Du må nok vente - nå skal jeg se en film og vælve innpå en dugelig porsjon hummersuppe med rikelige mengder Cognac, hvitvin og nykokt norsk hummer! Hej då.
Oj oj
litt OT men jeg må dele denne jeg fikk av kokken på gourmet restauranten på color fantasy båten, første gang jeg lagde den stod flammene en meter opp og ødela nesten den nynalte himlingen.
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
HUMMERBISQUE[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
4 store: Gulerot sellerirot vanlig stor løk og purreløk[/COLOR][COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Ikke bruk pepperrot gir for mye smak[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Aldri salte først!![/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Sjøkreps krabbeklør/ skall eller hummer, ikke hode pga paven, ikke smågørret[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
1 knus skall og klør, fres, bruk usaltet smør eller olje[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
2 hell på cognac tenn på[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
3 12 liter med KALDT vann, kok[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
4 fylle på med grønnsaker[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
5 reduser til minst 50%[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
6 fløte kokes inn og reduseres litt til[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
7 pepper til slutt, kanskje ørlite salt SMAK FØRST[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Forvarm suppeskåler[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Litt cognac i bunnen, la fordampe[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Fyll oppi suppe, legg oppi kjøtt fra klør/hale[/COLOR]