Enkelt og greit hos janfrt på Høvik

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Det ble i sin tid sagt at det er to personer som skjønner noe av landbrukssystemet vårt og det er departementsråd Per Harald Grue og Vårherre.

    Nei, dyrk selv:

     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    En kjær onkel av meg lagde et lite drivhus inntil en vestvendt låvegavl oppi skråningen en gang - utelukkende for tomatdyrking (han eide ikke tenner i kjeften og tomater var den eneste grønnsaken (frukt) han kunne spise :cool:) Den størrelsen på tomatene og ikke minst den SMAKEN - sitter igjen for alltid hos meg.
     
    X

    X186841

    Gjest
    Det jeg savner mest etter att vi solgte gardsbruket er nylagte egg. Ikke noe som slår dagsferske egg fra høner som virkelig har fått gått fritt og spist det de har funnet i naturen.
    Er en nabo her som har fjørfe i hagen, men vi har ikke sett de etter att kjerringa tilbød seg å høgge hue av noen haner.

    En kjær onkel av meg lagde et lite drivhus inntil en vestvendt låvegavl oppi skråningen en gang - utelukkende for tomatdyrking (han eide ikke tenner i kjeften og tomater var den eneste grønnsaken (frukt) han kunne spise :cool:) Den størrelsen på tomatene og ikke minst den SMAKEN - sitter igjen for alltid hos meg.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Jeg kjøpte hønsegård i fjor vår og skulle ha store vaktler, de lager minst bråk. Rugemaskin har jeg også kjøpt. Bestilte jo befruktede egg, som jeg har nevnt tidligere, men de kom frem efter en måned, sånn ca. Alt ødelagt. Stinket som et helvete.

    Jeg skrev til adm.dir. i Posten, Tone Wille, og lurte på hva de drev med. Wille er mediesky så det holder og pøste på med kommunikasjonsmedarbeidere som beklaget og beklaget. 15 ødelagte uklekkete yllinger var uansett resultatet.

    Får se hva vi gjør til våren. Hente kyllinger selv er ihvertfall lærdommen! Må finne frem til hvilken rase som skal velges.

    Ellers er jo nylagte egg noe av det nydeligste jeg spiser.

    Her ett eksempel:

    Islandshøns.jpg


    ISLANDSHØNS

    Størrelse: Høne 1,5 kg, hane 2,5 kg
    Farge: Mange ulike farger og fasonger
    Egg: Mellomstore egg (55g), beige egg, ca 210 per år
    Lynne: Lette å temme
    Fordeler: God egglegger, god ruger, hardfør og god til å finne egen mat.
    Ulemper: Utrydningstruet
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    Støtter den om nylagte egg! Har i mange år bodd på en liten gård i syd-Tyskland ved enkelte anledninger, de har B & B og en liten spisesal/restaurant i hovedhuset i tillegg. Serverer de mest fantastiske egg jeg har sett/smakt, og hønene går fritt utenfor og suler opp på deg der du sitter og spiser avkommet.... Høner er trivelige som bare det.... enten knærne peker forover eller bakover :D Og tips til trådstarter; vaktler er favorittfuglen.

    De to over minner meg om Erna og Siv.
     
    X

    X186841

    Gjest
    Bilde fra 2003, hadde Italiensk rugemaskin og lo så tårene trillet av den tvilsomme engelsken i bruksanvisningen.

    IM001211.jpg
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Da bestilte jeg flg. så får vi se hva som skjer. Begge deler er usikre saker både når det gjelder kvalitet og frakten. Ostekjøpet på ca. Euro 170,-, betalt med PayPal, har jeg ikke fått bekreftelse på, noe PayPal ellers umiddelbart sender.

    Eggmannen, som holder til på Lillestrøm, har vel lagt seg, så han har ikke svart. Denne gangen skal det sporing til, ellers blir det ikke mye nylagte egg, men daue kyllinger.

    Og: Noen gode idéer til hvorledes vi kan få postsjefen i Norge til å skjerpe seg? (Der går jeg stikk i strid med egne prinsipper om å ta ballen og ikke mannen/damen, men jeg tror hun trenger en skikkelig preken av både styreleder og departement).

    lodigrana1otavo.gif


    DetTe er ikke osten Lgrons efterlyste (den har mørk skorpe), men fra samme område.

