjen.
I beste mening: Det du trenger er ikke et strømfilter, men et bullshit-filter koblet mellom Nordosts selgere og din lommebok.Selv om kabler er brukt tidligere, kan de trenge noen timer igjen hvis de har ligget ubrukt en periode. Ellers er innbrenning på Nordost Vidar å anbefale for helt nye kabler. Jeg bruker selv IsoTek sin CD for innbrenning og av-magnetisering, både ved nye kabler og komponenter i anlegget, men IsoTek anbefaler også jevnlig bruk av denne. Så aner jeg at kabler tilpasser seg i noe grad impedansene og signalet de får fra resten av anlegget, slik at de også vil "sette seg" etter litt tid med musikk.
Nå tar det visst helt av for enkelte her...........Selv om kabler er brukt tidligere, kan de trenge noen timer igjen hvis de har ligget ubrukt en periode. Ellers er innbrenning på Nordost Vidar å anbefale for helt nye kabler. Jeg bruker selv IsoTek sin CD for innbrenning og av-magnetisering, både ved nye kabler og komponenter i anlegget, men IsoTek anbefaler også jevnlig bruk av denne. Så aner jeg at kabler tilpasser seg i noe grad impedansene og signalet de får fra resten av anlegget, slik at de også vil "sette seg" etter litt tid med musikk.
Ja, noe er det nok i det, men virkningen vil være sterkt komponentavhengig. Min personlige erfaring: Med de Electrocompaniet-komponentene jeg hadde tidligere var det lett å høre at bakgrunnsstøyen og "hardheten" ble redusert da jeg satte på strømfiltre, men med de jeg har nå gjør det ingen forskjell. Det var noen suselyder som varierte fra dag til dag med EC'ene, nesten som om man hørte "det elektriske været". De forsvant med filtrering. Vet ikke eksakt hvorfor, men det må ha noe med hvordan EC's strømforsyninger er oppbygd. Jeg har ingen erfaring med Isotek's produkter, så jeg har ingen spesielle synspunkter på dem.Asbjørn:
Er det noe i dette?
IsoTek EVO3 Corvus - Lyd & Bilde
Var ikke sååå dyr denne som nok er billigste modell. https://oslohificenter.no/isotek-evo3-venus-evo3-initium
Det er helt riktig at apparatene selv returnerer støy både til nettfasene og til jord. Jeg er derimot ikke sikker på at jeg forstår det Bent Holter sier om flytende jord. Jord (PE) er jordet også i et norsk IT-nett, forskjellen er at begge fasene er live og ikke bare den ene. Da virker det mer logisk at en filterkondensator fra "live" til "nøytral" får seg en overraskelse på norsk nett enn at en fra "live" til jord gjør det. Her kan det være noe som ikke er helt presist gjengitt i intervjuet. Når man ser på bilde av innmaten i filteret er det tydelig at en keramisk skivekondensator fra hver fase til jord er nokså sentralt:
Vis vedlegget 458653
Apropos bakgrunnsstøy og returtverrsnitt i RCA-kabler: http://www.hifisentralen.no/forumet...-forskjeller-mellom-kabler-2.html#post1385658
Som du kanskje ser av mine innlegg har jeg en del oppfatninger om når kabelbytter og strømfiltre gjør en forskjell og når de ikke gjør en forskjell. Jeg har hørt slike forskjeller i mitt eget anlegg også, og har gjort ganske mye for å fjerne årsakene til at de forskjellene oppstår. Det jeg reagerer mest på i både artikkelen om IsoTek fra L&B, IsoTek's hjemmeside og din beskrivelse av opplevde kabelforskjeller er at alt bare handler om hvor dyre tingene er. IsoTek spesifiserer sine filtre for "anleggsverdi opp til $5000" og lignende. Det gir mening hvis man er et forsikringsselskap, men ikke hvis man holder på med elektronikk. Elektronene bryr seg ikke en døyt om prislappen noen har klistret på. Det er helt andre ting som har betydning for signaloverføringen. All erfaring fra hifi er at pris i beste fall har en løselig sammenheng med kvalitet. Det er altfor mye overpriset lurium der ute som henvender seg til et kundesegment med mer betalingsvilje enn forståelse. Caveat emptor, som romerne sa. For min del handler denne hobbyen om å oppnå mest mulig realistisk gjengivelse av innspilt musikk i et stuemiljø og om å forstå hvordan det går til, ikke om å bruke mest mulig penger. Det er ikke et mål i seg selv at dingsene er dyrest mulig.Jeg er ikke solgt til Nordost eller noe annet merke, men hele forumet er ganske delt mellom dem som har troen på strømfilter og kabler og "OHC-tankegangen" og dem som ikke tror på dette. Så blir håpløst hva jeg eller hvem som helst enn skriver hvis de andre uansett ikke vil tro eller har prøvd dette og erfart selv.
