Vist er det kunst.... og man slipper ikke unna utstyrsporno og tweaking her heller....Dette er kunst!!
Jeg startet med å lese litt på www, og tok noen turer til dedikerte kaffespesialist butikker før jeg kjøpte meg en god maskin.Hvor er det man "begynner" med espressomaskiner og slikt? Er det egentlig bare å kjøpe seg en slik Oracle på Elkjøp og dundre av gårde?
Så for en stund siden på en La Spaziale S1 Vivaldi II og liker det "teknologiske" preget og designet (men skulle selvsagt vært foruten comic sans på knappene)...
Som sagt... smaken etc. Og hva man legger i det. Jeg er rimelig konstant med parameterne hjemme hos meg, og går aldri tilbake.Det kan godt tenkes, men jeg tror sansynligheten for at jeg klarer å lage en skikkelig god espresso hver morgen er større hvis jeg får hjelp til å kverne nøyaktig samme mengde bønner og at stampingen blir lik hver gang. På The Orb har man mulighet til å manuelt justere alle parameterne og lagre dem.
Jeg har både vinyl, rør og liker "venteriggen" til Sluket godt
YES sir!Hva gjør man når det er 28 pluss ute og sola ikke vil gå ned? Mitt tips er en affogato...
Har en 64 kvern fra dem som jeg er veldig fornøyd med. Men det var kanskje maskinene du var mest interessert i?Lite futt i denne tråden, er det noen her som har erfaringer med ECM ?
Egentlig begge deler, hvis de holder hva de lover fra Kristiansand dukker det opp en Profi IV og en 54 kvern her før neste helg. Da får jeg mine egne erfaringer. Finner ingen som klager på kvaliteten på disse produktene ..Har en 64 kvern fra dem som jeg er veldig fornøyd med. Men det var kanskje maskinene du var mest interessert i?
Har en ECM Mechanika Profi IV med Eureka kvern som jeg er meget fornøyd med (etter modifiseringen)Har en 64 kvern fra dem som jeg er veldig fornøyd med. Men det var kanskje maskinene du var mest interessert i?
Har en ECM Mechanika Profi IV med Eureka kvern som jeg er meget fornøyd med (etter modifiseringen)
ECM'en har ikke PID, så du må vite hva temperatur surfing er.
Ellers har den rotasjonspumpe som gjør den stillegående og gir konstant trykk fra første stund.
Vis vedlegget 748637
Prøvde ut denne og dette er en veldig god espresso! Smakene henger veldig godt i sammen og som det sies lite syre. Nydelig og laaang ettersmak. Hvis man bare elsker espresso som ikke biter altfor mye så er denne et valg høyt oppe på lista. Denne kjøper jeg igjen.Var en tur i Trondheim i helga hvor det viste seg at det var mat og øl festival på torget. Siden solen dukket opp (dvs. vi tok den med oss fra sørlandet) var det masse folk å se.
I en av bodene fant jeg lokalt brente kaffebønner i fra Bakklandet.
Med hint av mørk sjokolade, karamell og hasselnøtter er dette helt i tråd med hva jeg liker.
Er mørk brent kaffe med lite syre noe for deg, anbefaler jeg deg å prøve denne.