I dag mens jeg holdt på med denne: http://www.hifisentralen.no/forum/index.php?topic=23071.0
så disket kvinnen i mitt liv opp med kalvefilet med tomat-og basilikumsaus og kremet paste. Dette er en utsøkt måte å nyte kalv på, og oppskriften finnes i "Mat og Vin" fra Gastronomisk Institutt. Men denne gangen var det minus basilikum og pluss smørstekt kantarell. Jeg tror at kantarellen ville hatt minst ett siffer til på prislappen hvis den var fransk. For når man får presentert den fra sin beste side så smaker det helt himmelsk. Og denne gangen var det stor synergi.
Dette måltidet ble servert sammen med en Chatau Musar. Et dristig valg kanskje. Dette er en libanesisk vin med utradisjonell lukt og smak. Men som jeg håpet så sto dens rundhet og mildhet serdeles bra til kalv og kantarell. Det har vært en stund siden jeg har hatt store øyeblikk med denne vinen, men den har kvaliteter som gjør at jeg bare må teste den med gjevne mellomrom. Og den sto svært bra til dette måltidet.
Selv er jeg svært glad i å lage god mat. Nå som hifi er blitt jobb, så er det bare fysisk aktivitet som står foran på hobbylista. Når de små kassene (linken over) blir i stand til å produsere musikalsk lyd så blir det pasta hver fredag, og matlaging akkompagnert av Verdi, Mozart og andre operakomponister.
Jeg vil med dette oppfordre alle med sans for mat + vin å dele sine beste opplevelser. Og det skader jo ikke om det er ispedd litt musikk...
så disket kvinnen i mitt liv opp med kalvefilet med tomat-og basilikumsaus og kremet paste. Dette er en utsøkt måte å nyte kalv på, og oppskriften finnes i "Mat og Vin" fra Gastronomisk Institutt. Men denne gangen var det minus basilikum og pluss smørstekt kantarell. Jeg tror at kantarellen ville hatt minst ett siffer til på prislappen hvis den var fransk. For når man får presentert den fra sin beste side så smaker det helt himmelsk. Og denne gangen var det stor synergi.
Dette måltidet ble servert sammen med en Chatau Musar. Et dristig valg kanskje. Dette er en libanesisk vin med utradisjonell lukt og smak. Men som jeg håpet så sto dens rundhet og mildhet serdeles bra til kalv og kantarell. Det har vært en stund siden jeg har hatt store øyeblikk med denne vinen, men den har kvaliteter som gjør at jeg bare må teste den med gjevne mellomrom. Og den sto svært bra til dette måltidet.
Selv er jeg svært glad i å lage god mat. Nå som hifi er blitt jobb, så er det bare fysisk aktivitet som står foran på hobbylista. Når de små kassene (linken over) blir i stand til å produsere musikalsk lyd så blir det pasta hver fredag, og matlaging akkompagnert av Verdi, Mozart og andre operakomponister.
Jeg vil med dette oppfordre alle med sans for mat + vin å dele sine beste opplevelser. Og det skader jo ikke om det er ispedd litt musikk...