Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • tweakMan

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.223
    Antall liker
    127
    C. Alshus skrev:
    Det ville mest sannsynlig ikke tatt lenger tid å lage suppa fra bunn av...
    Det hadde blitt bra det, men hadde ikke 4-5 timer som det tar...
    Den ble litt sterk... :-X
    Kanskje 1.5 ts med paprikapulver hadde vært smartere..og en kvart chilli ;D

    mvh
     
    T

    TT.

    Gjest
    Bjellands fiskeboller med ketchup og potetmos.....endelig helg dere ;)
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.897
    Antall liker
    5.856
    Sted
    oslo
    flatbanket kyllingbryst fylt med bacon og ost, krydret med sitronpepper og honning; risotto og salat på siden.
    hjemmelaget Best Bitter i glasset.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    Ekstremt enkelt i dag - tynne skiver av Wagyu- entrecote, lettgrillet, med smør & fløteinfusert pastinakkpure og Maruud's classic ost & løk potetgull samt Jacob's kryddrsmør (anbefales) - med en flaske Penfold's Grange til! Mer langreist blir det ikke, vinen fra Australia og biffen fra New Zealand.
     

    Scrooge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.11.2008
    Innlegg
    3.008
    Antall liker
    1.130
    Audiophile-Arve skrev:
    SMATT! Finnes det noe bedre, hva graut angår? ;D
    I et fattig forsøk på en sådan opplevelse, stjeler jeg meg av og til med meg en porsjon av "ferdigutgaven" fra Fjordland fra "MENY" på Triaden Storsenter.
    Den kan jo duge, den også!
    Neeesten like god som den du får servert på Dovre Fjellstue! 8)
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    Eksisterer Sinclair kro fortsatt? Der har jeg spist mye rømmegrøt.. En av de få steder langs veien hvor de serverer slik mat.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    Se der ja - flott! Tenkte ikke på slike moderne hjelpemidler 8) 8)

    Husker jeg sjokkerte faderen der en gang, sikkert 20 år siden.. vi stoppet for å spise middag, på vei til Trondheim, og det ble hjemmelagde kjøttkaker med kålstuing til DESSERT, etter rømmegrøten som var middagen! Gubben lo fælt av den storien i mange år etterpå!
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    Ja, det er slike episoder man husker.. :'( :'(

    Sjekk menyen på Sinclair da...!! De selger fortsatt hjemmelagde kjøttkaker OG rømmegrøt.. til og med samme konseptet som 20-25 år siden, med flere størrelser på hver rett etc.!! Fantastisk! Applaus! Alle HFS'ere oppfordres herved til å stoppe og benytte dette stedet når dere kjører oppover i Gudbrandsdalen. Highly recommended.
     
    N

    nb

    Gjest
    pengesluk skrev:
    Ja, det er slike episoder man husker.. :'( :'(

    Sjekk menyen på Sinclair da...!! De selger fortsatt hjemmelagde kjøttkaker OG rømmegrøt.. til og med samme konseptet som 20-25 år siden, med flere størrelser på hver rett etc.!! Fantastisk! Applaus! Alle HFS'ere oppfordres herved til å stoppe og benytte dette stedet når dere kjører oppover i Gudbrandsdalen. Highly recommended.
    Sinclair er strategisk plassert ca 4 timer fra Oslo og ditto fra Trondheim. Populært blandt langtransportsjåfører i forhold til kjøre/hviletider. Hadde sommerjobb i et flyttebyrå for mange år siden og stoppet på Sinclair en hel del ganger. Var mer fascinert over at hr. flyttemann klarte å rygge inn et 20 meter langt vogntog mellom to andre vogntog enn hva jeg var over maten på Sinclair, men de har et visst tak på saltkjøtt.

    Rettstekket forbi er beryktet for ymse fartserkorder hos lokale rånere som har et svært avslappet forhold til 50-grensen som gjelder der.
     

    Scrooge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.11.2008
    Innlegg
    3.008
    Antall liker
    1.130
    pengesluk skrev:
    Ja, det er slike episoder man husker.. :'( :'(

    Sjekk menyen på Sinclair da...!! De selger fortsatt hjemmelagde kjøttkaker OG rømmegrøt.. til og med samme konseptet som 20-25 år siden, med flere størrelser på hver rett etc.!! Fantastisk! Applaus! Alle HFS'ere oppfordres herved til å stoppe og benytte dette stedet når dere kjører oppover i Gudbrandsdalen. Highly recommended.
    +1! Svært bra at konseptet fortsatt lever som det gjør! Helt klart et eksempel til etterfølgelse.
    Ikke minst i en verden av middelmådige hamburgersjapper , og ditto pizzeriaer! :mad:
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    21.028
    Antall liker
    8.492
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    pengesluk skrev:
    Eksisterer Sinclair kro fortsatt? Der har jeg spist mye rømmegrøt.. En av de få steder langs veien hvor de serverer slik mat.
    Du er for lite ute på vegane, gut. Men legg ein pakke Fjordland på motorblokka neste gong, så har du ei heilt grei ordning. Tallerk er ein fordel, men ikkje nødvendig. Men hugs skei.
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.468
    Antall liker
    12.194
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Jeg lagde en svær grønnsaksuppe helt fra grunnen idag, med masse greier oppi. Litt for masse greier, egentlig, men guttene likte det. Etter hukommelsen var det vel sjalottløk, sellerirot, gulrot, blomkål, vårløk, hvitløk, erter, tomatpurè, persille og meierismør. Pølse oppi og frøloff med smør til. Tradisjonell lørdagsmat. Rundes av med en tysk appelsintrøffel og kaffe.
     

    room

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2008
    Innlegg
    2.602
    Antall liker
    373
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    0
    Åpning av grillsesongen idag.
    Tradisjonen tro hos en kompis som fyller år...
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.990
    Antall liker
    231
    Torget vurderinger
    4
    Man tager hvad man haver. Laksefilet trukket i lettsaltet vann. Squash, løk, tomater, gulrøtter og asparges vendes i godt med olivenolje, fennikelfrø, salt og pepper før det stekes rolig. Litt sitron tilsettes på slutten. Laksen på toppen, til slutt en dollop med gresk yoghurt (herregud tine, hvem fortalte dere hvordan dere skal lage yoghurt? Uansett: dere ble lurt.) her og der. Slettes ikke verst. Man blir mett av laks.
     

