Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.683
    Antall liker
    11.825
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Ja den er god. 2000 årgangen hadde jeg for noen uker siden. Liker 2014 og 2015 også. Endel rimeligere de.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    Hadde Chateau Musar 2002 idag og smakte 1996 for en uke siden. Begge leverte. Jeg kan i farten ikke komme på en eneste vin som har mer særpreget smak enn denne vinen. Og ja, prisen har gått opp, men jeg synes kvaliteten forsvarer prisen.
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.894
    Antall liker
    7.592
    Sted
    Holmestrand
    Hadde Chateau Musar 2002 idag og smakte 1996 for en uke siden. Begge leverte. Jeg kan i farten ikke komme på en eneste vin som har mer særpreget smak enn denne vinen. Og ja, prisen har gått opp, men jeg synes kvaliteten forsvarer prisen.
    Kjøpte noen flasker Chateau Musar som gave til en 50-årsdag. Jubilanten lagerfører nå CM.
     

    VegardW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    4.089
    Antall liker
    2.957
    Sted
    Kolsås
    Torget vurderinger
    4

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.015
    Antall liker
    14.578
    Pent stekt biff, men termometeret ditt viser feil. Det kjøttstyket der har (heldigvis) ikke blitt nesten 70 grader.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.111
    Antall liker
    10.777
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    IMG_20220703_205825.jpg

    På Rekondo i San Sebastian. Fikk også delt litt Tondonia 1947 med en amerikaner på nabobordet.
     
    Sist redigert:

    Gunnar_Brekke

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    3.241
    Antall liker
    2.887
    Sted
    Kongsberg
    Pent stekt biff, men termometeret ditt viser feil. Det kjøttstyket der har (heldigvis) ikke blitt nesten 70 grader.
    Klar over det. Heldigvis har termometeret et linjært avvik på ca. 6 grader for mye, så det er greit å forholde seg til.
    Fileten ble tatt ut av ovnen ved viste 58 grader (52 grader reelt) og steg til viste 68 grader (62 grader reelt) etter
    "ettersteking" i jerngryta.
     
    Sist redigert:

    Gunnar_Brekke

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    3.241
    Antall liker
    2.887
    Sted
    Kongsberg
    Vis vedlegget 830133

    På Rekondo i San Sebastian. Fikk også delt litt Tondonia 1947 med en amerikaner på nabobordet.
    49 år gammel rioja er risky bussiness. Var det noe frukt igjen i den da da? Eller smakte det bare eik?
    Jeg har smakt tilsvarende gammel Rioja Alta 1963 (for en 10-12 år siden), men da fra magnumflaske.
    Det første glasset var guddommelig, mens det neste hadde mistet alt som var igjen av frukt, så smaken
    var mer middelmådig. Som en Faustino I. Heldigvis var vi mange som delte flasken, så det var ikke så
    mange som fikk "andre glass"...
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.111
    Antall liker
    10.777
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Eika forsvinner med lagring men som ved all gammel vin er det en fare for at vinen dør med for mye lufting. Denne var eterisk lett med mye blomster, løv og bærfrukt, lite taniner men holdt bra i glasset. Utrolig lekker men stilistisk like tett på hvitvin som rødvin. Fungerte utrolig godt til fisk.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.179
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    God Chablis med toner av grønne epler, smør og nøtt. 2018 årgangen har modnet noen år så den er akkurat så fet som en Chardonnay fra Burgund skal være, etter min smak.


    08CH332JU29H5l.jpg
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.778
    Antall liker
    2.404
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Pilastri Offida Pecorino 2020 (vinmonopolet.no)

    10300301-1.jpg

    En rimelig og god vin. Pecorino er en underskattet drue også i Italia. Denne passer godt til pizza og pasta med ragu. Sauen på etiketten, som jeg først trodde var en gris, ser ut som den er et resultat av en tegnekonkurranse i den lokale barnehaven. Denne blir nok husets vin denne sesongen.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    8921649D-D846-485A-9EFE-1AC6AEAAA336.jpeg

    Når det gjelder rødt har jeg problemer med å velge vekk denne om dagen. Ikke tilgjengelig i Norge, dessverre. En Ribera del Duero som alltid leverer. Og RdD smaker ekstra godt i Spania. Jeg tror den har toppet formen i år (2019-årgang).
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    Abbor er digg. Veldig godt. Og så er det sjøabbor fra Chile. Den kjøpte jeg mye av da vi bodde i Houston. Sinnssykt delikat hvit fisk, selv om den alltid hadde vært frosset. Hmm… tror jeg må ta en tur til Chile😁
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.683
    Antall liker
    11.825
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Mer blank/gjennomsiktig vil jeg si :cool::cool:;)
    Melk vil jeg si er hvit...
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    Biiiino blanco…..

    Tror vi må rydde opp i språket her: Blankvin eller gjennomsiktigvin. «Hvitvin» er misvisende, det har du helt rett i.
     

    gwh

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.04.2006
    Innlegg
    874
    Antall liker
    693
    Sted
    Oslo
    Hei, trenger litt hjelp her.
    Det blir hjemmelaget hummersuppe her til helgen og lurer på om det er noen gode forslag til vin til dette, enten hvit eller bobler?
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.179
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    Blanc de blancs Champagne eller Cava.
    For eksempel denne fra polets basisutvalg:
    Champagnen kan du jo uansett starte med som en aperitiff eller kanskje du skal ha en forrett som passer.
    Ellers er jo en Chardonnay fra Burgund helt topp til hummer.
     

    gwh

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.04.2006
    Innlegg
    874
    Antall liker
    693
    Sted
    Oslo
    Takker :)
    Tenker det blir en chardonnay av noe slag og så starter vi ettermiddagen med noe bobler :)
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    Vi hadde en GG Riesling til sjøkreps en tid tilbake. Det var magisk. Vil tro den funker med Hummer også.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.111
    Antall liker
    10.777
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Vi hadde en GG Riesling til sjøkreps en tid tilbake. Det var magisk. Vil tro den funker med Hummer også.
    Ja. Særlig hvis det er ørlite fruktsødme i den, og ikke bare unge syrer. Jeg drikker for lite av dette til å ha konkrete anbefalinger, men litt alder og en varm årgang (det er mange av e etter hvert) burde gjøre susen.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    Ja. Særlig hvis det er ørlite fruktsødme i den, og ikke bare unge syrer. Jeg drikker for lite av dette til å ha konkrete anbefalinger, men litt alder og en varm årgang (det er mange av e etter hvert) burde gjøre susen.
    Tror du er inne på noe. Den må ha mer enn syrefriskhet for å fungere helt topp. Det var denne:

    3C5C81F7-EA8C-415A-A704-6E9D10DFD267.png
     
    • Liker
    Reaksjoner: gwh

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.179
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    En Riesling som er litt tynn i mellomtonen, men detaljrik, luftig og med lang og krydret utklinging. Fraværet av forvrengingskomponenter gjør vinen transpant og krystallklar, og i stand til å gjengi fargen på epletonene med høy grad av troverdighet. Samtidig oppleves det hele glatt og organisk, som duften av en litt lun og lubben papir i olje kondensator.

    En utmerket vin i sin prisklasse.
    På en skala fra OC44 til 300B, gir jeg denne TL071.


    422PG6F32LVC42.jpg
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.179
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    Champagne (halvbroren til Cristal) til vegetarvårrullene og en god Meursault til Breiflabb surret i bacon.
    Ut over det får industrielt Pilsnerøl ta seg av tørsten.

    12TG622ENY6F3V4.jpg
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.556
    Av industrielt pilsnerøl foretrekker jeg Frydenlunds fatøl. Ellers kan jeg anbefale Lervigs pilsner, som er håndtverksbrygg.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn