Aiii...tomme for Rwanda - Nyamasheke ?
Den var perfekt for min smak.
Hvilken av de andre ligger nærmest ? Tanzania – Mbeya Peaberry ?
Ja dessverre er vi helt tomme for denne. Den har vært veldig populær! Vi brant den med to ulike profiler (en lysbrunt med masse frukt og sødme) og en mørkere brent (espresso) som var litt rundere, søtere og hadde hint av sjokolade. Går ut fra at det var den lysbrente du siktet til?
Tanzania er både rund og fruktig på samme tid. Ingen utpregede hint av sjokolade, men kamille og sødmen gjør den fyldig i munnen. Den kan ikke direkte sammenlignes med kaffen vi solgte fra Rwanda, men fler kaféer som har servert Rwanda har gått over på Tanzania.. Så noen likheter bør det jo være
Det er nok den som likner mest.
Etiopia Aroresa er ganske mørkbrent og minner veldig om den espresso brente fra Rwanda. Den er fruktig, fyldig og søt.
Etiopia Hunkute økologisk er litt lysere brent, og minner mye om Etiopia Kello Sidama vi hadde tidligere. Dog litt annerledes.
Etter nyttår får vi inn Rwanda Jarama. Den er fra samme distriktet (Nyamasheke) som den forrige kaffen fra Rwanda, og smaks profilen er ganske lik.
Vi får også inn en kaffe fra El Salvador.
Ligger info om den på nettsiden "kommer snart".