    49_1705078214.jpg


    Egg fra eggmannen. Ser jo delikat ut, såfremt de er sylferske.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Da ankom Hi End egg:

    IMG_3439.jpg


    IMG_3440.jpg


    Fyren rotet; de ble sendt først i går, tirsdag, og ankom i dag. Nydelig utseende. Uvaskete, heldigvis, da ødelegges ikke hinnen utenpå eggene. Fra forskjellige raser.

    Middagen ble egg og bacon. Surprise! Det er dyrt, så finn en lokal hønefar/-mor. Frakten dreper og posten er uforutsigbar. Husk sporingsnummer hvis du bestiller på nett.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    Det der var en fin samling knullpatroner! Nesten for vakre til å knekkes...
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Slår et slag for UNCUT. Jeg har abonnert på musikktidsskrifter i hauger av år, har bunker av dem i kjelleren: Nye Takter, Puls og Beat. De andre holdt jeg meg unna. Men, konk gikk de hele bunten.

    Noen av dem holder koken, som UNCUT. Det jeg liker ved bladet er troverdigheten til journalistene, kunnskapen og skriveferdigheten. Pluss redaktøren, som skriver leder og holder styr på journalistene. Musikkjournalister er jo i den yrkesgruppen det helst skal lukte øl av efter lunch (som salig Kåre Valebrokk forlangte av sine).

    Det er meget sjelden jeg ser frem til neste nummer (av et tidsskrift :)), men det gjør jeg her. Drittet er at UNCUT anmelder plater som ikke utkommer før sånn ca. 1 mnd. efter at bladet ligger i postkassen.

    Tror jeg må bestikke noen.

    IMG_3444.jpg
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Det der var en fin samling knullpatroner! Nesten for vakre til å knekkes...
    Husker du ikke at jeg fortalte at kona for noen år siden jobbet i Pfizer. Vi har nesten en pall med Viagra som hun fikk, p.g.a. nedbemanning. I stedet for penger. Fair deal.

    Men, serrriøst, så funker faktisk eggeplommer. Det er bevist. Men, det er ikke derfor jeg kjøpte egg.

    Tilleggskommentar:Vi har så mye Viagra stående at vi kan bytte i egg i mange år fremover.
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.673
    Antall liker
    14.064
    Salige Kåre Valebrokks redaksjonsmøter på fredagene var vistnok tungt marinert med cognac, slik at opptil flere medarbeidere stadig kom i skade for å komme hjem "tonge i haue" , eller halvbrisne som vel er mer korrekt. En bekjent av meg ble rett og slett lettet over at Amund Djuve overtok roret slik at fredagscognacen til redaksjonsmøte ble avviklet :rolleyes:

    Atter andre av oss føler tidvis behov for å være full på jobb mtp de bedrevitende oppkjeftige tomskallene man må forholde seg til i løpet av arbeidsdagen. Meg om det!
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Salige Kåre Valebrokks redaksjonsmøter på fredagene var vistnok tungt marinert med cognac, slik at opptil flere medarbeidere stadig kom i skade for å komme hjem "tonge i haue" , eller halvbrisne som vel er mer korrekt. En bekjent av meg ble rett og slett lettet over at Amund Djuve overtok roret slik at fredagscognacen til redaksjonsmøte ble avviklet :rolleyes:

    Atter andre av oss føler tidvis behov for å være full på jobb mtp de bedrevitende oppkjeftige tomskallene man må forholde seg til i løpet av arbeidsdagen. Meg om det!
    Er det noen redaktører jeg savner i norsk presse så er det CC i Morgenbladet og Valebrokk i DN. De hadde hjernen i behold på tross av overdreven bruk av røyk og alkohol. Og lite søvn. Dagbladredaktørene skal man heller ikke kimse av. De visste å forsyne seg.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    @Lgrons

    Tråden forsvinner raskt i oversikten, så jeg går glipp av innlegg og kommentarer. Men, bildene ser jo fantastiske ut! Blir jo sulten av å se på.

    Sønnen vår er oppdratt korrekt, her og der i hvertfall. Han hamstrer beinsterke sauser av bl.a.Chili. Som er så sterke at de nesten ikke kan brukes i maten. De gjør rett og slett vondt.

    HER et sted man kan kjøpe fra. De leverer raskt.

    fearhellfire_1024x1024.jpg


    Ellers minner denne etiketten mye om et albumcover jeg så for noen dager siden på "Hva hører du .........". Mannen med ljåen. Tilfeldig? Temmelig likt.