Rydd opp i kabler så mye du kan og få dem mest mulig vekk fra hverandre. Skal en bruke nettfilter, må det bedre saker til enn noe greier fra clas, det er ikke godt nok og gjør bare lyden verreLurer på om jeg trenger noe sånt. Har noe irriterende "tomgang" støy på anlegget. Ser ut som denne dingsen har for vane å slutte å fungere etter det jeg leser av omtaler. Finnes det noe annet som kan gjøre samme nytte uten å gå i stykker etter 3 dager?Denne kan brukes på de komponentene som støyer ut på samme kurs som anlegget. Brukes på det som trekker noe mindre strøm.Nettfilter | Clas Ohlson | Clas Ohlson
Vis vedlegget 458669
Tips?
Nå tar det visst helt av for enkelte her...........Selv om kabler er brukt tidligere, kan de trenge noen timer igjen hvis de har ligget ubrukt en periode. Ellers er innbrenning på Nordost Vidar å anbefale for helt nye kabler. Jeg bruker selv IsoTek sin CD for innbrenning og av-magnetisering, både ved nye kabler og komponenter i anlegget, men IsoTek anbefaler også jevnlig bruk av denne. Så aner jeg at kabler tilpasser seg i noe grad impedansene og signalet de får fra resten av anlegget, slik at de også vil "sette seg" etter litt tid med musikk.
Fascinerende at man faktisk kan ende opp med å betale "litt ekstra" uten å ane noe om prissegment.Dem som har betalt litt ekstra for litt dyrere kabler enn hva som er "tillatt" her inne, er alltid lurt, uansett om de ikke ante noe om hverken prissegment eller har lest reklamens "nå skal jeg fange deg inn i svada" feller. Jeg tror egentlig ikke noen av dem har hørt virkelig gode kabler, det være til strøm, komponenter eller høytalere...diy eller clas, jaja..
Og jeg som leser det motsatt, eksempelvis kommentarene her inne rundt erfaringene som Fidelity redaksjonen gjorde seg....Det begynner vel å bli plagsomt mye opplyste mennesker her inne så kabel/filter/lurium/ svada nissene er litt trykket opp i ett hjørne.
Det spørs vel hvilke briller man har på seg.Som du kanskje ser av mine innlegg har jeg en del oppfatninger om når kabelbytter og strømfiltre gjør en forskjell og når de ikke gjør en forskjell. Jeg har hørt slike forskjeller i mitt eget anlegg også, og har gjort ganske mye for å fjerne årsakene til at de forskjellene oppstår. Det jeg reagerer mest på i både artikkelen om IsoTek fra L&B, IsoTek's hjemmeside og din beskrivelse av opplevde kabelforskjeller er at alt bare handler om hvor dyre tingene er. IsoTek spesifiserer sine filtre for "anleggsverdi opp til $5000" og lignende. Det gir mening hvis man er et forsikringsselskap, men ikke hvis man holder på med elektronikk. Elektronene bryr seg ikke en døyt om prislappen noen har klistret på. Det er helt andre ting som har betydning for signaloverføringen. All erfaring fra hifi er at pris i beste fall har en løselig sammenheng med kvalitet. Det er altfor mye overpriset lurium der ute som henvender seg til et kundesegment med mer betalingsvilje enn forståelse. Caveat emptor, som romerne sa. For min del handler denne hobbyen om å oppnå mest mulig realistisk gjengivelse av innspilt musikk i et stuemiljø og om å forstå hvordan det går til, ikke om å bruke mest mulig penger. Det er ikke et mål i seg selv at dingsene er dyrest mulig.Jeg er ikke solgt til Nordost eller noe annet merke, men hele forumet er ganske delt mellom dem som har troen på strømfilter og kabler og "OHC-tankegangen" og dem som ikke tror på dette. Så blir håpløst hva jeg eller hvem som helst enn skriver hvis de andre uansett ikke vil tro eller har prøvd dette og erfart selv.
Herrejemini!! Ingen ved sine fulle fem vil vel finne på å sende "lyden" gjennom det der?
RIFA (nå KEMET) PZB300 : https://www.elfadistrelec.no/no/passive-komponenter/kondensatorer/stoydempingskondensatorer/rc-og-kombinasjoner/c/cat-DNAV_PL_03020506?q=*&filter_productFamilyCode=cat-177990...
Til noe annet. Hvis en skal lage seg et strømfilter av et støpsel og noen kondensatorer slik som jeg beskriver i et tidligere innlegg, hva slags kondensatorer og hvilke verdier bør en bruke?
Det der er eksakt hva som sitter inni den magiske boksen på høyttalerkabler fra Transparent Audio. En spole i serie med plussleder og en Zobel (RC) mellom pluss og minus, Zobel-filtret ofte montert i en mindre boks i høyttalerenden.Herrejemini!! Ingen ved sine fulle fem vil vel finne på å sende "lyden" gjennom det der?
Vel, den læringen jeg trekker ut av Kristians og dine erfaringer er ihvertfall "aldri Burmester". Jeg har ikke forsøkt det merket selv, men hvis de er så marginale at selv bytte av strømkabel gjør hørbar forskjell kommer de aldri inn hos meg. Uansett pris.Har da Burmester dårlige spillere?
Vel, den læringen jeg trekker ut av Kristians og dine erfaringer er ihvertfall "aldri Burmester". Jeg har ikke forsøkt det merket selv, men hvis de er så marginale at selv bytte av strømkabel gjør hørbar forskjell kommer de aldri inn hos meg. Uansett pris.Har da Burmester dårlige spillere?
OK, hvorfor det? Og hva har det med prisen på resten av anlegget å gjøre?Det var overskriften i tråden som brukte disse betegnelsene, så fortsatte med det...Pris har ikke alt å si, bedre med riktig kabelmerke og match med de verdiene du nevner enn dyrere kabler som ikke matcher. Men innenfor samme merker er det gjerne store forskjeller på budsjett og toppmodellene, i hvert fall hos Nordost. Og Tyr 2 er så gode og nøytrale strømkabler at de ville gjort seg i nær sagt alle oppsett.
Verre for deg er bedre for megRydd opp i kabler så mye du kan og få dem mest mulig vekk fra hverandre. Skal en bruke nettfilter, må det bedre saker til enn noe greier fra clas, det er ikke godt nok og gjør bare lyden verreLurer på om jeg trenger noe sånt. Har noe irriterende "tomgang" støy på anlegget. Ser ut som denne dingsen har for vane å slutte å fungere etter det jeg leser av omtaler. Finnes det noe annet som kan gjøre samme nytte uten å gå i stykker etter 3 dager?Denne kan brukes på de komponentene som støyer ut på samme kurs som anlegget. Brukes på det som trekker noe mindre strøm.Nettfilter | Clas Ohlson | Clas Ohlson
Vis vedlegget 458669
Tips?
Jeg ser du fortsatt refererer til pris - "billige", "dyre" kabler, "dyrt" anlegg. Kunne du forklare hvorfor de kabelforskjellene skulle ha noe med prislappene å gjøre, heller enn f eks med utgangs- og høyttalerimpedanser?
Tenk litt selv da og ikke spør om alt mulig... Jeg kom bare med mine erfaringer om strømkabler og strømfilter, har ikke svar på alle mulige vinklinger og problemstillinger. Bra at noen kommer med egenerfart kunnskap og ikke bare endeløse diskusjoner fram og tilbake.OK, hvorfor det? Og hva har det med prisen på resten av anlegget å gjøre?Det var overskriften i tråden som brukte disse betegnelsene, så fortsatte med det...Pris har ikke alt å si, bedre med riktig kabelmerke og match med de verdiene du nevner enn dyrere kabler som ikke matcher. Men innenfor samme merker er det gjerne store forskjeller på budsjett og toppmodellene, i hvert fall hos Nordost. Og Tyr 2 er så gode og nøytrale strømkabler at de ville gjort seg i nær sagt alle oppsett.
