Snickers-is
Bransjeaktør
Vi har ikke en universell standard å måle IMD etter og det er et problem. Samtidig kommer ikke transientrespons godt frem på noen av disse igjen, og den er også gjenstand for vesentlig tolkning.
Danske hi-fidelity skrev en lang artikkel om dette for lenge siden og at de anbefalte dette kraftig ved seriekobling av elementer, slik som du har vist her.Ja, man lærer så lenge man prøver... Apropos det. Er det noen som har prøvd å bruke RC Zobel nettverk i MMTMM konfigurasjoner? Jeg ser for meg at det kan være hensiktsmessig for å dempe høyere frekvenser noe på øverste og nederste element, for å redusere interferens. Dette bør fungere til en hvis grad så lenge elementene har stigende impedans som funksjon av frekvens. Man må selvsagt ta med denne i beregningen når man lager resten av delefilteret.
Erfaringer eller tanker?
Vis vedlegget 957452
Er jo noen år siden. Men ja prisene har jammen steget en del. 24 pr side har jeg.Det som er irriterende er at de måler meget bra ved lave belastninger i området 200-3000/4000Hz. Det er ikke mange mellomtoner som slår dem der. Dermed er de meget kostnadseffektive i en line-array. 2.83V gir vel omkring 97dB på 1 meter (18-20 elementer litt avhengig av konfigurasjon) og 91dB på 4 meter med en høyttaler. Rimelig bra ned til 200hz.
For øvrig er vel prisen nå omkring EUR 35 pr stk hvis du ikke får fatt i noen gjennom en "bulk order" på 2000stk.
Vis vedlegget 958162 Vis vedlegget 958163
Jeg leser dette som: Hvis de to elementene er "dønn like", og ekstremt matchet, så er det ikke et problem å seriekobleSeriekobling er i seg selv skikkelig fy-fy, det vil si, dersom man inkluderer drivernes reaktive område.
Ja, hadde det vært mulig ville man fått en perfekt spenningsdeler.Jeg leser dette som: Hvis de to elementene er "dønn like", og ekstremt matchet, så er det ikke et problem å seriekoble
Som du er inne på fjernes mye av denne potensielle forskjellen gjennom å dele feks et mellomtonearrangement «et par» oktaver over impedanspeaken i bunn. Det samme er det man naturlig gjør for diskantelementer. De fleste diskanter brukes typisk fra omkring 3-5x fs. En ytterligere resuksjon i risiko kan man oppnå ved å tune systemets Q verdi så lavt som mulig (feks et kritisk dempet lukket system), slik at impedanspeaker blir mindre skarpe. Målemessig er det kanskje enklere å sjekke elementenes Re og induktans i fri luft for å se at disse er mest mulig like. Da sett i forhold til å måle alle elementene individuelt når de er montert i kassen.Ja, hadde det vært mulig ville man fått en perfekt spenningsdeler.
Spennende low mid!BlieSMa/M142A-6 Spennende ?
Såvidt jeg vet kommer det også en BlieSMa M142B-6 (Beryllium) og en TxXtreme versjonBlieSMa/M142A-6 Spennende ?
Det er vel leverandøren av beryllium som har gått «belly up». Det løser seg sikkert til slutt, hvis det egentlig er lønnsomt da.
Så dette er kun en issue med basser eller subwoofere? ......Som du er inne på fjernes mye av denne potensielle forskjellen gjennom å dele feks et mellomtonearrangement «et par» oktaver over impedanspeaken i bunn. Det samme er det man naturlig gjør for diskantelementer. De fleste diskanter brukes typisk fra omkring 3-5x fs. En ytterligere resuksjon i risiko kan man oppnå ved å tune systemets Q verdi så lavt som mulig (feks et kritisk dempet lukket system), slik at impedanspeaker blir mindre skarpe. Målemessig er det kanskje enklere å sjekke elementenes Re og induktans i fri luft for å se at disse er mest mulig like. Da sett i forhold til å måle alle elementene individuelt når de er montert i kassen.
Det jeg vil fram til er at man alltid inngår kompromisser. Så gjelder det å manøvrere seg fram slik at ulempene blir mindre enn fordelene. Jeg har selv basstårn som er en kombinasjon av serie/paralell. Hos meg måler elementene rimelig likt innenfor det jeg har av måleutstyr, så da velger jeg å sove godt.Så dette er kun en issue med basser eller subwoofere? ......
Mellomtone, som diskuteres her er jo da ikke en issue?
Ja vi lever i den reelle verden, kan ikke f.ex paralellkoble 6 stk Seas L26RO4Y med DC motstand på 3.3 Ohm, lukter blårøyk lang lang veiDet jeg vil fram til er at man alltid inngår kompromisser. Så gjelder det å manøvrere seg fram slik at ulempene blir mindre enn fordelene. Jeg har selv basstårn som er en kombinasjon av serie/paralell. Hos meg måler elementene rimelig likt innenfor det jeg har av måleutstyr, så da velger jeg å sove godt.
-men ja, det er lettere å unngå store avvik i mellomtoneområdet hvis man er obs på ulempene som Snickers peker på.
da må vi ha masse forsterkerkanalerHer parallellkobles alt
Ja det er enkelt. I kinoen min har jeg pt 131 elementer…Er ikke det beste å parallellkoble effektforsterkerne, på linjeinngangene, og så la en forsterker drive hvert element?
Også finnes de ofte i 16ohm for lettere array kombinasjoner.Det fins da noen dedikerte mellomtoner fra pro markedet som er helt ok.
Ikke koster det flere oljefond heller.
Papp, coating, kort spolevikling.
Blir vel en feitere pris også skal vi tippeVedrørende Beryllium drivere skal det vistnok være produsenten av beryllium filmen som har sluttet å lage ark med tykkelser som BlieSMa og andre frem til nå har utviklet drivere med. Nye elementer fra BlieSMa er vistnok under utvikling med ny filmtykkelse og får nok nye modellnavn vil jeg tro.
KIlde er Present Day Production som står bak MUM-8 høytaleren https://www.presentdayproduction.com/
Stemmer det. Fikk vite det direkte fra en seriøs kilde. Det gir produsentene av høyttalere kjempeutfordring for TS parametrene endrer seg og delefilteret må simuleres og utvikles på nytt. Ikke lurt med hastverksarbeid med sånt.Vedrørende Beryllium drivere skal det vistnok være produsenten av beryllium filmen som har sluttet å lage ark med tykkelser som BlieSMa og andre frem til nå har utviklet drivere med. Nye elementer fra BlieSMa er vistnok under utvikling med ny filmtykkelse og får nok nye modellnavn vil jeg tro.
KIlde er Present Day Production som står bak MUM-8 høytaleren https://www.presentdayproduction.com/