Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.072
    Antall liker
    1.474
    Sted
    Trondheim
    Karrisuppe.

    2 løk
    3 fedd hvitløk
    Oksekjøtt av bog
    Grønne linser
    1 boks hakkede tomater
    Noe vann
    Krydder (nykvernet pepper, chili, pataks curry paste, gurkemeie, salt)

    Forsiktig med currymengden..
     
    T

    TT.

    Gjest
    Fleskepannekaker med ris og tyttebærsyltetøy. Obligatorisk med melk til :p
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    9.147
    Antall liker
    13.697
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    3
    stekte torsketunger (vendt i mel egg og brødkrumme), karamellisert løk, ravioli med spinat og ricotta - livet er herlig!

    edit: en tomat/mozarella/basilikum salat hørte med!
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.458
    Antall liker
    4.311
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Med matbutikk 20 meter fra utgangsdøra, tror jeg det blir vanskelig..
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.742
    Antall liker
    1.555
    Dere er nå søte.

    Grillede grønnsaker, mye chilli, ingefær og hvitløk + nudler & en Trashy Blonde.
     
    S

    schitzo

    Gjest
    Skinkestek med saus,poteter,surkål,sterk sennep og tyttebærsyltetøy.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.687
    Falafal i maiswrap. Fra "bånn av".
     

    Jan_I

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    4.138
    Antall liker
    312
    I går ble det fersk Torskemølje med lever (tran) og rogn. SNADDER
    i dag blir det plukkfisk med baconbiter og rogn til. Snaddermat de luxe :) :) :)
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    I dag blir det hamburgere av strimlet lotusrot, hvitvinsdampet purre "paysanne" med revet muskat og en varm tomatconcasse med tofu og gressløk.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.687
    pengesluk skrev:
    I dag blir det hamburgere av strimlet lotusrot, hvitvinsdampet purre "paysanne" med revet muskat og en varm tomatconcasse med tofu og gressløk.
    :'( :eek:
     

    Poirot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.07.2007
    Innlegg
    2.079
    Antall liker
    2.122
    I dag blir det nåsalever som hovedrett og deretter råtapudding til dessert. Til disse delikatessene drikker man selvsagt sule.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    emokid skrev:
    pengesluk skrev:
    I dag blir det hamburgere av strimlet lotusrot, hvitvinsdampet purre "paysanne" med revet muskat og en varm tomatconcasse med tofu og gressløk.
    :'( :eek:
    Noe du er misfornøyd med??
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.687
    pengesluk skrev:
    emokid skrev:
    pengesluk skrev:
    I dag blir det hamburgere av strimlet lotusrot, hvitvinsdampet purre "paysanne" med revet muskat og en varm tomatconcasse med tofu og gressløk.
    :'( :eek:
    Noe du er misfornøyd med??
    Var veldig i humør til å komme til ferdig middag i dag, men fant ut at jeg ikke gadd å kjøre strekninga ;)

    I dag skal jeg lage Ashe Resteh, sykt deilig rett fra Iran. Er så heldig å få oppskrift direkte fra kilden.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    Den retten har jeg hørt om; æsj, rester!
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.687
    pengesluk skrev:
    Den retten har jeg hørt om; æsj, rester!
    Enhver som klarer å innta fårikål (og alle dagene etter) har ikke stemmerett ;D
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.990
    Antall liker
    231
    Torget vurderinger
    4
    Medisterkaker med surkål, potet, brun saus og tyttebær på Kirkens Bymisjon. Gratinert pasta når jeg kommer hjem.
     
    M

    MORNING STAR

    Gjest
    Phat Kha Pao, med kokte egg og Jasmin ris. Aroy maak maak!
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.686
    Antall liker
    111.549
    Torget vurderinger
    23
    Braisert spisskål og strimlet vårløk med single-hvitløk puree til ferske Udon nudler av bokhvete, chips av tynne lotusrot-skiver fritert i peanøttolje.
    Desserten blir pomelo med en appelsinsaus kokt inn på hvitvin og chrushed appelsin, litt kanelstang, stjerneanis og palmesukker.
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    12.660
    Antall liker
    8.744
    Sted
    Holmestrand
    Bare for å toppe sluket: Fiskepinner med remulade fra tube. Dertil kokte poteter og råkost med en alldeles nydelig balsamico.
    Fiskepinnene var klart under middels....
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    20.259
    Antall liker
    10.846
    pengesluk skrev:
    Braisert spisskål og strimlet vårløk med single-hvitløk puree til ferske Udon nudler av bokhvete, chips av tynne lotusrot-skiver fritert i peanøttolje.
    Desserten blir pomelo med en appelsinsaus kokt inn på hvitvin og chrushed appelsin, litt kanelstang, stjerneanis og palmesukker.
    Ha ha.
     
    N

    nb

    Gjest
    Risotto med kyllinglår. Hadde som vanlig blitt bra hadde det ikke vært for at de franske, tørkede kantarellene jeg brukte var seige som skosåler og inneholdt en ikke ubetydelig mengde sandkorn. Det er ikke gull alltid selv om det er fra Frankrike, kjøpt på en fin butikk og har en fin embalasje. Resten av pakken endte sine dager i søppelbøtta.

    Bruker ellers sjarlottløk, stangselleri og hvitløk som surres i olivenolje. Deretter inn med risottorisen lar det frese på sterk varme et minutts tid før et glass hvitvin entrer gryta og koker inn under røring. Øser så inn en og en øse varm kyllingkraft mens det røres nesten kontinuerlig. Når risen er nesten helt ferdig tilsettes et par gode klumper smør, revet parmesan, salt og godt med pepper og sitronsaft. Og eventuelt andre ting som stekt sopp, kyllingkjøtt, bønner eller hva du nå måtte ønske.

    Konsistensen skal være slik at den sprer seg selv utover tallerekenen om det ristes passe godt i den.

    Det er visstnok en skole som mener all væsken kan tilsettes i en omgang, men det har jeg aldri prøvd. Synest ting er mer under kontroll når den tilsettes gradvis.
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.990
    Antall liker
    231
    Torget vurderinger
    4
    Klarer risen de mengdene på en gang? Italienerne er opptatt av at risottoen skal beveges i bølger, ikke røres som grøt.

    Selv lagde jeg biksemad idag.
     

    tweakMan

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.223
    Antall liker
    127
    Wannabe Goulash...

    Ingredienser:
    1 Liter vann.
    1 pose toro tomatsuppe.
    1dl Heinz tomatketchup.
    3 ts med paprikapulver, futoska "type sterk" (serbisk merke).
    1 klump meierismør.
    4 stk Gilde wiener, i biter.
    4 stk poteter i båter.
    1/2 rør chilli, snittet fint.
    1 litten skvett med oksekraft (fond).

    Dette kokes langsomt i ett par timer før det er ferdig.

    Serveres med melk og brødskiver med smør ved siden av. + kokte egg i båter, oppi...

    Mmmmmm! ;D

    mvh
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.458
    Antall liker
    4.311
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Det ville mest sannsynlig ikke tatt lenger tid å lage suppa fra bunn av...
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn