Sopp generelt er jo veldig godt.
Det har jo naturlig veldig mye umami, og til tider smaker det jo faktisk kjøtt av det, behandlet riktig.
Så!
Vi kan ta for oss steinsopp som mange kjenner. Har en unik og kraftig smak som egner seg godt til tørking også.
Etter tørking så pulveriserer vi soppen til det er like finmalt som feks pepper i konsistens. Apropos pepper!
Sort pepper....."Brennes" i tørr panne til du kan knuse kornet mellom tommel og pekefinger. Du får frem mer aroma, styrken mildner noe, og du får frem en sødme som kan minne om reglisse ( lakris). Denne mortrer du. Nå kan du være raus når du bruker det.
Ta et kjøttstykke av eget valg.
Temperer, salte og brent pepper, rull/vend stykket i steinsopp pulveret.
Varm panna godt med nøytral olje.
Peis kjøttet oppi og stek på ene siden først.
Ta en god chunk smør i panna sammen med urter og hvitløk.
Snu kjøttet og start basing av stykket.
Stek ferdig i panna eller ovnen.
Lykke