Mat, drikke og røyk Kaffe...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.944
    Antall liker
    7.652
    Sted
    Holmestrand
    Kaffi smakar ikkje godt drukke frå glas. Skal du ikkje ha hånk, er det råd å få krus utan. Ein fordel når du skal vaske opp, men drikk du varm kaffi risikerer du å svi fingrane.
    Min favoritt hjemme.
    Tynn kopp uten hank.
    Har 3 slike i forskjellige farger. 🤗
    Brenner meg ikke, men det gjør kona.
    Brenner seg, mener jeg … 😂
    Levert av min husflidskonsulent.
    image.jpg
    Laget av Ment på Lillehammer, men antagelig produsert i utlandet?
    Finnes i espresso-, kaffe- og tekopp.
    Min er antagelig tevarianten.
     
    Sist redigert:

    Powercon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.09.2022
    Innlegg
    1.957
    Antall liker
    1.874
    Sted
    Horten
    Ingen problemer med hank på de koppene i alle fall. :rolleyes:
    Men, hvorfor er de skjeve i toppen? Eller ser det bare sånn ut?
     

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.522
    Antall liker
    1.685
    Sted
    VestBredden
    Ingen problemer med hank på de koppene i alle fall. :rolleyes:
    Men, hvorfor er de skjeve i toppen? Eller ser det bare sånn ut?
    Håndlaget, norskprodusert kvalitet, designet er med skjev kant. Ser virkelig godt ut (subjektivt) og er gode og drikke av.
    Espressokopper rommer nok en laaaang espresso

    Støtt Norskeprodusert !! MENT.NO
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.180
    Antall liker
    18.478
    Torget vurderinger
    2
    Kaffi smakar ikkje godt drukke frå glas. Skal du ikkje ha hånk, er det råd å få krus utan. Ein fordel når du skal vaske opp, men drikk du varm kaffi risikerer du å svi fingrane.
    Kaffe smaker veldig godt fra glass. Spesielt en espresso. La meg til vanen mens jeg jobbet i København i noen år. Der var det standard med glass og det fikk jeg smaken for. Og så er det vakkert å se herlig kaffeskum på toppen, og gradering nedover i glasset til det mørkeste. Noen bruker en skje for å blande espumaen inn i kaffen, men jeg liker å drikke kaffen urørt.

    Men jeg har også krus og kopper, som Deng1, så det er sagt. Alt fra små espressokrus beregnet på dobbel-spout til større krus med god varmebevarende effekt.

    Stefan Lindfors ga meg en del av disse.

    Screenshot 2024-08-30 at 11.20.12.png
     
    Sist redigert:

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.944
    Antall liker
    7.652
    Sted
    Holmestrand
    Ellers så har jeg alternativ for de med storefingre/never:
    Ole-krus fra Royal Copenhagen.
    image.jpg
     

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.522
    Antall liker
    1.685
    Sted
    VestBredden
    Kaffe smaker veldig godt fra glass. Spesielt en espresso. La meg til vanen mens jeg jobbet i København i noen år. Der var det standard med glass og det fikk jeg smaken for. Og så er det vakkert å se herlig kaffeskum på toppen, og gradering nedover i glasset til det mørkeste. Noen bruker en skje for å blande espumaen inn i kaffen, men jeg liker å drikke kaffen urørt.

    Men jeg har også krus og kopper, som Deng1, så det er sagt. Alt fra små espressokrus beregnet på dobbel-spout til større krus med god varmebevarende effekt.

    Stefan Lindfors ga meg en del av disse.

    Vis vedlegget 1051978
    La oss kalle det preferanser, istedenfor uenigheter; Jeg mener at crema ikke medfører noe godt, selvom det ser sexy ut. Det er der det meste av bitterstoffene sitter. Og jeg er heller ikke enig at "varmebevarende" effekt er positivt, faktisk er varme kaffens største fiende - ironisk nok.
    Derfor liker jeg vide kopper, og helst tynt gods.
    Men det er som sagt helt ok og ha ulike smaksprioriteringer :)
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.180
    Antall liker
    18.478
    Torget vurderinger
    2
    Man leser som man vil. Varmebevarende for meg handler om å bevare varmen i kaffen, selvsagt unngår man for høy varme i tilberedningen.

