Terje-A
Æresmedlem
Jeg tenker mest på det evige kravet om stadig å effektivisere, ikke bevilgningene som beviselig øker.Bevilgningene er jo beviselig økt. I budsjettet for 2018 fikk Oslo Politikammer 86 nye stillinger i tillegg til en ekstrabevilgning på 41 stillinger (30 millioner), tilsammen 127 nyansettelser i år. Tilsammen økte politidistriktets budsjett med 250 millioner (9 %) fra 2017 til 2018. 30 nyansettelser som skulle gjøres i høst ble også fremskyndet til mai. Det kom på toppen av 16 % økning fra 2016 til 2017. Derimot var det innstramminger i politidirektoratet for å prioritere operativ tjeneste over byråkrati som kreerer stadig økte krav til «rapportering av måloppnåelse».Hysj! Vi blir fortalt at overføringene fra staten går opp, opp og opp. Dette er bare tøys og jug at de må effektivisere, jobbe raskere med samme ressurser, eller som her, kutte stillingerUngdommer går løs på politiet og krav til effektivisering gjør at det vil forsvinne 130-150 stillinger ved Oslo Politikammer. Det er så flott atte
For 2019 er det foreslått 20 milliarder til politi- og lensmannsetaten. Det er 7 % økning fra 2018, dvs en økning på 1,3 milliarder. Det ligger inne en øremerket sum på 24 millioner for å bekjempe gjengkriminalitet i Oslo. Igjen forutsettes det at man kutter i unødvendig byråkrati og overdrevne rapporteringskrav for å prioritere operativ tjeneste.
Om det ikke er «tøys og jug» skulle jeg gjerne sett regnestykket som går fra budsjett for 127 nyansettelser og 24 millioner øremerket til bekjempelse av gjenger til påståtte kutt på 130-150 stillinger. Det er fint om vi holder oss til noe som i det minste har en viss kontakt med fakta og virkelighet.
https://www.politiforum.no/artikler...-slik-fordeles-politibudsjettet-i-2018/431434
Litt fra linken til Asbjørn;
Rammes av avbyråkratiserings- og effektiviseringstiltak:
Nesten én milliard kroner av politiets budsjett skal benyttes til det Politidirektoratet kaller felles nasjonale driftsutgifter (410 millioner kroner) og utviklingsportefølje (522 millioner kroner). Bak de abstrakte begrepene ligger investeringer i IKT-infrastruktur, pass- og ID-forvaltning, iverksetting av Nærpolitireformen, politiarbeid på stedet og andre utviklingstiltak for hele politiet.
Samtlige enheter i politiet rammes også av regjeringens avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform (ABE-reformen). De må alle kutte 0,7% som følge av ABE-tiltak. Totalt må politiet redusere budsjettene med 117 millioner som følge av ABE-tiltakene.
I tillegg må politiet redusere budsjettene med 12,1 millioner som følge av digitalisering av post og mindre konsulentbruk.