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.846
    Antall liker
    3.751
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    Ovnsstekt torskefilet med salt og pepper. Saus: charlotteløk, hvitvin (redusert), melkefri margarin, litt dijon sennep, creme fraiche, salt og pepper - og en eggeplomme hvispet inn til slutt. lettkokte brekkbønner og ovnsstekte tomater. Potetpure laget av mandelpoteter, litt sellerirot, melkefri margarin og havremelk (jeg har barn som jeg må holde borte fra melk) en dæsj sennep og litt pepper.

    funket som bare det!
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Blåskjell i kokosmelk og fløte, tilsmakt med raspet galangal, turmeric, hvitløk, koriander, løk, chili, rødløk, fishsauce og ingefær samt en lime. Brød og smør som tilbehør og en fruktig hvit fra Loire i glaset.
     

    Slabbedask

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    3.071
    Antall liker
    34
    Hvalbiff med løk og paprika surret i smør og hasselbackpoteter.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Oksekjøtt i rødvin
    hakket løk, hvitløk, gulrot og jordskokk. brunet dette i en blanding av smør, olienolje, soyasaus samt kvernet pepper. brunet oksekjøttet (kjøttet var av typen med grove kjøttfiber og en del fett) kjøtt og grønnsaker ble plassert i en jerngryte og en flaske rødvin ble sjenket over. første koking var 2.5 timer lang. tok kjøttet ut av gryten og lot det hvile ca 20 min. Silte kraften. lempet kjøtt og kraft tilbake i gryten og lot det putre på svak varme i en drøy time. smakte til med salt, pepper, soyasaus og litt fløte. serverte med hjemmelaget potetmos, stekt sopp og kokt blomkål. Drakk div. svenske påskeøl til.
     
    N

    nb

    Gjest
    Julebord i går. Tre varianter pinnekjøtt, masse rabbestappe, øl og akevitt. Napoleonskake fra det lokale bakeriet til dessert.
     

    kenneth1979

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.11.2010
    Innlegg
    113
    Antall liker
    2
    Maiswraps med kyllingbiter frest i olivenolje med pesto, rullet kjærlig sammen med spinatpure og creme fraiche, gratinert med ost og litt søtsterk sennep. Skyldte ned herligheten med et glass Muscle Milk Mocca Latte :D
     

    ArtDeco

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.08.2003
    Innlegg
    888
    Antall liker
    59
    Sted
    Modum
    Saltkjøttslapskaus, med tyttebær. Tom for flatbrød dessverre. Skylt ned med vann fra springen.
     

    miata

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.01.2005
    Innlegg
    370
    Antall liker
    1
    Har kjøpt ny grill, Weber Preformer (m/gasstenning)

    Så det ble grilla lammekotletter :D
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.953
    Antall liker
    1.211
    Lettsaltet svineknoke, urøkt, med poteter,kålrot og surkål.
    Enkelt og godt og rimelig pris
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Falafel på by´n og en fantastisk gulrotsuppe hjemme. Nam nam, Ja, alså til den hjemmelagde. Og så sparte jeg dyr og det er alltid en god ting.
     

    ArtDeco

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.08.2003
    Innlegg
    888
    Antall liker
    59
    Sted
    Modum
    Torsk og Manchego stekt i Serranoskinke med en enkel tomatsalat. Med lokalt vann fra springen.
     

    samlanes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.02.2008
    Innlegg
    2.463
    Antall liker
    551
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    1
    Steikt lysingfilet med løk og poteter for 5te gang på 9dagar.
    Like godt kvar gong.
    Fiska av ein kamerat i Hardangerfjorden.
    Også blir det nysteikte brød til kvelds.
    Da vil eg tru mageskinnet hoder seg stramt ei stund til.

    Mvh.
     

    sundkoien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.01.2007
    Innlegg
    2.795
    Antall liker
    5.112
    Sted
    Kirkenær
    Torget vurderinger
    2
    Elg indrefilet, stekte grønnsaker og Hasselback-poteter, toppet med rødvinssaus. En god Bourgogne i glasset :)

    M
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.979
    Antall liker
    333
    Sted
    Oslo Vest
    sundkoien skrev:
    Elg indrefilet, stekte grønnsaker og Hasselback-poteter, toppet med rødvinssaus. En god Bourgogne i glasset :)

    M
    Elg her også, gulash-variant.
     

    ArtDeco

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.08.2003
    Innlegg
    888
    Antall liker
    59
    Sted
    Modum
    samlanes skrev:
    Steikt lysingfilet med løk og poteter for 5te gang på 9dagar.
    Like godt kvar gong.
    Fiska av ein kamerat i Hardangerfjorden.
    Også blir det nysteikte brød til kvelds.
    Da vil eg tru mageskinnet hoder seg stramt ei stund til.

    Mvh.
    Man er ikke mett før bukskinnet står som en spinnaker!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn