Kvantefysikk er hovedsaklig at man ser på microprocessornivå og i 3 dimensjoner, istedet for 2 dimensjoner som er i dagens "normal" på CPU. Og da starter man å havne på kvante eller atom nivå, vi er allerede veldig nært atom-nivå med processorerer idag med 7nm.
Men dette går mer på processering og ikke på gjeldende kabling etc. og hvordan dette fungerer. Kvantefysikk er egentlig morgensdagens teknologi selv om noen har dette noenlunde klart uten å dra den beste nytten av den enda, slike som IBM, HP har dette i lab og det er snakk om at det kommer om noen få år ut til bedrifter som har bruk for stor datakraft (google er vel den nærmeste å tenke på der). Kvantefysikk er heller ikke noe som er "ukjent" om man snakker om fysikk og elektroniske egenskaper disse innehar, da det er utviklet av dyktige personer og det er et design på hvordan det fungerer og vil fungere fremover.
Kvantefysikk har ikke noe direkte med nettverk å gjøre, da det er snakk om to helt forskjellige ting; CPU og nettverk. Enkelt og greit.
Har vært på noen messer som sagt de siste årene når det kommer til nettverk men har også vært på en del andre andre arrangementer, og det er HP og IBM selv som har uttalt at det kommer om få år til enterprise (2-3 år) og deretter noen år etter til consumer (consumer = slike som oss, forbrukere).
Hvis jeg forstår deg rett her, beskriver du «quantum computing» hvor man bruker cubits som dataenheter. Det skaper helt andre muligheter, men utfordringen er å få det til å fungere lenger enn i noen sekunder. Der er jeg fortsatt på «OK, vis meg.» Kineserne har også demonstrert en kommunikasjonsprotokoll basert på «quantum entanglement» som uknekkelig kryptering.
The Micius satellite has enabled messages with unbreakable encryption to be sent 1,200km.
theconversation.com
Laserne i en fiberlink beskrives også enklest som kvantemekaniske dingser, enten det er en kort stump Toslink eller en transatlantisk kabel. Samme med fluorescerende dingser og exit-skilt som lyser i mørket etter å ha blitt «ladet opp» i lys. Det er atomer som har blitt løftet til en høyere energitilstand av den tilførte energien, og så ramler ned til et lavere energinivå og sender ut et foton med et bestemt kvantum energi. Atomet kan bare eksistere i visse energitilstander, kvantiserte steg, så det er noen få fotonenergier som er mulige. Fargen på lyset avslører hvilken energiovergang det er. Samme med lysrør eller nordlys.
Study Guides for thousands of courses. Instant access to better grades!
courses.lumenlearning.com
Kvantefysikk er overalt. Det er bare en beskrivelse av verden rundt oss på tilstrekkelig høy oppløsning, på samme måte som relativitetsteorien beskriver den på tilstrekkelig stor skala. Et sted mellom befinner vi oss og behøver ikke å bry oss med hverken de veldig små eller de veldig store skalaene. Stort sett kan vi forholde oss til Newtonsk mekanikk og klassisk elektromagnetisme. Av og til skinner det likevel gjennom at verden er kvantisert, eksempelvis når en rød laserpeker skaper et kornete interferensmønster på en vegg. Hvorfor har den eksakt den fargen, og hvor kom det mønsteret fra? Hint: Det er ikke noe mystisk med det.
Hvis man vil anvende kvantefysikk i musikk foreslår jeg å starte med at matematikken i kvantefysikk er nært knyttet til Fourier-analyse. Grunntone og overtoner i en vibrerende streng eller plate kan beskrives som en vektor i et Hilbert-rom. Vektoren kan utvides til en akkord over alle strenger. Deretter kan man bruke matematikken fra kvantefysikk til å gjøre unevnelige ting med vektoren. Eksempelvis å multiplisere den med komplekse tall og gjøre en projeksjon på et hyperplan som en «observasjon» av systemet. Et eller annet interessant kan tenkes å komme ut av det.
Quantum Mechanics edition
medium.com