Nå ville jeg gjerne se om du greide å tenke litt kritisk gjennom dette selv. Jeg har både tenkt og erfart en del om dette allerede, og har skrevet alt for mange innlegg om temaet som det er. Begynn gjerne her: http://www.hifisentralen.no/forumet...ne-ha-avsla-re-forskjeller-mellom-kabler.htmlTenk litt selv da og ikke spør om alt mulig... Jeg kom bare med mine erfaringer om strømkabler og strømfilter, har ikke svar på alle mulige vinklinger og problemstillinger. Bra at noen kommer med egenerfart kunnskap og ikke bare endeløse diskusjoner fram og tilbake.
Funderte et øyeblikk på om jeg skulle omregistrere meg til "Far" og ta opp dialogen men så kom jeg plutseig til å huske denne Sci(Hi)-Fi analogie lignelsen, Dat Wil Do.....:«Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør!»
[L. RON HOOVER:]
A Latent Appliance Fetishist
Is a person who refuses to admit to his or herself
That sexual gratification can only be achieved
Through the use of MACHINES... Get the picture?
[JOE:]
Are you telling me
I should come out of the closet now Mr. Ron?
[L. RON HOOVER:]
No, my son!
You must go into THE CLOSET
And you will have
A lot of fun!
That's where they all live
So if you want an
Appliance to love you
You'll have to go in there
N' get you one
[JOE:]
Well...that seems simple enough...
[L. RON HOOVER:]
Yes, but if you want a really GOOD one,
You'll have to learn a foreign language...
[JOE:]
German, for instance?
[L. RON HOOVER:]
That's right...
A lot of really cute ones come from over there!
(Fifty bucks, please)
And a cheerful group of Appliantologists dance into the room wearing
aluminum foil lab smocks, lock arms in a circle around JOE, making
sure he pays in full, all the while singing with L. RON as he delivers
nis final instru
Skjønner ikke at dette er tull jeg. Men det jeg skjønner er at Asbjørn virkelig har kommet under huden på deg og at du irriterer deg grønn over det meste av det han legger frem. Foreslår at du setter på anlegget ditt, jekker en kaffe og nyter litt musikk istedet for å surre deg lenger inn i mørket.Jeg ser du fortsatt refererer til pris - "billige", "dyre" kabler, "dyrt" anlegg. Kunne du forklare hvorfor de kabelforskjellene skulle ha noe med prislappene å gjøre, heller enn f eks med utgangs- og høyttalerimpedanser?
Så den historie skrivingen din om at ett hvert produkt som ikke innehar impedanser tilsvarende annlegget
ditt er feilkonstruert?Da er f.eks enhver elektrostat og andre konstruksjoner med litt ugunstig impedanskurve
rette plass på skaphaugen,ene og alene for att det sitter en merkelig fyr en plass i Norge og mener de er
feilkonstruerte fordi kabelforskjeller oppstår.Det er så urimelig at enhver skjønner at dette ikke er annet
enn tull.
Akkurat det er jeg helt enig i. Og hos meg konvergerer dette pent til at metervare fra snelle gjør jobben helt utmerket, takk. Der stemmer både all teoretisk elektroteknikk med egne erfaringer og med erfaringene hos mange andre som har vært gjennom den kabelgaleien og kommet ut på den andre siden rikere på erfaring, men med lettere lommebok. Ingen grunn til å bruke fantasibeløp på noe som i beste fall låter klin likt, i verste fall tilfører en uønsket farging som jeg så må korrigere med equalizing.Man kan bruke hele livet sitt på å spørre og lure på om hvorvidt jorda er flat eller rund. Da har du 3 alternativer:
- Stol på vitenskapen som sier at jorda er rund
- Hør med noen som har vært ute i verdensrommet og sett
- Ta deg selv en tur ut i verdensrommet og se etter selv
Likens er det med kabler og andre områder av Hi-Fi:
- Lær deg det teoretiske
- Lytt til andre som har erfaringer (les tester, omtaler, råd fra forhandlere/fagfolk og hør med andre som har prøvd samme produkter)
- Sørg for å få hørt kablene selv, i ulike settinger
Når alle de 3 områdene samstemmer, er det liten grunn til å betvile resultatet