Mulig, men det var virkelig ingen god idé å love at «nå er det vanlige folks tur» og å «ta kontroll på strømprisen», for så å føre den politikken man faktisk fører. Det er lov for vanlige folk å føle seg lurt. Og da søker man kanskje til noen som gjør det de sier i stedet. Ærlighet og ordholdenhet er ganske viktige verdier i norsk kultur. Noen burde minne Støre og Vedum på det.de kverner og kverner på dette om «styringsdyktighet» disse kommentatorene, og glemmer helt at det er løgnen og politikken som føres – støtt og styrt –, som beveger folk vekk. og de fyker til erna, ikke fordi erna er bedre, men det fremstår som det eneste alternativ når det gjelder å uttrykke sin misnøye. erna blir som et råttent egg de kaster på støre!
Nå er det ikke lenger høyresidens karikaturer av Støre som tåkefyrste og «Vingle-Jonas» som er hans største problem. Det er bildet av ham som en som ikke holder ord. En som ikke står ved det han har sagt. Det er i den fortellingen at slagordflukten blir et så skjebnetungt kapittel.
Vi må til noe av det aller mest grunnleggende i politisk kommunikasjon: Troverdighet. Problemet oppstår i det den kløende mistanken melder seg: Ble det viktigere å bortforklare enn å forklare? Viktigere å snakke seg ut av det enn å bare snakke rett ut?
da er vi enige; det er løgnen og ikke styringsdyktigheten som er problemet. (folk føler seg ikke lurt, de er lurt.)Mulig, men det var virkelig ingen god idé å love at «nå er det vanlige folks tur» og å «ta kontroll på strømprisen», for så å føre den politikken man faktisk fører. Det er lov for vanlige folk å føle seg lurt.
Dette er nøyaktig like lurt / like dumt som når FrP lover å fjerne alle bompenger, når SV lover å fjerne all fattigdom, når Høyre påstår at lavere skatt til de rike = mer jobb osv, osv, osv...Mulig, men det var virkelig ingen god idé å love at «nå er det vanlige folks tur» og å «ta kontroll på strømprisen», for så å føre den politikken man faktisk fører. Det er lov for vanlige folk å føle seg lurt. Og da søker man kanskje til noen som gjør det de sier i stedet. Ærlighet og ordholdenhet er ganske viktige verdier i norsk kultur. Noen burde minne Støre og Vedum på det.
Fra din link:
voldsom ufarliggjøring. strømpriskrisen (med tilhørende inflasjon og renteøkning), som er det sentrale politiske problem for tiden (innenriks), kan ikke rubriseres under valgflesk. det var aldri en valgkampsak.Dette er nøyaktig like lurt / like dumt som når FrP lover å fjerne alle bompenger, når SV lover å fjerne all fattigdom, når Høyre påstår at lavere skatt til de rike = mer jobb osv, osv, osv...
Det kalles valgflesk, og det er ikke helt uten grunn. Partiene går til valg på hva de ønsker å oppnå, så vil de omkringliggende tilfeldigheter og konjunkturer avgjøre hvor mye av flesket som kan fortæres, og hva som må kastes. Dagens regjering er truffet av en perfekt storm, under valgkampen kunne ingen forutsi dette. Et parti som forsøker å vinne et valg med å si at "vi kan ikke love noen ting", kommer neppe til å sitte i regjering.
Problemet oppstår nå som folk har sluttet å forstå at valgflesk ikke er det samme som bevisste løgner, og med dette advokerer at politikere er løgnaktige, og kun er ute etter makt til seg selv og sine.
Jo, Vedum var temmelig tydelig på både strøm og drivstoff i sin valgkamp. Det har ikke gått veldig bra, for å si det forsiktig.voldsom ufarliggjøring. strømpriskrisen (med tilhørende inflasjon og renteøkning), som er det sentrale politiske problem for tiden (innenriks), kan ikke rubriseres under valgflesk. det var aldri en valgkampsak.
Dette er nøyaktig like lurt / like dumt som når FrP lover å fjerne alle bompenger, når SV lover å fjerne all fattigdom, når Høyre påstår at lavere skatt til de rike = mer jobb osv, osv, osv...
Det kalles valgflesk, og det er ikke helt uten grunn. Partiene går til valg på hva de ønsker å oppnå, så vil de omkringliggende tilfeldigheter og konjunkturer avgjøre hvor mye av flesket som kan fortæres, og hva som må kastes. Dagens regjering er truffet av en perfekt storm, under valgkampen kunne ingen forutsi dette. Et parti som forsøker å vinne et valg med å si at "vi kan ikke love noen ting", kommer neppe til å sitte i regjering.
Problemet oppstår nå som folk har sluttet å forstå at valgflesk ikke er det samme som bevisste løgner, og med dette advokerer at politikere er løgnaktige, og kun er ute etter makt til seg selv og sine. I ytterste konsekvens er dette verdensbildet en trusel mot demokratiet.
Politikerne har slett ikke skapt denne situasjonen alene, nei.Politikerforakt er i aller høyeste politikerskapt.
Sosialdemokrater, som omfavner markedskreftene, er jo slett ikke 'Sosialdemokrater'. Ergo er folk lurt til å stemme på de, og derav har de selv skapt forakten. En forakt mot løgn og bedrag.
I utgangspunktet er jeg jo enig med deg, men det forutsetter politikere som opptrer i god tro. De sier det de mener, mener det de sier, og forsøker oppriktig å formidle hva de mener er riktig og viktig å gjøre. I Norge er vi så heldige å ha slike politikere, supplert med et ukorrupt og tålelig effektivt embedsverk.Jeg ser det heller slik at det er farlig å påstå at politikere bevisst lyver. De fremfører sine håp for samfunnet som at det er noe de skal gjøre, men en hver med et minimum av innsikt i realpolitikk, vet jo med usvikelig sikkerhet at intet parti får gjennomført hele sitt partiprogram. Valgkamp handler om overbud, og dersom du tror at alt som serveres i en debatt er sånn det skal bli, da undrer det meg mer enn bare litt.
Livsfarlig innstilling. Higen etter den «sterke mann» som skal stå over politikken pleier å ende skikkelig ille. Forhold deg heller til virkelige politikere som imperfekte mennesker.Vi trenger en helt, ikke den helten vi fortjener, men helten vi må ha og han finnes ikke blant dagens politikere i allefall
Det beste ville nok være et opplyst enevelde!Livsfarlig innstilling. Higen etter den «sterke mann» som skal stå over politikken pleier å ende skikkelig ille. Forhold deg heller til virkelige politikere som imperfekte mennesker.
Han har visst stavet Peggy feil.
Ser ut som om snittalderen er som en gjennomsnittlig norsk menighet. Er nok ikke den gjengen der som er mest opptatt av tvilsom moral og gamle meto-saker.
Oh shit, jeg trodde et øyeblikk det var en lytteseanse fra Horten-messa!Ser ut som om snittalderen er som en gjennomsnittlig norsk menighet. Er nok ikke den gjengen der som er mest opptatt av tvilsom moral og gamle meto-saker.
Interessante toner fra AP, ja. Mulig Margaret Thatcher var inne på noe av det samme i sin tid.Ser at Kjerkol gjør hva hun kan for å kvitte seg med de siste og mest ihuga AP velgerne der ute.