Når jeg først var inne på "hotte" ting, kan jeg alltids legge ut dagens middag, som et tips for morgendagen.
tok 600 gram karbonadedeig og valset ut til et rektangel oppå plastfilm
Strødde så over en hakket rødløk samt en purreløk. salt, pepper og basilikum.
Skar opp fersk geitost (fint med all annen "gul" ost også), og fordelte utover.
Gjorde klar en form med et par klatter Kviteseidsmør, etter at jeg hadde rullet karbodanedeigen til en pølse
Lot pølsa ligge litt i kjøleskapet, før jeg rullet den ut, og la på plass baconomslaget
Så rullet jeg pølsa inn i omslaget, og brukte plastfilmen til å gjøre den tight
Hvoretter den ble pakket opp og lagt i forma. Fruen øste så ovet en barbequeglaze
Pølsa fikk totalt én time i ovnen, på 200 grader. Øste væsken fra bunnen av forma over kjøttet ca hvert tiende minutt.
Kjente på trykkmotstanden jevnlig fra ca 40 minutter. Steketid er litt avhengig av hvor tykk pølsa blir.
Mens kjøttet var i ovnen, skrellet jeg et lass melne poteter og kokte opp de. Fruen angrep de kokte potetene og laget en luftig mos
ved hjelp av potetmoseren innhandlet på Harrods for noen måneder siden, muskat, fløte salt og pepper hører med.
Sausen er en enkel fløtesaus, smaksatt med eple og aprikos.
Med tilbehøret klart, kunne kniven settes i pølsa
Så var'e bon appetit, og lykke til!
/ Morten