    IMG_3446.jpg


    IMG_3453.jpg


    Hele Ansjos (Brisling) er nå å oppdrive i Norge; de var bra, men Grebbestads er bedre synes jeg. Mer kryddersmak der. Men, da må man til Sverige, selv om ABBA/Grebbestad er eid av Orkla. At vi ikke har hel, norskprodusert ansjos, er for dårlig.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    Den Grebbestad ansjosen er god, fikk en boks fra en Grebbestad "pensjonist" :rolleyes: i fjor. Men er det slutt på Fredrikstad/Engelsviken hel ansjos? Hmm.....
    Men den ser da god ut den Kledesholmen saken også? Stor og fin.

    Du vet vel forskjellen på en boks juleansjos og en Tesla? På juleansjosen er nissen UTENPÅ ;););)
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Orkla bruker dårlig tilgang på råstoff som unnskyldning i 2016:

    Det er stor etterspørsel etter Stabburet Juleansjos hvert eneste år, i år er det solgt over 150.000 bokser. Dette er et produkt mange går og venter på at skal komme i butikkhyllen. I år kommer den dessverre kun som filet og ikke som hel fisk, fordi tilgangen på brisling var dårligere enn forventet.


    Kanskje ikke bare unnskyldning:


    Skjermbilde (45).jpg


    Hva betyr "DD" Dødsdømt?

    Blir nok bare oppdrettsansjos fremover.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Hele ansjos tror jeg det snart kun er svensker som gidder å rense ved kjøkkenbordet. Nordmenn er bortskjemte og skal ha nesten all mat ferdigbehandlet; jfr. reklamen for en eller annen saus fra Toro hvor kona spør: "Må vi varme den opp?".

    Engelsviken m.fl. lyver når de sier at det er mangel på Brisling. Det er jo merkelig nok, nok av Brisling til filetering? Hvor er logikken? Og troverdigheten? Det det er mangel på er folk som orker å rense en ansjos på egenhånd. Hvis de greier det da.

    Jeg er aksjonær i Orkla og kan jo stille på en generalforsamling med krav om hele ansjos til folket. :)

    Én - 1 - aksje i Orkla koster pt. NOK 65,-.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    :) Hel ved til folket NÅ!!! :) Lærte ansjosrensing av en kjær tante i sin tid. De gode gamle sekskantede boksene, husker du? Jeg fikk alltid laurbærbladet til å sutte på... Ganske enkelt - la de på matpapir, buken fra deg og så en skarp forholdsvis liten kniv og så var det bare å snitte buken og "skrape ut innmaten, for deretter å sette kniven bak hodet og skyve pent og rolig mot halen. Beina skulle også smaskes og suges på i prossessen! Juletradisjon. Savnes.
     

    laidback

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    144
    Antall liker
    38
    Vel...skal du ha aksjekursen i Orkla OPP må du lansere en veganer-grandis uten skinke og med syntetisk ost.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    De sekskantede boksene husker jeg godt; det var nettopp de som forsvant for noen år siden. Nei, det eneste som nytter er å kjøpe én Orkla-aksje (jeg har intet å tjene eller tape).

    Når det gjelder hel ved, så møter jeg meg selv i døren: I morgen får vi levert 60 sekker kløvet ved. Burde jeg ha kløvet selv? Blir ikke mye søvn i natt av samvittighets-grunner. Uansett er veden Eik, Alm og Bøk, altså "hardved" kappet ved Skuibakken her i Bærum der de bygger ut. Snart ikke flere trær igjen. Stakkars ekorn og fugler.
     

    Bartesam

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2002
    Innlegg
    12.337
    Antall liker
    12.706
    Sted
    Hus
    Fattern dreiv og surret med juleansjos på sekskantet boks og renset den fisken og fileterte den husker jeg. Skikkelig finmekanikerjobb :)
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Vel...skal du ha aksjekursen i Orkla OPP må du lansere en veganer-grandis uten skinke og med syntetisk ost.
    Jeg driter i aksjekursen til Orkla (akkurat nå).

    Det er noe enkelt som heter: "Give the people what they want". Er det korrekt? Og smart?

    Da jeg jobbet i Vinmonopolet (som logistikkdirektør) satt jeg midt i all viraken rundt lanseringen av pappvin. Til 150,- kr. for en 3-liter. Det gikk rett til helvete.

    Spørsmålet er imidlertid: Var efterspørselen der allerede, eller skapte vi den? Altså som med hele ansjos (som dog allerede hadde vært på markedet).
     
    X

    X186841

    Gjest
    Glemmer aldri Ansjos på kantete boks, det var en selvfølge til jul. I dag bruker jeg mest ansjos på sommeren/høsten, lager masse Italiensk tomatsuppe på ansjosbasis og raust med parmesan og basilikum.
    Får se etter ansjos i Sverige på Mandag, må dra til kongsvinger for å få pass innen rimelig tid. Der var det bare en 2 ukers ventetid ved timebestilling. På Lillestrøm var det helt tomt for timer på de neste 2 måneder. Prøvde på Jessheim der du bare møter opp, ga F... etter 2 timer i kø bak en gjeng "meg ikke skjønne" har ikke alle papirer som skal til folk.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.805
    Antall liker
    2.439
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Ikke bland sammen norsk ansjoskrydret brisling; som er veldig godt, særlig hel; og ansjos som er en helt annen fisk. Ekte italiensk ansjos finnes bl.a. på glass på Meny, og den har det aldri vært mangel på. Den førstnevnte egner seg dårlig i italienske retter, men er en forutsetning på et norsk frokostbord.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    Jeg fikk en gang en bestilling fra en kunde på Gjøvik (innfødt kar selvsagt) - med bestillingsnr. "E for einsjos" 22458....;)
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Vel, at de minste og kanskje mest ubetydelige ting her i verden engasjerer, er suverent. At Ansjos/Brisling skaper et engasjement, fryder mitt hjerte. Og hjerne.

    Neste kapittel blir ål, røkt (ikke røket, da er den delt i to). Rødlistet, men kan skaffes.

    I sin tid, på midten av 60-tallet, dykket jeg og en venn ved Fürst brygge og ved Vassholmen i Oslofjorden og fanget ål med harpun. Svære dævler, noen ganger. Vi tjente noen slanter, men det jeg husker mest er lukten og smaken av røk og gryntingen til fattern. Tider. They never come back.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Ikke bland sammen norsk ansjoskrydret brisling; som er veldig godt, særlig hel; og ansjos som er en helt annen fisk. Ekte italiensk ansjos finnes bl.a. på glass på Meny, og den har det aldri vært mangel på. Den førstnevnte egner seg dårlig i italienske retter, men er en forutsetning på et norsk frokostbord.
    Ser du bor i Sandvika; sjekk Gutta fra Havet. Selv om den butikken har sunket dypt efter at Fredrik, oppstarteren, gav seg, så handler vi nå og da. Men, det er ikke fantastisk kvalitet lenger. Alltid 1 - 2 - 3 dager gamle varer og det nytter ikke. I f.eks. andre land blir de utsolgt før dagen er omme. Alltid varer som er fanget ila. natten.

    Husker da Fredrik kjøpte inn en kveite på ca. 30 - 40 kg. og tok sjansen på at den ble solgt. Og dét ble den.

    Skal man ha skikkelig fersk fisk i Oslo-området i dag, så er det å stille opp ved 0700-0800-tiden ved Rådhusbryggen. De folkene fanger mye rart og er du der ofte så får du i tillegg et godt bekjentskap og en eller flere gode venner. Som gir deg noen tips vedr. sylfersk sjømat.

    Så: Fuck Grandiosa!

    OT? Nei, sjekk underskriften min.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    Gutta på båtene er meget imøtekommende, jeg pleier å bestille ferske UKOKTE reker av de bl.a. Og som frt'n sier - de har mye morsom bifangst å by på også, som regel en del flatfisk foruten torsk. Men det gjelder å stå opp før asiatene - subsidiært rigge til en provosorisk spillebule på bryggekanten; det eneste som kan holde de unna "fælske låvalel" :D:D
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Sønnen vår er på hytta i Femundsmarka nå og tok dette bildet for noen minutter siden. Min farfar lagde disse redskapene for filetering av ansjos. De to til venstre er altså for å få av skinnet og den til høyre for skånsomt å få av fileten. Han lagde vel disse på 40-tallet.

    image1-1.jpg
     

    TerryGib

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.05.2011
    Innlegg
    1.708
    Antall liker
    3.023
    Sted
    Bergen
    Flytter innlegg over her.
    Ikkje bare musikk som koster:) - takk for tips.
    Helt spesiell olivenolje - ulikt alt eg tidligere har prøvd.
    BA587DE9-FE8E-4221-A871-20BC05E7FFDC.jpg
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Historisk sus over ansjos-redskapen janfrt. De sekskantede boksene ble jo solgt hele året, man fikk påklistret et julebånd, og da var det liksom jule-ansjos. Falt litt for denne her også:

    Skjermbilde (47)_edited.jpg
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Bra ansjosengasjement! Og olivenolje. Fine saker for kropper som ikke vil eldes.

    Her noe annet:

    VM på skøyter i Calgary. Jeg er oppvokst med denne sporten og husker f.eks. godt Ants Antson (død i 2015) og Eduard Matusevitsj (81). På 60-tallet dette. Fantastiske tider (!) på alle måter.

    IMG_3458.jpg


    Helgens tidsskjema som nesten kunne tatt med tiendedeler i programmet. Jeg fyller opp glasset og holder med Sverre Lunde Pedersen. Bra start, nå er deT 5000.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Nå går en danske med navn Viktor Hald Thorup 5000m. Siste danske jeg kan huske, er Kurt Stille.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Fra nettet - dansk skøytehistorie:Deretter kommer en serie milde vintre inntil 1954-1956 da det blei arrangert danske mesterskap tre år på rad. Vinneren av det første og det siste av dem heter Kurt Stille. I 1956 flytter han til Finland og danner et danseband for å livnære seg mens han forbereder seg til skøytesesongen. VM 1957 i Östersund var et minneverdig og fargerikt mesterskap som blant annet var prega av de røde kinesernes debut og et par besynderlige fargeklatter nederst på resultatlistene, en danske og en spanjol. Det var her Kurt Stille fikk tilnavnet sitt, «Den baskende krage&rdaquo;. Men i motsetning til spanjolen kom han tilbake. Allerede neste sesong klatra han betydelig på listene. I 1958 flytta han til Norge og med instruksjon fra slike folk som Harry Haraldsen og Aage Johansen, klatra han videre. Ved EM på Bislett 1960 oppnådde han den første av en rekke forsmedelige 17.-plasser, da han såvidt unngikk å kvalifisere seg til 10000 m. Ved OL i Squaw Valley blei det en ny 17.-plass på tiern med gudbedremeg nøyaktig 17 minutter. Etter en svakere sesong i 1961 lå han fortsatt under 17-tallets forbannelse i 1962, da han høsta inn et sådant på begge 5000-meterne i mesterskapa.
    Men etter å ha fått et innblikk i nordmennenes grundige forberedelser til den påfølgende sesongen kom gjennombruddet i EM i Göteborg 1963, der han oppnådde en 9.-plass på 5000 m og 14.-plass sammenlagt. Under VM i Karuizawa var han uheldig med forholda, men i begge mesterskapa 1964 kvalifiserte han seg til 10000 m og han oppnådde en 13.-plass sammenlagt i VM med litt hjelp fra ustøe konkurrenter. OL-innsatsen blei skapelig, med 12.-plass på 5000 m og 9. på 10000 m. Stille var en stor publikumsyndling, men ga seg etter OL-sesongen og gikk over til langrenn, hvor han var flittig deltaker i diverse turskirenn i ei årrekke.
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.619
    Sted
    Pt. Høvik
    Flytter innlegg over her.
    Ikkje bare musikk som koster:) - takk for tips.
    Helt spesiell olivenolje - ulikt alt eg tidligere har prøvd.
    Vis vedlegget 532184
    Flotte saker! Jeg har nevnt det tidligere, men min farfar var en av de første som importerte olivenolje til Norge på 50-tallet.

    I 1992 havnet jeg hjemme hos Miguel Torres i Penedès. Vi drakk vin og vi drakk (!) olivenolje. Vinmakere er også gode olivenoljeprodusenter. Har 1 flaske Mas La Plana 2010 i kjelleren. Skal si i fra når den skal testes.

    Forøvrig smakte jeg Mas La Plana 1970 sammen med Miguel Torres på restauranten 3 Kokker i Oslo. Litt av en R´n´R-opplevelse.

    På polet finnes det flere årganger av denne fantastiske vinen; rundt kr. 600,- flasken. Det er faen meg omtrent like mye som jeg (og andre) betaler for litt utgåtte plater. Hva er best?

    p9160116.jpg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.609
    Torget vurderinger
    23
    Hva er best... vanskelig å si, platene varer nok noe lenger men smaker til gjengjeld ikke så godt...
    Ansjosverktøyene er ubetalelig kulturhistorie! Apropos skøyteløpere... husker godt Liaklev :D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn