Flere som viser til denne, og eksemplet er søkt.
Det er selvsagt søkt, men det er et eksempel på hva som kan skje dersom etterspørsel (og betalingsvilje) faktisk eksisterer. Selv i Oslo med 700k innbyggere + en god slump dagpendlere og andre besøkende er det ikke marked for allverdens med fjonge forretninger og disse har en tendens til å ligge i områder hvor kjøpekraften er ganske god, som på Frogner, Majorstuen, Nordstrand etc selv om det finnes noen unntak her og der.
Vi har en Gutta på Haugen et eiendomsmeglsersteinkast unna der jeg bor på Nordstrand, tror jeg har vært der tre-fire ganger siden de åpnet for noe over et års tid siden og basert på lokalpressen så virker de som de sliter litt selv om Jacobs på Holtet har vært stengt for ombygging omtrent hele tiden etter at de åpnet. Med det prisnivået som er der så er det ikke akkurat noe veldig mange kan basere seg på til det daglige og da blir det fort noe ost, litt skinke eller noe slikt en gang i mellom selv om det sikkert er noen lokale som handler mye der for alt jeg vet.
Jeg mener forsåvidt at dersom man kan å lage mat så er det ikke noe større problem å leve rimelig godt basert på hva som er tilgjengelig i en noenlunde normal norsk dagligvareforretning. Man får grønnsaker, basis tørrvarer, meiriprodukter, krydder osv. Selv om utvalget ikke nødvendigvis er veldig spennende så fremstår det for meg som underlig dersom noen skulle mene at det ikke er mulig å lage ett eller annet velsmakende basert på det som finnes. Men folk flest kan stort sett ikke å lage mat, det er i alle fall mitt noe anekdotiske inntrykk. Hva man kan se folk putte i handlekurven inidikerer også at så er tilfelle.