Snaue hundre meter fra hotellet vårt, fant vi en fantastisk bruschetteria, her får
vi en snasen frokost.
Enkelt og innbydende.
Bare å notere seg folkens.
Der var den i boks.
Gårsdagens ettermiddag ble tilbrakt sammen med Michelin-Chef Simona, vi var
ni stk som hadde meldt oss på en Gelato masterclass.
En veldig morsom og underholdende dame Simona. Som hun selv sa; de siste syv årene har jeg bare skreket til folk på kjøkkenet. Dette er MYE hyggeligere...
Det meste var gjort klart, men vi skulle så klart få jobbe alle sammen.
Før vi i det hele startet, spurte jeg Simona litt om kaffemousse/kaffeis, så da tok hun det på sparket - «Morten liker kaffeis, er det noen som ikke tåler kaffe? Greit, da lager vi kaffeis!»
Det var ganske forutsigbart hvem som måtte i ilden da...
Veldig morsomt å se den samme maskinen vi har hjemme, i drift her. Vi har hatt vår i snart ti år, og å se den her, hvor det er to kurs om dagen, året rundt, er - betryggende.
Vi skulle lage fire forskjellige gelatoer, to melkebaserte, en med egg og en med kun frukt, vann og sukker.
Viktig å ha sjekk på temperatur, spesielt når det er egg i miksturen.
Mmmmm - sjokolade...
Grappa gjør ingen fortred...
Et lite kaffedryss og en klype salt, gjør susen i kaffeisen.
Det første som var ferdig, var en helt plain gelato, som vi testet ut med forskjellige «toppinger»; salt, pistasjnøtter, olivenolje, rød pepper og balsamico.
Så var det kaffe-isen sin tur, laget helt annerledes enn vi har pleid å gjøre det, ille god!
Så kom sjokolade-gelatoen vår. Laget med egg og to hele plater mørk sjokolade, syndig god.
Mye smatting rundt bordet.
Til slutt var det altså ferskenisen, det var nesten den mest kremete av de, noe som var pussig i og med at den inneholdt kun frukt, vann og sukker, og litt grappa...
Toppingene våre.
Simona ga også en del gode råd om å kjøpe gelato ute, bl.a. at god gelato smelter fort, så om gelatobaren har topper av is i bakkene sine, gå forbi. Er det grønnfarge i pistasjisen, gå forbi. Har de mer en typ ti, maks tolv sorter, gå forbi, osv.
Så, vi skal tilbake til isbaren hvor byvandringen vår endte for et par dager siden. Der var det kanskje ti sorter, og all is lå i «bøtter», med lokk over, mao: håndlaget gelato.
Super seanse dette.