    Og for meg er espresso uten crema som entrecôte uten fettkappe og god marmorering. Altså ikke entrecóte, selv om kjøttstykket var riktig plassert på dyret.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.528
    Antall liker
    110.611
    Torget vurderinger
    23

    Arbeidshestene! Til venstre, 3 dl. bøtte med vipp... veldig lett å drikke av i store volum! (til mat selvsagt)
    Den til høyre er fra "merch" serien :ROFLMAO: - donert av en høyt profilert kaffenerd her inne.. (hint, se innsiden)
    Sistnevnte kan kun brukes når det benyttes fløte i kaffen ellers er det vanskelig å beregne fyllingsgraden.
    Legg forøvrig merke til hankene - begge har god plass til to feite Slukpølser. Viktig.

    kk1 red.png kk2 red.png

     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.528
    Antall liker
    110.611
    Torget vurderinger
    23

    Apropos smak & behag, som fattig og ubemidlet har jeg en definitiv favoritt i dagens opphetede og tildels dyre kaffeverden.
    "Andres Påspandert" er for tiden mitt foretrukne merke :ROFLMAO: Smaker greit hver gang!​
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.944
    Antall liker
    7.652
    Sted
    Holmestrand

    Apropos smak & behag, som fattig og ubemidlet har jeg en definitiv favoritt i dagens opphetede og tildels dyre kaffeverden.
    "Andres Påspandert" er for tiden mitt foretrukne merke :ROFLMAO: Smaker greit hver gang!​
    Jeg veldig varierende erfaring med påspandert. Såpass varierende at en del steder takkes det nei, takk ved neste anledning. 🤗
     

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.522
    Antall liker
    1.685
    Sted
    VestBredden
    Når man kommer bort til "folk" og dem kommer med pulverkaffe og vannkoker, så forteller jeg med en gang om alt fra migrene til allergi !!!!

    Kjenner kløen FØR pulverkaffen når bordplata........
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.528
    Antall liker
    110.611
    Torget vurderinger
    23
    Pulverkaffe holdes vel utenfor diskusjonen..?? Er da ikke kaffe sånt noe. Fysj & pføy. Smaker sikkert som armhula til en russisk vektløfter 😖 😖
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.528
    Antall liker
    110.611
    Torget vurderinger
    23
    Jeg veldig varierende erfaring med påspandert. Såpass varierende at en del steder takkes det nei, takk ved neste anledning. 🤗
    Vel, da omgir du deg garantert med feil folk!!
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.944
    Antall liker
    7.652
    Sted
    Holmestrand
    Pulverkaffe holdes vel utenfor diskusjonen..?? Er da ikke sånt noe. Fysj & pføy. Smaker sikkert som armhula til en russisk vektløfter 😖 😖
    Klart, men noen barbarer spør om du vil ha kaffe, og så kommer de snikende med pulver.
    Da kan man ta en:
    «Forresten, har du te?»
    😎
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.528
    Antall liker
    110.611
    Torget vurderinger
    23
    Pulverkaffe forbinder jeg med fortidens brakkeriggespisepauser på byggeplasser... med rullingsrøyken som tett tåke, blandet med lukta fra fuktige raggsokker drapert over gummistøvler..... @Cash 63 kan sikkert verifisere påstanden :ROFLMAO: :ROFLMAO:
     

    H.Are.Felle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.11.2008
    Innlegg
    337
    Antall liker
    814
    Sted
    Porsgrunn
    Oppdatering av Mignon XL kvern.

    Den gamle justerings rattet for Mignon kverna var for upresis under justering. Grade merkingen besto av et klistre merke rundt justerings rattet.

    20240912_163536.jpg


    Bestilte derfor nytt justerings ratt og tann krans med grade skive. Den øvre delen av grade skiva og justerings rattet, er av aluminium.
    Montasjen var rett fram uten noe tull. Grade krans har press pasning mot kverna.
    Kalibrerte nullpunktet til å være der kverna går metall mot metall.

    20240912_165222.jpg

    Ved 11 grader fra nullpunktet, fikk jeg perfekt espresso med den aktuelle kaffen.
    1 grad justering mot finere kverning, tilsvarte ca: 4 sekunder endring i tid (20g/25s/36g ferdig espresso.)

    Ut i fra dette vil jeg si at oppdateringen var vel verdt.

    20240912_170845.jpg
     

    Vedlegg

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.522
    Antall liker
    1.685
    Sted
    VestBredden
    Bra oppgradering !! Og tøft du gjør det sjøl... Hvor lang tid bruker du på og kverne 20g ?
     

    H.Are.Felle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.11.2008
    Innlegg
    337
    Antall liker
    814
    Sted
    Porsgrunn
    Bra oppgradering !! Og tøft du gjør det sjøl... Hvor lang tid bruker du på og kverne 20g ?
    På 20g tar det ca 10-11 sekunder. Normalt sett kverner jeg på vekt istedenfor tid, Stiller da tiden på kverna slik at kverna stopper rett etter at 20g er ferdig kvernet.
     

    H.Are.Felle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.11.2008
    Innlegg
    337
    Antall liker
    814
    Sted
    Porsgrunn
    Det er faktisk raskt... min bruker 3,3 sekunder på 20g :cool:
    Det var raskt ja!
    Godt jeg ikke har dårlig tid når jeg lager espresso! :)
    For mitt vedkommende hadde jeg som krav, en kvern med lavt støynivå og med en konsis og stabil kverning av bønner for å kunne ha en repeterbar prosess som ikke har variable variasjoner av kverningen. Det som forundret meg mest med Eureka Mignon XL er det fluffy resultatet som gjør at et 20g portafilter blir overfylt kun med 18g kaffe. Har heller ingen ansamlinger eller klumper i portafilteret.
    Til prisen den gangen jeg kjøpte kverna, trur jeg ikke at jeg får noe bedre under 7000,-
     

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.522
    Antall liker
    1.685
    Sted
    VestBredden
    Eureka lager gode kverner, helt klart.
    Dette med mye kaffe i portafilteret, syntes jeg varier ettersom hvilke bønner jeg bruker, har samme utfordringen her til tider.
    Jeg har heller ikke dårlig tid, men deilig at tiden er kort, nå er ikke støyen et problem overhodet med E80GBW.. men uansett et pluss.
    på Rancilio Pro X så er jo oppvarmingstiden oxo veldig rask.
     

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.522
    Antall liker
    1.685
    Sted
    VestBredden
    S&H har jevnt over fin kvalitet, og "den svarteste av dem alle".....:cool: 🤘 syntes jeg er et funn !!

    Samtidig så vil jeg og fremheve Carlos Coffee !! For deg som liker lystbrent, og ditto smaker. Virkelig en glede i koppen !!
    Og hos meg så dunker jeg portafilter DØNN reint med kaffe ifra Carlos.. aldri noe som henger igjen....
     

    ynot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    2.620
    Antall liker
    1.829
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    S&H har jevnt over fin kvalitet, og "den svarteste av dem alle".....:cool: 🤘 syntes jeg er et funn !!

    Samtidig så vil jeg og fremheve Carlos Coffee !! For deg som liker lystbrent, og ditto smaker. Virkelig en glede i koppen !!
    Og hos meg så dunker jeg portafilter DØNN reint med kaffe ifra Carlos.. aldri noe som henger igjen....
    Vi har også fått sansen for Carlos, finfin kvalitet 🙂
     
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    7.528
    Antall liker
    11.575
    Viktig dag i dag...

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn